Wordpress / template

Poštovanje,

imam dosta pitanja vezano za wordpress pa ću početi sa predstavljanjem. Naime, radim u jednoj firmi gdje trenutno imamo web stranicu u wordpressu i sad planiramo redizajn za male pare. Što imamo u planu? Kupiti template sa elegantthemes (sry ak je ovo reklama neka admin izbriše naziv) i taj template preurediti ali me zanimaju sljedeće stvari:

  1. Da li mogu ja taj template preuređivat na svojem računalu, puniti ga sadržajem i onda samo na određeni datum uploadati na net umjeto sada postojćeg templatea?

  2. Sajt bi trebao imati mogućnost da bude na više jezika pa me zanima da li je ovo izvedivo u wordpressu i kako? Na koji način općenito funkcionira ta multijezičnost sajtova jel svaki tekst treba posebno prevoditi ili to radi neka skripta i sl?

  3. Sajt mora imati mogućnost newslettera kojeg bi slali u obliku flash ebooka korisnicima na mail pa me zanima da li je i ovo izvedivo u wordpressu?

Evo imati ću još pitanja a za početak me zanima ovo jer mi je to najbitnije i evo još za kraj da li je wordpress dobra opcija?

1.) Možeš. Skineš i instaliraš besplatan “wamp” i na njega ubaciš WordPress, i kao da imaš server na svom kompu kojem možeš pristupiti putem “localhost” url-a
2.) Postoje dvije opcije, besplatna i plačena.

Besplatna se grana na dvije opcije, prva je ovo što si rekao, da ti skripta prevodi, odnosno integracija Google Translate-a. Negativne strane te opcije jesu to što prijevod naravno ne može biti 100% točan pa ako je višejezičnost bitna, ovo može izgledati neprofiesionalno.
Druga grana besplatne opcije je plugin WordPress › qTranslate « WordPress Plugins Kod njega svaki članak koji pišeš možeš pisati u posebnom editoru za svaki jezik. Također možeš koristiti neke tago-ve za sadržaj u widget-ima itd.

Plaćena opcija je WPML - The WordPress Multilingual Plugin koji sam osobno koristio i mogu ga preporučiti. U osnovi funkcionira isto kao i qTranslate samo je dosta bogatiji opcijama.

Ne bih ti znao preporučiti između qTranslate-a i wpml-a jer sam koristio samo ovaj zadnji (rad za klijenta) no svakako ne bih preporučio Google translate jer kao što sam rekao, prijevod ispadne dosta kriv (idipa testiraj na translate.google.com).

3.) Može se, preporučio bih ovaj plugin: WordPress - MyMail - Email Newsletter Plugin for WordPress | CodeCanyon

Na kraju, zašto ne. WordPress je dosta jednostavan za korištenje, besplatan, podržan od strane community-ja a također i lagan za neko početničko editiranje tema.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja