Wordpress problem

Ne znam kako da postavim da mi se odredjeni postovi (tematski) prikazuju na odredjenim pageovima. Da li se to radi sa linkanjem kategorija ili se za to koristi Custom Post type plugin (sam ili zajedno sa Taxonomy ( kaj opce ne kuzim kaj znaci LOL)) ???

Npr. imam stranicu headphones gdje bi zelio postove te teme da mi se prikazuju a ne na homepageu zajedno sa svim drugim temama.

Nada se da sam dobro objasnio sto hocu :stuck_out_tongue:

evo ti plugin

na svakoj stranici možeš imati po kategoriju ili više ovisi što želiš, ako bude problema s instaliranjem ili korištenjem plugina slobodno javi

OK, vidim da je to post in category, ali to WP ima ionako po defaultu, ne kuzim kak ce mi to pomoc??? Da li moram linkat kategorije? jer kad napravim post odaberem kategoriju ionako. Ne razumijem sta novo radi ovaj plugin?

ovaj plugin će ti izlistati postove u određenoj kategoriji. koliko san skužia iz tvog prvog posta to je ono što ti i želiš?

Ne, tj. ako sad kliknem na neku kategoriju wp izlista sve postove iz te kategorije, to je po defaultu. Ono sto zelim je da ne stavlja odredjene postove na homepage, vec da ih prikazuje samo ako se otvori odredjena stranica.

Npr. menu izgleda ovaki home/about/cipele/kisobrani/igre … e sad kad napravim post kisobran ne zelim da se on pokazuje na home tj landing page, nego zelim da se prikaze samo na kisobrani page, kad ga netko klikne. Da li je to moguce? Probao sam sa custom post type ali ocito nesto krivo radim. jer se tu nesto sasvim drugo desi , a i ti postovi mi se nigdje ne prikazuju tak da je sasvim sigurno nesto krivo.

napraviš kategoriju kišobran i staviš u menu link na kategoriju kišobran i svi postovi koje smještiš u tu kategoriju će se prikazat kad klikneš na nju :S

kakvi custom post i šeme :S to je obična funkcija wp-a

Baš sam si nešto tako sličnog i ja razmišljao.

E i btw. one WP teme su ti super i super napredujem. Bit će gotovo za jedno par mjeseci. :smiley:

Ok, bum probao, znaci
1.kategorija
2.link u meniju --> kao na page

KK

Probo i to nije to! To nije pravi put do tog sta hocu. Kad napravim kategoriju, i idem linkat on to meni stavi u nesto sta se zove “blogroll” il tako nekako :S ?? Mislim da nije moguce napraviti link u gornjem meniju i na taj link linkat kategoriju , bar ne u ovoj temi koju koristim ili u WP.
Osim ako to nema veze sa permalinkovima, a u to se opce ne kuzim, to mi je pretesko :frowning:

Mislim da je jedino mozda moguce to odraditi na drugi nacin a to je da maknem pages iz gornjeg menua i tamo stavim kategorije, medjutim svejedno ce se svi postovi prikazivati na landing page, a to je upravo ono sta sam htio izbjec.

Ak imate jos kakvu ideju recite da probam.

Evo uspio sam potrpat kategorije u top menu, ali sam izgubio mogucnost editiranje footera u koji bih sad htio staviti home / about / itd. Moze ko pomoc??

Neke teme imaju moćnost da biraš da li će u gornjem navigacionom meniju biti prikazane kategorije ili stranice.

Ako tvoj template nema tu mogućnost probaj ovaj plugin:

Onda napraviš kategoriju i stranicu koja se zove isto kao kategorija. U donjem delu (kod kreiranja stranica) imaš widget #Link to# i tu ubaci link ka kategoriji.

Rezultat je to što ćeš imati stranice linkovane sa kategorijama.

koristim Mystique temu i ona to podrzava. Ideja je bila staviti tako kategorije po stranicama u gornji menu, a home/about/sitemap itd u footer kao linkove. Kada sam stavio kategorije u gornji menu, izgubio sam mogucnost editiranja u footeru, a uopce ne razumijem php da bih to mogao sam napraviti ili neki drugi nacin osim defaultnog od teme koji sad vise nije moguc :frowning:

Ne znam kako da stavim te stranice sad u footer.

pa upiši ih ručno :S ako se ne znaš snać

pa ne znam kako se to radi “rucno” ?? Di da to upisem?

editiraš footer.php u temi i upišeš Link jedan | Link dva

ok, probat cu. tnx.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja