Wordpress print shop

Planiram raditi web print shop u Wordpressu. Pronašao sam ogovarajuću temu i potrebne pluginove. Zanima me kakav hosting bi trebao uzeti s obzirom da bi imao dosta uploada (stranke bi slale svoju pripremu za tisak) te koliko je “pamtno” raditi takvu stranicu u Wordpressu.

Hvala!

Trebao bi uzet hosting naravno s dosta diskovnog prostora :slight_smile: 5GB za pocetak minimum. Ja inace ne volim bas WP … niti ikada radim s njime … sve projekte koje radimo iz firme … a i privatno sve ide na custom made CMS … koji ima vise od 40 modula … i razvija se vec 6. godinu. Ako trebas hosting, javi se na PM, pa dogovorimo dobru cijenu.

Potpuno svejedno kakav hosting, i oce li to bit wordpress ili ne. Ako vec imas plugin koji korisnicima omogucava upload materijala koje trebas, onda je to ok. Ocekivani promet je mali do jako mali.
Sto se uploada tice, sracunaj koliko toga mislis primit kroz određeni vremenski period. Uvik postoji rm -rf.

Za Wordpress sam se odlučio jer se u njemu najbolje snalazim (web početnik) a i uspio sam pronaći pluginove za sve šta mi treba. Hvala na savjetima, još bi samo zamolio objašnjenje pojma “rm -rf” jer se s njim još nisam susreo.

Oprosti, rm -rf je unix komanda (remove). Ono sto sam time zelio reci je da ukoliko uploadi pocnu stvarat problem disk prostoru, jednostavno se pobrisu stari uploadi, i eventualno napravi lokalni backup.
Cinjenica je da tvoj potencijalni site nece posluzivat nekakav ogroman promet, niti ces imat situacije da 3,000 ljudi istovremeno zeli uploadat nesto na server. Zaista ti ne trebaju ogromni resursi za tako nesto.

Hvala na pojašnjenju! Da, nažalost neću imati takvu navalu na site. :slight_smile: