Worpress i custom administracijski panel

Pozdrav,

zanima me koji bi bio po vama ispravan način da se u wordpressu napravi sljedeće.
Znači, stranica je pretežno klasika informativnog sadržaja i za izradu je odabran wordpress.
Jedan dio tog informativnog sadržaja su nekakvi parameri (tipa cijene) koje bi klijent htio kasnije samostalno mijenjati. I to je sve što bi korisnik htio mijenjati kroz administraciju.

Postavljam si pitanje, ima li smisla raditi zasebni administracijski dio…kada WP sam po sebi ima svoj WP dashboard za korisnika (CMS jel).

Pa bi htio iskoristiti WP dashboard da se tamo mogu uređivati i ti parametri. (Ali ne dolazi u obzir da admin samo uredi nekakav post, gdje su ispisane te cijene…jer se ti parametri moraju moći koristiti na više strana …znači potrebno ih je imati strukturirano u bazi.)

Pitanje je kako povezati WP dashboard, za nekakvim custom sučeljem da se može odraditi navedeno?

Pretpostavljam, škola za to savladati je naučiti izraditi plugin za WP?

Sto bi ista pravio kad imas Prilagođena polja tj. custom field kliknes na Podešavanja ekrana strikiras Prilagođena polja u dodas cijena i rokas

1 Like

Vidi plugin Advanced Custom Fields. Pitanje je što imaš, ako imaš samo malo možda ti je i to overkill, pa vidi na wordpressu dokumentaciju za meta box . Sa ACF-om ćeš bit brži.

Wordpress po defaultu ima custom fields, odnosno meta box, ali nema sučelje za admin, ACF i slični pluginovi su sučelje.

Ok, hvala. Proucim. :slight_smile: