Wordpress: kako napraviti etikete na video oznakama?

Interesuje me kako u wordpress cms-u napraviti da video oznake dobiju nekako etiketu na kojoj ce pisati video, jel ima neki plugin ili slicno. Ne samo za odredjeni kategoriju vec za svaki clanak koji sadrzi video da na thumb kacim tu “etiketu”. A o cemu se radi pogledajte ovdje na ovoj slici(slika broj 1)

Slika broj 1:

[attachment=1]slike video primjer.jpg[/attachment]

A ovako to izgleda kod mene bez “etikete” video

[attachment=1]yes video primjer.jpg[/attachment]

jel nebi ti mogao na thumb samo “zalijepit” “etiketu” u nekom editoru za slike…

Mislim da bi mi to oduzimalo previse vremena da mi je nekako automatski da to “zakacim” pri objavi clanka, sigurno i svi ti(portali) rade to isto samo kad je u pitanju video “zakace tu etiketu” VIDEO, i idemo dalje. Ovo bi moglo donijeti koristi i svima kad bi znali kako, npr i neke clanke na isti nacin okarakterisati “sponzorisano” ili slicno tome, npr HOT :wink:

Ej bok,

Nije to teško napravit ali me zanima na koji način organiziraš članke na naslovnici i koja polja imaš u wordpressu za to?

Organizujem ih na slijedeci nacin: Ima jedna glavna i osnovna kategorija Vijesti + ostale (lifestyle,showbiz, yes video itd) U pitanju je stranica
http://www.YES.ba

Ma ne to kako ih prikazuješ … jesi radija neku skriptu za prikazivanje vijesti na naslovnici ili?

Ma nisam radio nikakvu scriptu imas od teme po defaultu (wordpress) klasicni.Daj mi ideju o cemu se radi ne bi bilo lose i preraditi, bilo sta.

Evo ovako … znači u Wordpressu ćeš dodat tag za video znači novo polje i ako je polje pozitivno znači da je to video. Tada ćeš u prikaz vijesti na naslovnici stavit if polje==1 echo ovaj kod ispod.

[HTML]

[/HTML]

Nemoj koristit ovu ikonicu jer sam je skupija sa googlea i vjerovatno ima copyright

Ima vec tag video i veze za ove “yes video” vecinu clanaka, nadam se da smo se razumijeli Vi i ja o cemu je rijec. Jer malo me buni sada gdje da unesem taj html kod tacno ?

Ovaj kod ćeš unjeti u wordpress source gdje se prikazuju članci

Jesi skužio?

Evo pokusavam da skontam malo :slight_smile:

Kaj nije lakše i jednostavnije to CSSom rješiti pomoću z-indexa??

Postaviš da Ti je glavna sličica (thumb) s z-index:1, a za sličicu (gif) koju lijepiš z-index:0

Pa ne znam, sta zelis reci al eto daj prijedlog npr objavjujem clanak gdje ima video u wordpressu sve uradim klasicno kategorija bla bla, i onda samo da “zakacim” slicicu na thumb (video da pise na toj slicici) imas gore primjer u pocetku posta.

pozzz

ako sam te skuzio kako ubacujes thumb slicice u WP jesi pokusao da svakoj slicici napises ““Caption”” a kasnije mozes u css da podesis sve ostale parametre
.content .wp-caption { background: #f1f1f1; color: #888; font-size: 12px; line-height: 18px; text-align: center; margin-bottom: 20px; padding: 4px; }
.content .wp-caption img { margin: 5px;}
.content .wp-caption p.wp-caption-text { margin: 0 0 4px; }
.content .wp-smiley { margin:0; }

pokusaj…:telefon:

@upDown

Hvala na savjetu. Procitaj ovaj prvi post gore sto sam otvorio ovu temu mislim da je sasvim jasno, al evo ponovicu. Zelio bi na thumbu samo za video da mi se okaci “etiketa” male slicice na thumbu na kojoj ce pisati video pogledaj gore slike pa ces znati o cemu je rijec.

LP


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja