Woordpress ili Joomla

Evo jedno pitanje, google sam i svašta, a do sada sam radio s Joomlom pa može neki savjet-razlog zašto “preći” na WP

Jer je trenutno najbolji CMS koji postoji. U svakom pogledu.

2 Likeova

Ovo je objašnjenje koje me je odmah natjeralo na prelazak…
Nije do alata, nego do majstora…

Ako si radio sa Joomlom, ostani na Joomli. WP instaliraj testa radi pa probaj napraviti isti sajt kao sto imas na Joomli! WP bi trebao biti jednostavniji u odnosu na Joomlu ali je zato Joomla pouzdanija.Bar tako kazu:)

Drupal!

Ima ih nekoliko (razloga za zamjenit joomla cms), jedan od osnovnih je jednostavnost rada i ažuriranja sustava. Jednostavno rečeno ako nemaš neke ‘zahtjevne’ webove ondak ti je bolji wordpres cms Iz jednostavnog razloga održavanja.
Joomla cms je po meni zahtjevniji cms i kompliciraniji za održavanje od wordpresa.
No ja Joomlu ne bi mjenjao ni za jedan drugi cms iz subjektivnih razloga i navike. Ko kad se navučeš na ožujsko ili pan ili osječko.
Mogu mi pričati o zlatnom žitu i hmelju s himalajskih pašnjaka no ja pijem svoje pivo.
No pnoekad drmnem neko strano čisto onak za promjenu i da vidim jel sam seljo beljo koji nezna za kvalitetu . Neka japanska su mi se jako svidjela no kad pogledaš specifikaciju vidiš da i to japansko prave u holandiji.
Drugi razlog je što ima više posla za Wordpres mastere jer je zasigurno više zastupljen.

Ma WP je propao sa ovim security leakovima, pa nevjerovatno kao da namjerno na svakom updateu ostave novu rupu. Ko ima 20+ sajtova naporno je updateati svaki, a da ne govorim plugine itd.

Pa WP update radi automatski ako ga nisi iskljucio, a za update pluginova, vjerojatno nesto postoji za se i oni updejtaju ako ima nova verzija.

Meni je prvi cms bio joomla, to je kao da sam radio u nasi kada sam vidio admin panel, nakon par godina presao na wp nebo i zemlja. Inace sam se na joomlu bio naucio iako mi je trebalo dugo, ali presao sam na wp jer je prejednostavan, ali najvise zbog sigurnosti, jer ako zelis imati joomlu moras imat sigurnost u pm. (neznam kakvo je stanje sada).

Neke od stvari koje ste naveli me baš u mozak onako lagano… s Joomlom sam se “rodio”… Ali update me ubija… Ako hoćeš update onda provjeri pluginove jel rade na novijoj verziji, korisnike obrazovat mi je već muka, al opet WP mi se čini jednostavniji… I ima više đabe pluginove. U biti razmišljam o prelasku zbog uštede vremena…

Nije problem u wp security. Problem je u lose serveru I losem webmasteru. Ja sam nedavno besplatno dijelio tool za update plugina, samo jedan se javio…

Ono što sam rekao da sam se navikao znači da sam prošao brdo komponenti, pluginova i i modula. Razradio izradu svojih komponenti, pokrio gotovo sve zahtjeve u ovih 10tak godina. Pod zahtjeve mislim na web trgovine, direktorije, buking sustave, forum i integraciju, oglasnike i naravno komplete alata za SEO itd… Onda dodaj izradu predložaka i responsive dizajn u sklopu cms-a, razne elemente i dodatke za jednostavniju, bržu i sisgurniju administraciju, prijevodi na hr svih komponenti i modula…
Tako da, nije mi jednostravno sve to sad raditi isprobati, konfigurirati, testirati prije nego to ponudim nekom klijentu na nekom drugom cms-sustavu kao što je wordpress.

Odnos napravljenih WP i Joomle u prošlih godinu je neusporediv.

Joomla se izgubila, sučelje je wierd. Tema je puno manje… Prosječnom korisniku je lakše naučiti WP nego joomlu.

Radio sam s njom i gantryem, to je funckioniralo, no nov verzije itd… ne hvala.

Po meni svaki CMS bi trebalo procijeniti za što je, jer svaki ima svoju situaciju.

Dakle, instaliram WP i da mi 503 error, php je 7.1… I jesam li krenio odmah šamar…

Moj glas ide za WordPress, redovno se azurira, jednostavan je za koriscenje i brzo ces ga savladat. Ono sto se meni dopalo u zadnje vrijeme jeste ovaj October CMS.