WP - kako napraviti single post

Zdravo svima,
Imam WP sajt, već 6 godina radi. Na početku sam sve nepotrebne strane i postove obrisala među kojima i “Single post”. Sad mi je potrebno uraditi jednu stranu drugačiju od drugih (bez hedera i futera) i ne mogu naći način kako da to uradim. Svaka pomoć dobrodošla.

Da li je sajt rađen sa nekim builderom ili? Mislim da Elementor ima opciju template Elemntor Canvas, što bi tebi odgovaralo. Ili da praviš child theme, pa onda tu napraviš, ako znaš pisati kod

Imam pro temu i tu sam postavila child temu i dodala kod da dobijem dizajn strane. Nije imalo puno promjena od osnovne strane, nisam baš u tome spretna. Hvala za odgovor, budem potražila neki gotov kod i tutorijal :slight_smile:

U child dodaš fajl, page-urlstranice.php, i onda u tom fajlu dalje radiš. Napraviš čist header i čist footer. I ubaciš ih i dalje razrađuješ. Ima više načina, pitak chatGPT sigurno će ti pomoći.

Što je Single post? Gdje si obrisala Single post?

Jedan od načina je da iz pro teme single.php kopiraš u child temu i tamo napraviš promjene. single.php je file za postove i post type-ove.

Tu imaš template hijerarhiju: Template Hierarchy – Theme Handbook | Developer.WordPress.org

Izbrisala sam stranicu u default-nim stranicama koje dolaze s temom koja je imala naziv “Single post” i bila drugačija od ostalih postova (nije imala heder, futer i sl). Inače single.php fajl u strukturi wp-a je tu. Hvala ti za link, odličan je, nadam se da ću uspjet napravit nešto po ovome.

Pa, ako si izbrisala stranicu/predložak u administraciji, napravi ju ponovo. Isto tako pogledaj u smeću, Trash, kad izbrišeš, to prvo ide u Trash, pa tamo stoji 30 dana dok se ne izbriše sasvim. Ja sam napisao za template, a u administraciji ili vratiš iz Trasha ili napraviš ponovo. Ako je single, moguće da je single template od teme, ali to opet funkcionira uglavnom na isti način kao i obični postovi ili stranice, što se tiče brisanja i smeća.