Whmcs i hr domene

Pozdrav svima,

kako sredit whois server da provjera slobodne i zauzete hr domene u WHMCS-u.

Sredio sam kako registrirat ali ne ide mi provjeravanje domena.

“It is possible to add a domain extension not available in WHMCS by default. Simply edit /includes/whoisservers.php and add an entry in the format:
.extension|whois server|match string
An extensive list can be found at DNAz.Net, if it not listed you will need to contact the registry to find out the appropriate information.”

Koji whois server koristit? Ili se bas mora napravit ugovor s Carnetom?

Pozz i hvala

Pozdrav,

bojim se da ces morati sam isprogramirati modul za whois HR domena u WHMCS-u, buduci da nisam siguran da carnet ima takav nacin provjere dostupnosti HR domene pomocu parametara match string.

Tu ti postoje 3 rjesenja:

  1. Najjednostavnije a ujedno i ne bas pouzdano rjesenje ti je da iz php-a provjeravas preko shell-a naredbom host -t NS nazivdomene.hr, ako ti vrati name servere onda je domena regana a ako vrati “not found: 3(NXDOMAIN)” onda je domena slobodna. Naravno ta gornja naredba radi na linuxu (ukoliko ti je server na kojem hostas linux, onda to koristis … a ako se radi o win serveru onda mozes koristiti nslookup nazivdomene.hr)

  2. Carnet sigurno ima dokumentaciju za svoj API, no dijeli je samo (kao i API key) sa registrima, a za to je potrebno izdvojiti 4.000 kn registration fee, i 10.000 kn bankovne garancije ili depozita koje trosis na registraciju domena … pa onda uza sve to dobijes direktan pristup njihovom servisu. Sumnjam da ce ti netko od registara dati svoj api key i dokumentaciju … to ti je ono “plati pa se rugaj” :smiley:

  3. Uzet free account ili payed (ako imas za time potrebe) kod http://whoapi.com/ s kojim izmedjuostalih opcija mozes pregledavat za bilo koju extenziju dal ije regana ili nije.

Sve u svemu, bojim se da ces morat razvijati svoj plugin ako odaberes bilo koju od ovih opcija … trecu mogucnost ne vidim. Probaj pitati nekog hostera koji koristi WHMCS i ima tu opciju … pa ti mozda podjeli info.

Ako budes trebao pomoc ili gotovo rjesenje za navedeno, javi se na PM, pa se dogovorimo.

Hvala na informacijama :wink:


Copyright © 2022 WM Forum - AboutContact