Win 7 ne prepoznaje hard disk

Prešao jučer sa XP na 7, i sav u strahu da ne izgubim nešto od vrijednih podataka…sve bitno sam prebacio na drugi veći SATA hard. (znači imam fizički dva harda). Ovaj prvi sam formatirao (koji je i prije bio sistemski) …i kad je trebalo započeti instalaciju, kolega slučajno pritisne enter dok je bio selektiran taj veći hard. Brzo stisnemo cancel instalaciju…no tu sistem kaže da pričekamo malo da napravi taj cancel…no očigledno se instalacija bila zbrecala (čekali smo full dugo) i na kraju smo morali restartat komp usred procesa.

Nakon toga napravimo instalaciju na željeni hard…no taj veći SATA hard mi sada nije prepoznat. A ne mogu biti siguran jeli to razlog ili nešto drugo. Bilo kakva pomoć i sugestije što da radim bi dobrodošle!!
Znači simptomi izgledaju ovako:

  • harda nema prikazanog u “My Computer”
    -device manager ga prikazuje i kaže u propertis :“This device is working properly”
    -disk managment kaže isto: “This device is working properly”, i može točno očitati free i used space. Ali umjesto “Logical Drive” kaže da je “system, active, primary partition”

…e sad, kod instalacije windowsa…uz taj hard je također pisalo da je “system” a ne “logical” …prije onog retardiranog entera. Mada na njemu windowsa nije bilo.

Help plizzzz!!!

U principu, bilo koji program za povrat podataka će ti pomoći. U My computeru se ne vidi jer su particije zbrčkane, ali podaci bi trebali ostati netaknuti. E da, nemoj iz Windowsa ništa dirati po tom disku.

Skini (nadji) GetDataBackforNTFS. Sa njim ces vratiti sve podatke, jer sam to radio vise puta i svaki put mi je vratio bas sve. Jedino ne mozes ako ti je to recimo D disk, vracati podatke na isti taj disk, nego na neki eksterni ili ako imas mjesta na C vratis na C.

Izguglao sam da ako iskopčam fizički taj hard…i startam računalo. Te zatim kod sljedećeg starta da ga ukopčam i da će sistem sam skužiti da to nije system hard.

Tako sam ja iskopčao taj hard…ali računalo se više nije htijelo upaliti. “BOOTMGR error”. Ukopčam ja natrag taj hard…ono opet “BOOTMGR error”.
Nije mi baš puno toga preostalo…pa sam napravio novu instalaciju (sa iskopčanim tim drugim hardom). Nakon instalacije ukopčam hard i sve radi i uredno ga prepoznaje. Hvala Bogu!! …i hvala na pomoći :wink: