WP form problem

Pozdrav,

za početak…o WP nemam pojma. :slight_smile:

Imam jednog klijenta koji ima site na WPu i tražio me zamjenu adrese koja se pojavljuje kao response osobama koji ispune nekakvu prijavnicu/formu.

Pošto su generalno trebali zamjenu adrese…ja sam skinuo bazu podataka, otvorio je kao tekstualni dokument i svuda gdje se pojavila adresa zamjenio sam je iz stare u novu.

Obrisao na serveru staru bazu i importao novu.
“Radilo sve.”

No, nakon 10 dana javljaju mi se isti da imaju problem kada netko ispunjava tu prijavnicu. Osoba koja ispunjava formu dobije odgovor da je neuspješno submitana forma, a oni svejedno dobiju kao da je uspješno ispunjena.

E sad, kako o WP ne znam gotovo ništa…meni je ovo poprilično tlaka istraživati “tko koga”…i što se dešava nakon submita forme.

Al htio bi prvo o nečem naglas razmisliti…na koji način je zamjena podataka u bazi koju sam napravio, mogla utjecati na submit forme?

Meni se nekako čini da to ne može biti povezano, tj. ne mogu naslutiti kakva povezanost bi tu mogla biti?

Sačuvao sam original bazu, vratit ću je …pa tada testirati formu.
…ali eto, svako mišljenje dobrodošlo.

Hvala.

Ako nisi bio dovoljno oprezan, mozda si promijenio i gdje ne treba (licno mi se desavalo nekoliko puta) :slight_smile:

Sumnjam da ce ti neko moci znacajno pomoci, jer si dao premalo informacija, mozemo samo nagadjati sta bi moglo biti :slight_smile: Sve u svemu, mislim da ces sam morati zasukati rukave da to debagujes :slight_smile:

Jesi provjerio logove ? Zapise li se tamo sta interesantno na fail ?

Dokumentacija je čudo - sve što radim, zapišem. Kada ideš linijom “ma sjetiću se ja”, noop!

Probaj ponovo pronaći sve zapise koje si izmjenio i uporedi ih sa imenom varijable na koju se odnosi, vjerovatno si Find - Replace i gdje ne treba.

Pitanje je znači bilo:

Pod pretpostavkom da sav tekst koji je izmjenjen je informativnog karaktera. U sto sam poprilicno siguran, jer gdje god sam mijenjao adresu, ista se nalazila u okolini broja telefona, IBANa i sl. …i sve je to bio isti string.

Meni jedino pada na pamet da kod te izmjene se poseremetio encoding .sql file-a …pa da je to neki vrag povuklo za sobom :confused: