WordPress database error: [Cannot add or update a child row: a foreign key constraint fails

Pozdrav,

može li mi netko pomoći pri rješavanju ovog problema? Pokušavam napraviti insert u tablicu, no već kod same tablice za unos javlja mi ovaj error.

Izbrisala sam tablice i ponovno ih povezala i opet mi javlja grešku.

Izvini, ali mozemo li znati sta zelis raditi s tim dodatnim upitima na bazu ?

Sve mi se cini da hardcodiras neke stvari koje su u WP vec elegantno rijesene,i koje mozes rijesiti bez nekih dodatnih upita prema bazi.

Pozdrav B! :smile:

imam 2 svoje tablice. Raspored i dani u tjednu i tako su spojene. U rasporedu se nalazi FK day_id

Imam formu za unos rasporeda gdje se nalazi polje select option Dan koji bih trebala odabrati. I za taj dio sa FK-om mi javlja grešku.

Da, očito još uvijek nisam dovoljno upoznata sa WP-om na toj razini.

Pogledaj malo Custom Post Types i Custom Taxonomies.Mislim da ces s tim u kombinaciji sa Advanced Custom Fields Pluginom vrlo jednostabno postici sta zelis.

ključna stvar je da osoba koja će unositi podatke kroz tu formu neće imati pristup dashboardu… samo tom content-adminu gdje se nalaze forme i to je to…

hvala na ovome… proučit ću to malo…

Niti ne treba imati.

Mislim, ako su custom tablice bolja solucija radi optimizacije, go for it, ali mozda se problem moze jednostavnije rijesiti sa custom post type-om kao sto je belmin rekao. Prednost tog pristupa je sto ne moras raditi dodatni api za pisanje/citanje vec koristis standardni WP_Query. Nedostaci su sto (u ovisnosti od tipa podataka koje zapisujes), vjerojatno ces imati dosta polja viska posto ti nisu potrebni za tip informacije koju spremas. Ne znam, dosta je tu varijabli koje treba razmotriti.

Inace, nema veze sto korisnik nema pristup dashboard-u, mozes (a i ne moras) recimo preko AJAX-a poslati formu: https://codex.wordpress.org/AJAX_in_Plugins#Ajax_on_the_Viewer-Facing_Side

Onda kada primis zahtjev, jednostavno koristis wp api za spremanje posta: https://codex.wordpress.org/Function_Reference/wp_insert_post