Webshop prijedlozi cijene i savjeti

Imam upit za izradu webshopa, radio bi nešto slično ovome
https://webshop.gradja.hr/kategorija-proizvoda/gradevinski-materijal/

Webshop bi trebao pratiti stanje na skladištu.
Može li to sve wocommerce odraditi bez ikakvih poteškoća?
Neki prijedlog za cijenu?
Ispod 2k€ eura uglavnom neplaniram kretati jer ima tu posla da se sve to posloži i odradi.
Naravno ako budu isle i grafičke usluge s moje strane (uzeo bi nekog za taj dio) to je onda + za taj dio

  1. Kako sad to rade?

Sve rade ručno.
Imaju neki jadni web iz 2008. godine i to je sve sto imaju

Mislio sam na kako prate stanje na skladištu: tipa - koriste li sad kompjuter za to (konkretno kojim programom i kako) ili pišu ugljenom na zidu?

'Ajd da kažemo da koriste excel dokument za to: treba ga izučiti i napraviti takvu bazu a zatim prilagoditi da koriste admin dashboard (i) za potrebe za koje sad koriste excel. Time se izbjegava da na dva mjesta vrše unos i korekcije. A ako se ostavi mogućnost (2 mjesta) greške u radu su neminovne i neće se moći pohvatati nikad.

Mislim da je najjednostavniji nacin. Da se tipa tri proizvoda dodaju u bazu npr casa,flasa,kanta i onda svaki od tri predmeta ima svoj bar kod. Uz pomoc skenera se mogu ocitavati novi predmeti. Tipa skenira se novih 10 casa tih 10 casa se uz pomoc bar koda i skenera koji ima pristup bazi svrstavaju u odgovarajucu grupu u bazi podataka i autoamtski se na sajtu povecava broj casa za 10. Kada se proda isto se desava samo sto se smanjuje broj. Sve ostalo je komplikovano.

To je dio (moguće) implementacije. Ja navodim na šta treba obratiti pažnju prije početka rada.
Jer šta na primjer ako oni već koriste neki software za zavidjenje inventara pa je recimo baza tog software-a lokalno na kompjuteru? Ili (k’o što sam naveo u postu gore banalizovano,) šta ako su se uklavirili da rade sa excel tabelom gdje su im postavljene raznorazne funkcije u ćelijama koje im vrše neke silne kalkulacije?
Jer ako im se ostavi mogućnost da trebaju vršiti izmjene gdje su dosad vršili plus sve to isto ili slično raditi na online platformi, ne predvidjam konzistenciju niti uspjeh u takvo radu. Osim ako se ne uradi da sve bude sinhronizovano. Od načina na koji sad rade zavisi dosta šta sve treba uraditi da bi to valjano radilo (teško da se search woocommerce plugin->next->next->isntall može podvesti pod ovo o čemu pišem ili to o čemu ti pišeš).

Krećem od toga da im je sinhronizacija webshop-a i samog skladišta prioritet.

Vidjet ćemo još koju opciju žele jer s obzirom da je to webshop i nije bas da netko kupuje cement preko toga i takve stvari. Možda im bude dovoljan prikaz proizvoda s cijenama i da to bude sve sminka bez pravih funkcija kupovanja, a ako budu željeli program za skladiste to odraditi kao odvojeni product i to je 2x lova, a ne samo 1.

Zavisi što trebaju i kako. Najviše bi cijena utjecalo na ovo sinkanje stanja s skladištem, da li bi live stanje trebalo biti, ili je dovoljno obnoviti zalihu jednom dnevno?

Ako imaju neki program za vođenje skladišta koji ima opciju exporta csv/xml ne bi ti trebao biti problem sve to srediti. Napraviš cron exporta i FTP upload lokalno na kompu, i isto tako na serveru importa stanja zalihe, recimo neka se odvija svaki dan u 3h ujutro.

Naravno ako je samo sinkronzacija stanja na webu sa skladištem, odnosno jednosmjerna ne dvosmjerna.

U cijeloj toj priči najviše novaca, vremena je upravo oko sinkronizacije. Ako isključim nju čini mi se ok cijena od 2k€

Woocommerce sve to moze, plus ako ti treba da se recimo vode prodaje koje nisu odradjene direktno preko stranice ima i plugin za to. Odrade prodaju i unesu direktno sve preko admin dashboarda i onda mogu pratit skladiste samo preko toga. U slucaju da ti treba sinkronizacija pogledaj kako zapier radi, ja sam ga dosad puno puta koristio i stvarno je vrhunska stvar.

1 Like

U toku tjedna kad sjednemo za stol prije početka rada na tome svakako ćemo definirati sve što i kako bi bilo najbolje te šta im je prioritet

Neka dobra plaćena tema za wp wocommerce.
Clothes store/ jednostavnija tema pogotovo iz razloga što su će biti manje od <10 proizvoda na stranici pa mi nema smisla da većina stranice bude prazna

Čini se da će ovako nešto odgovarati mojim potrebama: YourStore - Woocommerce theme

Da se i ja nadovezem, koliko bi uzeli za mjesecno odrzavanje web shopa? Dobio sam upit, ali nisam bas nikad drugima radio.

Ima oko 200tinjak proizvoda, te bi trebalo paziti da neke interne veze ne puknu, da se redovito updatea, pripazi na google search console greske, u pravilu na sve osim na dodavanje artikala, clanaka i tih cuda.

ako je to nešto na što ćeš izgubiti sat-dva tjedno da odradis analize i popratis stanje po mome cjeniku ja bi za to uzeo cca 300€ mjesečno.
To je nekih 8h tjedno x 35€ (malo više :slight_smile: )

1 Like