Znaš kako, ja sam prije radio web sajtove klijentima i nudio hosting prvu godinu besplatan tako da se s vremenom nakupio fin broj klijenta. Nisu to sad bile neke ne znam ni ja kakve pare ali recimo dovoljno za jednom godišnje otići na fin odmor sa porodicom 15-tak dana bez da se moramo stiskati i još bi ostalo finih para…
Međutim kako je prošlo nekoliko godina, neki su jednostavno otkazali hosting, mali broj je prešao negdje gdje povoljnije tako da meni sada ostane nešto sitno, stotinjak eura mjesečno mada s obzirom da nemam nikakvog posla osim slanja mejla da uplate nisam to još ukinuo mada sam kontao u jednom trenutku. I dalje mi ostane za odmor jednom godišnje
doduše moram i namiriti, ne može biti dovoljno 
Obično od njih 50-tak bude jedan ili dvojica kojima treba nešto sitno podesiti ili objasniti i to je to i to barem u mom slučaju je bilo baš rijetko. Vjerovatno je inače taj broj korisnika kojima treba pomoć veći kod standardnih hosting firmi jer kod mene su većina bili klijenti kojima sam radio sajtove pa tu nije bila skoro nikakvih pitanja vezanih za hosting. Njima je bitno da im sajt radi i da mejlovi funkcionišu. Najgore je kad ti se nakači neko pa malo malo nešto smara a platio je hosting nešto jeftino tipa 10 eura godišnje, to je živi smor
Sreća nisam imao takvih problema.
Što se tiče ovako prodaje odnosno promocije kako bih privukao više klijenata nisam puno o tome razmišljao, nisam siguran koliko se isplati. Ustvari vjerovatno se isplati ali treba uložiti dosta u reklamu i posvetiti se tome a ja za to nemam volje.
Kada ti neko naruči hosting kreiraš hosting paket u WHM-u i pošalješ mu pristupne podatke. Ustvari prije toga podesiš pakete koje nudiš i onda samo dodaš klijentovu domenu i kreiraš paket na serveru.
Naplaćujem direktno, ništa affiliate… podrška si im ti, ne hosting kod koga si zakupio reseller paket.
Evo primjer, neki standardan reseller paket košta recimo od 37 do 50 dolara i tu imaš od 50 do 100 GB SSD prostora i WHMCS licencu i to je sve što ti treba. Na taj paket bez problema stane barem 50 klijenata sa manjim sajtovima a naplaćuješ im npr 30, 40, 50 eura godišnje, zavisi već kako ti ide prodaja 
Što se tiče toga da li mogu biti povoljniji od drugih odgovora nema, i mogu i ne mogu
Taj paket što kod mene plate 40 eura mogu dobiti negdje za 20 ili negdje za 70, nema tu pravila 
Početna investicija je eto za taj reseller koji ne mora ni biti taj od 50$, neki od 20-tak dolara mjesečno je sasvim dovoljan ako je hosting kompanija dobra, npr Namecheap je OK. Plus za registraciju domena i SSL. Naravno za reklamu treba puno para osim ako imaš neku dobru ideju kako privući klijente jeftino 
EDIT: Da se bavim ovim malo aktivnije(npr da imam 200-300 klijenata i da ulažem u reklamu) nebih čak ni Dedicated uzimao nego bih uzeo više reseller paketa, da li kod jedne firme ili kod više njih nebitno jer mi tako izađe povoljnije a kada nešto zapne mogu cimati hosting kod koga sam zakupio reseller tako da iako nemam nekog naprednijeg iskustva mogao bih lako preprodavati hosting i to je ono što je u ovom poslu lijepo