WordPress Contat Form 7 Gmail spam

Da li još ko ima problem sa gmailom koji filtrira mailove koji dolaze preko Contact Form 7 plugina za wordpress i šalje ih u spam?

Koliko sam uspio shvatiti, sada gmail ukoliko namjestite da vam mail sa kontakt forme dolazi u obliku kao da šalje sa svog maila koji unese u formu, označi se kao spam jer zapravo ne šalje sa maila već domene.

Rješenje je da sada na svakom sajtu kontakt formu mjenjam i stavim da mail dolazi sa [email protected] al to mi je mrsko jer imam dosta sajtova.

Postoji li drugo rješenje, da zadam gmailu kao filter da sve mailove koji dolaze sa tog hostinga (IP-a) ne prolaze tu kontrolu?

Zar se nemoze u Gmail/Settings “Filters and Blocked Addresses” podesiti da ti s “te i te” email adrese email dolazi u “Inbox/Primary” ili je SPAM filter jaci od toga … to nisam probao

2 Likeova

Mislim da njega brinu Gmail računi od klijenata , a ne nejgov e-mail račun.

Ne znam točno kako riješiti problem, ali sam nedavno ja radio sebi email sa nove domene, i morao sam se dosta pozabaviti sa postavkama servera, i onih digitalnih potpisa koji dokazuju da je taj email prošao put kroz system, i da nije spam.

@milito ako ti prolazi to što si spomenuo, svakako uradi. Po meni, to ti je čak i brzo rješenje, jer je Gmail jako osjetljiv i često traži još više truda i rada kako bi sve radilo po njegovim smjernicama i pravilima.

1 Like

Da, problem su klijenti a ne moj račun. Evo upalio sam SMTP, valjda pomogne, ako ne, morat ću onaj duži način.

Pa sto saljes klijentima? Newslettere, ako to i podesis nece to dugo funkcionirat. Odrzavanje mail servera je mission impossible za laika, a usudio bi se reci i za nekog pocetnika sysadmina.

No javljam se jer i kod mene problemi, ja sam do nedavno koristio postfix da mi redirecta emailove na gmail, no oni od Novembra ne stizu, sto se dogodilo? Gmail je u pitanju…

Ako je to isti problem onda u redu, ako nije onda ignorirajte ovo moje.

Nisu mi stizali mailovi koje klijenti šalju preko kontakt forme na sajtu. Kakvi newsletteri kakvi bakrači :D.

Tako je onda smo mi u istom kosu.

meni isto ne stizu emailovi koje mi salju preko forme. Koristim postfix i nesto sam istrazivao i navodno je gmail nesto opet u svoje filtere uveo.

Nisam se jos debelo pozabavio time ali morat cu.
Ja koristim jetpack onaj feedback form pa mogu citat mailove na wordpresu, ali ne stizu mi u gmail. Kazem od ovog novembra se to pocelo desavat.

Ja sam na digitaloceanu i sam sam podesio, podesavao postfix, a ti gdje imas hostano?

P.S. ako tko ima site i da mu mailovi stizu na hotmail ili neki drugi neka javi jel mu stizu jer mi se cini da je to do gmail filtera, pa ako vam stizu u hotmail onda je definitivno gmail filter.

Sa svih mojih sajtova mailovi preko kontakt forme uredno stizu na moj gmail.

1 Like

Samo gmail je problem. Postoje dva rješenja, ako ti nije upaljen SMTP upali ga, ako je onda vidi da ti mailovi dolaze sa domene [email protected] umjesto klijentovog maila jer gmailov novi filter provjerava originalnu poruku u kojoj možeš vidjeti da mail zapravo ne dolazi sa emaila klijenta nego sa neke druge domene.

Meni je GMail to trpao u Spam, i kako sam mu “rekao” da ti emailovi nisu Spam, “posalusao me” i sada sve dolazi u Inbox :slight_smile:

Kako si mu rekao da nije spam, možeš izvaditi par (emailova) iz spama u inbox, ali ostali (emailovi) će i dalje dolaziti u spam?

Qlineov savjet je koristan.U postavkama od gmail accounta moguce je isfiltrirati da poruke sa odredjene domene ili adrese nikad ne idu u spam.Probao i funkcionira.

1 Like

Kako da znaš koji mail će klijent napisati u kontakt formu? SMTP mi nije riješio problem…

Milito postoje dvije vrste spama. Emailovi koji idu u spam ali dolaze na gmail ili direkt na serveru filtrirani emailovi mkoji uopce ne dolaze na server.

Ako imas ovaj drugi problem onda smo u istom kosu ja sam nesto prezaposlen, ali odprilike znam rjesenje, kad sredim napisem…

Ja imam oba problema, ali postoji riješenje samo sam ja lijen. Kontakt forma mora da šalje mail sa domene na kojoj se nalazi.

Navodno je gmail mail mserver postao jako osjetljiv na domain TXt settings, nesto su kao promjenili, nisma u detalje gledao jer sam zapeo na Artifactu majku ji vidim sad sam isao delete…