Wordpress-frontpage menu

Postovanje,

Ono sto me interesuje postoji li nacin da se izbaci “glavna” kategorija npr vijesti, iz prikazivanja na frontpage-u jednog wordpress sajta. O cemu se radi, “nekategorisano” (defaultna kategorija u wordpress-u) sam izmjenio ime u “Vijesti”, i sad kad hocu da objavim neku vijest odem npr “vijesti” zakacim kategoriju, i naravno “sport”, a kako izbjeci da se kategorija vijesti ne prikazuje na frontpage-u ? u nizu Naslovna | Sport |Life&style | Vijesti

To je glavni menu ispod headera, e sad bi ja zelio da ne prikazuje na frontpage-u “vijesti” mada je ona glava matica svih ostalih kategorija.

Unaprijed zahvalan,

ako sam dobro skuzio oces odredene kategorije u navigacijskom meniu…mislim da mozes napraviti to na vise nacina jedan je ovaj:
Template Tags/wp list categories « WordPress Codex

Include or Exclude Categories
To sort categories alphabetically and include only the categories with IDs of 16, 3, 9 and 5, you could write the following code:

    <?php wp_list_categories('orderby=name&include=3,5,9,16'); ?>

The following example displays category links sorted by name, shows the number of posts for each category, and excludes the category with the ID of 10 from the list.

    <?php wp_list_categories('orderby=name&show_count=1&exclude=10'); ?>

drugi je nacin je ako se ne varam Appearance->Menus


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja