Wordpress Thumbnails - pitanje

Bok,

vezano za Wordpress Thumbnails , Post Thumbnails « WordPress Codex

na koji način napraviti ali bez plugina da kad sliku postavim u post ili sl. da slika bude što realnije prikazana tj.
da nije preširoka niti stisnuta samo da bi stala u okvire koje sam zadao. znači ja npr… postavim da mi post thumb bude width : 100px; i height: 100px; iz razloga tako da svaki post ima sliku istih dimenzija, e sada tu nastaje problem jer nisu sve slike istih rezolucija pa stime i neke slike loše izgledaju pri smanjenju.

molio bih vas ako mi možete predložiti najbolje rješenje za to, bitno je da se slika dobro vidi, nemora biti cijela slika prikazana možet biti i cropana bitno da nije nekak zgužvana.

primjer :

kao što se može vidjeti, druga slika je previše stisnuta te i zadnja… pa sad neznam koja je najbolja solucija da se slika što bolje vidi
ali da sve budu iste širine i dulijine.

hvala :slight_smile:

Function Reference/add image size « WordPress Codex

hvala na odgovoru ali nažalost nisam uspio to riješitit…

npr…

kad koristim ovu opciju :
the_post_thumbnail( array(100,100) );

onda sliku cropa ali meni ne treba 100x100 nego želim npr… 220x160
ali na to ne djeluje uopće ??? samo djeluje na određene dimenzije (bez obzira kaj upišem). zašto ?

ako već zadam na ovaj način dimenziju thumbaila, dala tada još dodatno trebam zadati dimenzije u style-u
od teme ili ne?

ili je dovoljno :

img {
	height: auto;
	max-width: 100%;
}

ili moram dodatno napisati za taj div u kojem se nalazi slika :

#box img {
	width: 100%;
}

hvala

jer o čemu se radi, ja želim da na naslovnoj stranici svaki objavljeni post ima sliku istih dimeznija, bilo cropanu ili ne, bitno da izgleda dobro, a ne mutno ili nekak loše.

kad koristim ovo : the_post_thumbnail( array(100,100) ); on prikaže sliku tih dimenija, a kad probam ovako :

the_post_thumbnail( array(200,150) );

onda prikaže ili malo veću ili manju ali uglavnom ne onih dimenziju koje ja zadam , zašto ?

molim vas pomoć :frowning:

Zato što WordPress thumbnail funkcija ne radi resize “On the fly” već pri upload-u. Ako si već uploadao slike prije nego što si dodao određenu veličinu sa add_image_size, neće raditi.

Dakle postupak je sljedeći:

1.) Instaliraj ovaj plugin: WordPress › Simple Image Sizes « WordPress Plugins
2.) U njemu dodaj veličinu koju želiš
3.) Regeneriraj sve thumbnailove za sve veličine
4.) Koristi the_post_thumbnail( array( x, y ) ); gdje je x širina a y visina koju si definirao.

[quote=“APazinjan”]Zato što WordPress thumbnail funkcija ne radi resize “On the fly” već pri upload-u. Ako si već uploadao slike prije nego što si dodao određenu veličinu sa add_image_size, neće raditi.

Dakle postupak je sljedeći:

1.) Instaliraj ovaj plugin: WordPress › Simple Image Sizes « WordPress Plugins
2.) U njemu dodaj veličinu koju želiš
3.) Regeneriraj sve thumbnailove za sve veličine
4.) Koristi the_post_thumbnail( array( x, y ) ); gdje je x širina a y visina koju si definirao.[/quote]

Bok,

hvala na odgovoru :slight_smile:

molim te reci mi dali će add_image_size funkcija raditi ako ju prvo podesim pa onda tek nanovo uploadam slike za thumbail ?
jer mene ta funkcija zanima samo za featured image / slike, a za ostale slike unutar samog posta nisu bitne jer kod uploada biram veličinu za njih.

:slight_smile:

[quote=“chief_wolfinjo”]Bok,

hvala na odgovoru :slight_smile:

molim te reci mi dali će add_image_size funkcija raditi ako ju prvo podesim pa onda tek nanovo uploadam slike za thumbail ?
jer mene ta funkcija zanima samo za featured image / slike, a za ostale slike unutar samog posta nisu bitne jer kod uploada biram veličinu za njih.

:)[/quote]

Samo tada će i raditi. Uvijek moraš prvo definirati veličine, a potom uploadati slike. Ili iskoristi gornji plugin za regeneraciju već uploadanih slika.

hvala na odgovoru. :slight_smile: budem sada tako i to napravio.

uspio sam ovo srediti, sada su slike istih dimenzija kako sam odredio, te su croppane tako da sama slika nije niti zgužvana, a niti preširoka, tako da je dobro prikazana. e sad tu nastaje mali problemčić, slike kao takve su malo , vrlo malo mutnije nego original slike, nije ništa strašno ali me zanima dali postoji kakva mogučnost da slike budu jednako oštre kao i original ?

hvala :slight_smile:

Ne bi trebalo biti razlike u oštrini slike. Pogledaj da ti slika nije mrvicu smanjena radi toga što je div u kojem stoji manji nego sama slika, pa onda browser sliku skalira i pomuti. Imam iskustvo s tim, jednom klijentu se dogodilo, u pitanju je bio samo jedan px razlike (slika je bila 1px veća nego container) i slike su se gadno zamućivale.

Hvala. :slight_smile: budem to provjerio, a ako je to u pitanju kaj da tada napravim ?

Pobrini se da je div u kojem se slika nalazoi jednake veličine ili veći od veličine same slike (koju si specificirao u the_post_thumbnail funkciji).

Hvala ! :slight_smile:

Bok :slight_smile:

imam jedno dodatno pitanje vezano za ovu temu, imam par widgeta koji kad se koriste
prikazuju slike, tj. npr… widget recent posts izlista zadnja četri posta sa slikama. e sada na koji način odrediti da mi te slike od tog widgeta crop-a i da budu te dimenzije, a da istovremeno ne poremeti ostale slike od npr… postova ?

znači ova funkcija : Function Reference/set post thumbnail size « WordPress Codex

<?php
add_theme_support( 'post-thumbnails' );
set_post_thumbnail_size( 330, 130, true );
?>

to je trenutno za postove, e sada ja želim dodatno odrediti veličinu za slike iz tog widgeta

ali da stime ovo gore ne poremetim.

Function Reference/add theme support « WordPress Codex

možda pomoću od ovoga ?

add_theme_support( 'post-thumbnails', array( 'post' ) );

molim pomoć

Hvala !!! :slight_smile:

Ako se ista veličina (u ovom slučaju post-thumbnails) koristi na više mjesta od jednom, onda ne možeš utjecati na jednu bez da promjeniš i drugu (osim CSS-om no to onda ružno izgleda u slučaju upscale-a).

Potrebno je definirati novu veličinu, npr. <span class="syntaxdefault">add_image_size</span><span class="syntaxkeyword">(&nbsp;</span><span class="syntaxstring">'widget-thumb'</span><span class="syntaxkeyword">,&nbsp;</span><span class="syntaxdefault">100</span><span class="syntaxkeyword">,&nbsp;</span><span class="syntaxdefault">100</span><span class="syntaxkeyword">,&nbsp;</span><span class="syntaxdefault">true&nbsp;</span><span class="syntaxkeyword">);&nbsp;</span><span class="syntaxdefault"></span> i onda u widgetu zamjeniti funkciju <span class="syntaxdefault">get_the_post_thumbnail</span><span class="syntaxkeyword">()&nbsp;</span><span class="syntaxdefault"></span> sa <span class="syntaxdefault">get_the_post_thumbnail</span><span class="syntaxkeyword">(&nbsp;</span><span class="syntaxdefault">$post</span><span class="syntaxkeyword">-></span><span class="syntaxdefault">ID</span><span class="syntaxkeyword">,&nbsp;</span><span class="syntaxstring">'widget-thumb'&nbsp;</span><span class="syntaxkeyword">);&nbsp;</span><span class="syntaxdefault"></span>

[quote=“APazinjan”]Ako se ista veličina (u ovom slučaju post-thumbnails) koristi na više mjesta od jednom, onda ne možeš utjecati na jednu bez da promjeniš i drugu (osim CSS-om no to onda ružno izgleda u slučaju upscale-a).

Potrebno je definirati novu veličinu, npr. <span class="syntaxdefault">add_image_size</span><span class="syntaxkeyword">(&nbsp;</span><span class="syntaxstring">'widget-thumb'</span><span class="syntaxkeyword">,&nbsp;</span><span class="syntaxdefault">100</span><span class="syntaxkeyword">,&nbsp;</span><span class="syntaxdefault">100</span><span class="syntaxkeyword">,&nbsp;</span><span class="syntaxdefault">true&nbsp;</span><span class="syntaxkeyword">);&nbsp;</span><span class="syntaxdefault"></span> i onda u widgetu zamjeniti funkciju <span class="syntaxdefault">get_the_post_thumbnail</span><span class="syntaxkeyword">()&nbsp;</span><span class="syntaxdefault"></span> sa <span class="syntaxdefault">get_the_post_thumbnail</span><span class="syntaxkeyword">(&nbsp;</span><span class="syntaxdefault">$post</span><span class="syntaxkeyword">-></span><span class="syntaxdefault">ID</span><span class="syntaxkeyword">,&nbsp;</span><span class="syntaxstring">'widget-thumb'&nbsp;</span><span class="syntaxkeyword">);&nbsp;</span><span class="syntaxdefault"></span>[/quote]

da, to sam mislio. koristi drugu veličinu slike, budem to sada probao :slight_smile:

hvala :slight_smile:

Radi :slight_smile:

Hvala još jednom :slight_smile:

ako može netko pomoći…
na novo rađen WP i tema, kod objave linka na fb prikazuje se samo mala sličica ito logo…
instalirao plugin Force Regenerate Thumbnails
ali opet isto…
neko rješenje ?

Brt 9 godina kasnije…

Imaš možda problem sa OG:TAGS, čitao sam tu na forumu da to riješe sa SEO Pluginom pa pokušaj sa nekim.

Vezano za prvo pitanje:
Batali ove kodove, to ćeš najlakše riješiti tako da su ti slike koje uploadaš sve istih dimenzija. To je najjednostavnije rješenje,čemu komplicirati?