Wordpress sajt mi svako malo bude nedostupan

Zdravo da li neko zna zasto mi sajt padne znaci nije do hostinga jer koristim HostGator nebi trebalo da pada svaki pola sata. Znaci koristim wordpress i ako se zadrim pola sta na sajtu i nesto mijenjam isto ko da me banuje sajt i ne mogu da otvorim po 2h stranicu ni cpanel nista. Uđem na VPN otvara odmah i tu isto koristim pola sata i opet ista stvar. Nez da nije do iThemes Security plugina da nisam sta ukljucio pregledo sam sve ne mogu da skontam sta mu je. Jel ko imao slican problem i kako ga je rijesio ? Hvala

Hmmm moze ti biti svašta problem… Provjeri da nije neki fajl zaražen…

Ja sam jednom imao problem sa početnom stranicom, čekam po 15 sec da otvori početnu i bio je problem u Facebook pluginu…

kako mogui provjeriti da li je sta zarazeno ? ima li neki link gdje skenira sajt citav

sto ne kontaktiras podrsku?

Webmaster @komentar je koristio neke plugine za skeniranje fajlova pitaj njega on ti moze pomoci :slight_smile:

Ja sam instalirao plugin za skeniranje WP-a

Pogledaj možda ti pomogne.

Iako, ne odbacuj ‘kao izvor problema’ svog hostinga. Ja imam također čudnih događanja a hostan sam na godaddy, te mislim da je do njih problem, ali o tome drugom prilikom u novoj temi :smile:

Mislim da dobijaš ban (IP adrese) od strane hostinga, kontaktiraj njih (napiši im odmah i IP adresu da provjere), ili, da bi bio siguran kada sl. put padne, pokušaj posjetiti sajt preko proxy sajtova. Ja sam imao isti slučaj, otvorim odmah pet sajtova sa istog hosting paketa, updateujem verzije, pošto je sve automatski, hosting vjerovatno banuje zbog nekog razloga.

@milito De mi reci, jeli moguće da google boot iz nekog razloga bude blokiran od strane hostinga a da ja to ne vidim?

Ja nisam imao takav slučaj, ali sve je moguče… Ukoliko koristiš WP, velike šanse su da neki plugini poput WP security banuju google bota, provjeri i da slučajno nisi u settings označio da preferiraš da google zaobiđe tvoj sajt.

Gledao sam, sve izgleda ok. Ipak, od davno me prati situacija da jedan dan sitemap bude 100% ucitan u wmt a drugi dan nedostaje pola linkova, i sve tako. Isto, skuzio sam da mi adsense tesko pronalazi relevantne oglase na nekim novijim stranicama, pa tek nakon nekoliko dana na tim stranicama dobijem ono sto mislim da treba.

Domaći ili strani sajt, unikatni ili kopirani postovi? Instaliraj Google XML sitemaps (ja koristim od autora Arne Brachholda) plugin, možda pomogne. Ja sam nedavno popušio deindex na jednom sajtu zbog kopiranja postova :D.

@qume - Već par dana opet Hostgator ima probleme sa serverima, tako da je moguće da si pokušao pristupiti sajtu u tom vremenu :slight_smile:

Inačica 4.0.5 | Autor Arne Brachhold <- I ja koristim taj plugin. Članke gledam imati unikatne, dosta ih kupujem od forumaša ovdje sa foruma.

A vidjeti ću, mislim da hosting zeza,ili treba malo više vremena proći da wmt posloži stvari… Inače, stranica o kojoj pišem je startana negdje sredinom 2013.g

Moji WP sajtovi su skoro 24/7 pod google botom, tako da mi je malo čudno. Kod mene je - post mora biti ispravan, jer ako ga editujem već je “kasno” pošto ga je google skenirao :D.

Meni nije jasno sa svog ip ne mogu uci na sajt ni na cpanel konektujem se na VPN i korsitm 20min banuje me opet nez zasto i kako se ovo desava. Nrp ako korsitim administraciju i sad ako radim 15min nesto padne mi sajt. ne mogu nigdje uci cim promjenim ip mogu :frowning:

Pa otvori logove, vidi zasto te banira (ako te uopce banira). Nisi napisa ni kakav ti je hosting, koji je environment na kojem radis, ni koliki stupanj kontrole imas.
Posto pitas ovakve stvari, pretpostavit cu da imas nekakav managed hosting. Salji mail hosting firmi, krivi su.

Btw, VPN?

Imam slican problem sa dva sajta. Na jednom hostingu imam 15 sajtova i samo na dva po 15 sekundi cekam da otvori sajt ili stranicu a kada udjem sa hidemyass otvori u sekundi ko je tu lud i sta da radim ja stvarno ne znam.