Pozdrav ljudi…
Do sada sam se bavio samo joomlom, sada sam odlučio isprobat wordpress na jednoj stranici koju radim.
Krenuo sam radit prije 5-6 sati (sa nekoliko većih stanki), i polako počinjem hvatat neke stvari kako se rade u wordpressu.
No kako bih si olakšao muku oko pronalaženja osnovnih stvari kako se rade u wordpressu, odlučio sam ovdje postavit neka pitanja. (jedno vezano uz administraciju, ostalo uz themu)
1.) Može li se postavit administracija na hrvatskom, a da sajt bude na engleskom?
Vezano uz temu, prvo mali uvod.
Da odmah kažem, instalirao sam ovaj template => Nature Magazine
I za sada sam uspio napravit neke promjene i prilagodit taj template sebi. No ja kad sam ga instalirao, bitno se razlikovao od mog.
Primjerice, ovaj gore show s tri vijesti, uopče nemam. Isto tako, lijevog sidebara uopče nemam. I upravo taj lijevi sidebar je najveći problem koji imam. Naime, baš zbog toga što ovaj template ima lijevu i desnu kolonu, i što mi izgleda template “veselo” sam uzeo, i sada kada ne znam aktivirat taj lijevi sidebar - gubim volju.
Malo sam tražio po googlu, i za sada nikakvo rješenje nisam našao. Ima dosta tutorijala kako dodat još jedan sidebar, ali kada krenem radit po instrukcijama, sve ja to već imam, dakle treba nekako aktivirat taj lijevi sidebar.
Ima li netko ideju kako bih mogao rješit ovaj problem? (nadam se da ima)
PS Na uvid dajem sve potrebne kodove