Wordpress + simple web shop

Bok,
par pitanja za wp znalce,

duže vrijeme ne radim WP, međutim javio me se jedan stari klijent kojem sam postavio jednostavnu wp stranicu prije 5-6 god. gospodin je stariji je čovjek pisac knjiga, moglo bi se reći simpatičan deda, nikada bezobrazan niti naporan. Čak me znao nazvati čestitati Božić godinama poslije.
Ne radim WP više, ali s obzirom na pozitivnu suradnju iz prošlosti, odlučio sam provjeriti postoji li neki jednostavan način da mu postavim to što želi.

Klijent ima svoje autorske 2-3 knjige koje bi htio prodavati putem WP-a tako da ima sve mogućnosti plaćanja od kartica i pay pal i slično. Netko uplati, on primi obavijest i poštom pošalje knjigu.

Pitanja koja su mi nejasna:

  • Da li postoji neki plugin da se besplatno može ovo jednostavno podesiti 2-3 artikla sa kartičnim plaćanjem i pay pal-om?
  • Kako to ide kada se radi plaćanje karticama, treba li neki ugovor s bankom ili sl.?
  • Da li se to može napraviti na privatnu osobu da ne ide preko firme?
  • Ima li još išta čega bi trebao biti svjestan što bi me moglo dočekati?
  • Na što sve trebam obratiti pažnju koje su preporuke za plugin-ove i sl.?

Pozdrav,
plaćanje koje bi bilo najjednostavnije za njega je putem PayPal-a. Da bi imao ugovor s bilo koji payment gatweyom (CovusPay, T-com PayWay, WSPay ili slično) mora imati otvoreni neki pravni subjekt. Isto tako treba imati i ugovor s bankom/ama.

Za izradu toga možeš koristiti Woocommerce ili WPForms (https://wpforms.com/the-simplest-way-to-sell-digital-products-on-your-wordpress-site/).
Uvijek moraš biti oprezan što se tiče porezne, prijavljivanja nadležnima, obavijesti o kolačićima, GDPR, uvjeti korištenja, pravila privatnosti…

1 Like

Ako je samo placanje PayPalom, to postavis za 10ak min i ne treba ti webshop, pogotovo ako imas samo par proizvoda, za ovo ostalo ne znam.

https://www.paypal.com/buttons/

Tebi treba ovaj pod “Buy now”.

2 Likeova

Za gospodina nisu nikakve kartice, jer bi trebao prodati 100 knjiga samo da namiri i pokrije osnovne troskove implementacija toga. Instaliraj woocommerce, ubaci proizvode i stavi placanje pouzecem. Gospodin treba provjeriti smije li kao autor direktno prodavati svoje knjige ili samo knjizarama, putem autorskog ugovora. Ako mora ici autorski, mora li ga ispostavljati svakom kupcu, i moze li bez tvrtke tako prodavati. Ukratko.

1 Like

Hvala svima na odgovorima, ovako djeluje kao da je najbolja opcija pay pal, kako je taj set knjiga namijenjen za strano tržište plaćanje pouzećem isto neće biti moguće(ili?). vidjet ću ako mu je dovoljno da bude samo pay pal.

samo i ako to prođe kako napraviti opciju buy now button od pay pala i neku formu u koju kupac unosi adresu da li takvu opciju ima taj woocomerce ili neki drugi plugin?

Pogledaj gore ove Paypal buttone. Za “buy now” imas hrpu opcija koje se ticu dostave, bilo fizicka dostava ili virtualna.