Wordpress do 10K korisnika dnevno i VPS

Kao i sto naslov glasi zanima me kojih karakteristika VPS je potreban da gura wordpress news portal do 10K korisnika dnevno . Namjerno sam stavio do deset jer nekad bude i znatno manje, sve zavisi od plasiranog sadrzaja tokom dana. Sto se tice kontrolnog panela stavio bih neki obicni zbog ustede resursa.

Mislim da ne treba VPS za taj broj korisnika ako je u pitanju neki standardan news sajt, odnosno ako nema nekih ekstra dodataka na sajtu zbog kojih bi trebao više resursa. Neki srednji shared hosting sa Litespeed-om i LSCache-om bi to bez problema hostovao.

Da, bas je @flex to tacno opisao … mislim da ti shared hostinzi mogu izdrzati solidno posjetu negdje i do 20k

Ja na Namecheapu imam do 10k i gura bez problema. Stavis sajt na cloudflare obavezno, W3 i miran si.

1 Like

Hvala za objasnjenja. Znacile bi mi i neke preporuke za hostera odnosno konkretno paket u skladu sa iskustvima.

Jedan od ova dva paketa: https://www.knownhost.com/shared-cloud-hosting.html ima LiteSpeed i LSCache, sve što ti treba. :smiley: Samo instaliraj Litespeed dodatak(plugin) za keširanje na sajtu i trebalo bi raditi ekstra. Nemoj pored Litespeed-a imati neki drugi dodatak za keširanje jer neće raditi kako treba. Recimo probaš sa ovim jeftinijim pa ako bude bilo potrebe kasnije uzmeš ovaj drugi paket.

Zaboravih napomenuti da zbog vece FB grupe nekad u trenutku na sajtu bude i po 300 ljudi. Hoće li moći izdržati :)?

Ovaj prvi od 10$ godisnje bez problema mi gura sve ovo sto ti trazis. Uz cloudflare i W3
https://www.namecheap.com/hosting/shared.aspx

Ako podesiš Litespeed plugin trebalo bi da hosting uopšte ne “osjeti” ništa. Razlog zbog kojeg preporučujem Litespeed kad god neko pita šta da uzme je taj što Litespeed drastično smanji opterećenje procesora i rama na serveru pa tako neki jeftiniji hosting sa Litespeedom ispadne bolji neki neki čitav VPS sa drugačijom konfiguracijom.

Edit: Ovo je bilo ne jednom Litespeed hostingu koji je koštao 35 eur mjesečno 3535 :smiley:

3 Likeova

Mogu samo preporučiti https://dihost.ba/hosting/web-hosting - između ostalih imao sam ovaj m1 paket. Lagano je izdržao i do 800 online i 100k dnevno. Podrška ekstra, radi sve - prenijo sam recimo sajt sa nekim virusom, oni očistili i evo dan danas miran. Sve pohvale od mene

Možeš li m olim te malo preciznije o tvojim kapacitetima. Nekako mi to malo za bilo kakav hosting. Ja plaćam shared mjesečno više od toga godišnjeg obračuna…

reklamiras sam svoju firmu neofirno, dafaq

WP sajt, od 5-10k poseta dnevno sa FBa, najvise sto sam imao je 350 korisnika u istom trenutku i bez problema je radilo. Cloudflare i W3 imam i sve radi kako treba.
Edit: ono sto je meni jako bitno support je 24h dostupan na chatu. Ne mora da saljem na mail tikete oa da cekam pola godine da odgovore.

1 Like

Ma nije ofirno to što svaki njegov komentar vodi ka sajtu :smiley:

1 Like

Namecheap je mama, teh. podrska 24/7. Napravit cu migraciju svih sajtova na NC. U pocetku sam bio skeptican, ali kad usporedis cijenu i uslugu koju dobis nedvojbeno najjaci. Samo da se razumije, imao sam sajtove hostane na 5 raz. providera. :neutral_face:

1 Like

Dobar je Namecheap. Ja sam koristio njihov Business SSD paket dok mi je sajt imao do 30k pregleda dnevno, tad je već postalo “tijesno” pa sam morao preći negdje drugo. Međutim podrška im je dobra ali užasno spora, barem preko tiketa, i to je veliki minus.

S druge strane Knownhost odgovara preko tiketa bukvalno za minut-dva što mi se baš sviđa.

Kod Namecheap-a imam i dalje Reseller već dugo vremena za stare klijente od prije dok sam radio sajtove ali razmišljam da i to prebacim kod Knownhosta.

Ali zato imas live chat i resavas odmah sve.

1 Like

Live support im je xtra brz… nikada nisam cekao dulje od 1min.

Nekoliko puta sam imao nekih problema i nisu mogli preko livechata pa sam morao tiket otvarati, vjerovatno su nešto izmjenili u međuvremenu.

Ja sam na Hawkhostu. Bila mi je posta 320 u jednom momentu preko Fb, sve funkcioniše kako treba. Nemaju live chat, ali na tiket prvi odgovor sačekam 2-3 min. onda nema čekanja slede odma odgovori dok se problem ne reši. Extra su sa supportom. Povoljnost je što nema ograničenje za br. sajtova u odnosu na NC. Cena je više nego povoljna, pogotovo kad je crni petak ili sl.