WordPress Contat Form 7 Gmail spam


#1

Da li još ko ima problem sa gmailom koji filtrira mailove koji dolaze preko Contact Form 7 plugina za wordpress i šalje ih u spam?

Koliko sam uspio shvatiti, sada gmail ukoliko namjestite da vam mail sa kontakt forme dolazi u obliku kao da šalje sa svog maila koji unese u formu, označi se kao spam jer zapravo ne šalje sa maila već domene.

Rješenje je da sada na svakom sajtu kontakt formu mjenjam i stavim da mail dolazi sa noreply@domena.com al to mi je mrsko jer imam dosta sajtova.

Postoji li drugo rješenje, da zadam gmailu kao filter da sve mailove koji dolaze sa tog hostinga (IP-a) ne prolaze tu kontrolu?


#2

Zar se nemoze u Gmail/Settings “Filters and Blocked Addresses” podesiti da ti s “te i te” email adrese email dolazi u “Inbox/Primary” ili je SPAM filter jaci od toga … to nisam probao


#3

Mislim da njega brinu Gmail računi od klijenata , a ne nejgov e-mail račun.

Ne znam točno kako riješiti problem, ali sam nedavno ja radio sebi email sa nove domene, i morao sam se dosta pozabaviti sa postavkama servera, i onih digitalnih potpisa koji dokazuju da je taj email prošao put kroz system, i da nije spam.

@milito ako ti prolazi to što si spomenuo, svakako uradi. Po meni, to ti je čak i brzo rješenje, jer je Gmail jako osjetljiv i često traži još više truda i rada kako bi sve radilo po njegovim smjernicama i pravilima.


#4

Da, problem su klijenti a ne moj račun. Evo upalio sam SMTP, valjda pomogne, ako ne, morat ću onaj duži način.


#5

Pa sto saljes klijentima? Newslettere, ako to i podesis nece to dugo funkcionirat. Odrzavanje mail servera je mission impossible za laika, a usudio bi se reci i za nekog pocetnika sysadmina.

No javljam se jer i kod mene problemi, ja sam do nedavno koristio postfix da mi redirecta emailove na gmail, no oni od Novembra ne stizu, sto se dogodilo? Gmail je u pitanju…

Ako je to isti problem onda u redu, ako nije onda ignorirajte ovo moje.


#6

Nisu mi stizali mailovi koje klijenti šalju preko kontakt forme na sajtu. Kakvi newsletteri kakvi bakrači :D.


#7

Tako je onda smo mi u istom kosu.

meni isto ne stizu emailovi koje mi salju preko forme. Koristim postfix i nesto sam istrazivao i navodno je gmail nesto opet u svoje filtere uveo.

Nisam se jos debelo pozabavio time ali morat cu.
Ja koristim jetpack onaj feedback form pa mogu citat mailove na wordpresu, ali ne stizu mi u gmail. Kazem od ovog novembra se to pocelo desavat.

Ja sam na digitaloceanu i sam sam podesio, podesavao postfix, a ti gdje imas hostano?

P.S. ako tko ima site i da mu mailovi stizu na hotmail ili neki drugi neka javi jel mu stizu jer mi se cini da je to do gmail filtera, pa ako vam stizu u hotmail onda je definitivno gmail filter.


#8

Sa svih mojih sajtova mailovi preko kontakt forme uredno stizu na moj gmail.


#9

Samo gmail je problem. Postoje dva rješenja, ako ti nije upaljen SMTP upali ga, ako je onda vidi da ti mailovi dolaze sa domene noreply@domena.com umjesto klijentovog maila jer gmailov novi filter provjerava originalnu poruku u kojoj možeš vidjeti da mail zapravo ne dolazi sa emaila klijenta nego sa neke druge domene.


#10

Meni je GMail to trpao u Spam, i kako sam mu “rekao” da ti emailovi nisu Spam, “posalusao me” i sada sve dolazi u Inbox :slight_smile:


#11

Kako si mu rekao da nije spam, možeš izvaditi par (emailova) iz spama u inbox, ali ostali (emailovi) će i dalje dolaziti u spam?


#12

Qlineov savjet je koristan.U postavkama od gmail accounta moguce je isfiltrirati da poruke sa odredjene domene ili adrese nikad ne idu u spam.Probao i funkcionira.


#13

Kako da znaš koji mail će klijent napisati u kontakt formu? SMTP mi nije riješio problem…


#14

Milito postoje dvije vrste spama. Emailovi koji idu u spam ali dolaze na gmail ili direkt na serveru filtrirani emailovi mkoji uopce ne dolaze na server.

Ako imas ovaj drugi problem onda smo u istom kosu ja sam nesto prezaposlen, ali odprilike znam rjesenje, kad sredim napisem…


#15

Ja imam oba problema, ali postoji riješenje samo sam ja lijen. Kontakt forma mora da šalje mail sa domene na kojoj se nalazi.


#16

Navodno je gmail mail mserver postao jako osjetljiv na domain TXt settings, nesto su kao promjenili, nisma u detalje gledao jer sam zapeo na Artifactu majku ji vidim sad sam isao delete…