WP: nekoliko osnovnih pitanja, i problem s themom

Pozdrav ljudi…

Do sada sam se bavio samo joomlom, sada sam odlučio isprobat wordpress na jednoj stranici koju radim.

Krenuo sam radit prije 5-6 sati (sa nekoliko većih stanki), i polako počinjem hvatat neke stvari kako se rade u wordpressu.

No kako bih si olakšao muku oko pronalaženja osnovnih stvari kako se rade u wordpressu, odlučio sam ovdje postavit neka pitanja. (jedno vezano uz administraciju, ostalo uz themu)

1.) Može li se postavit administracija na hrvatskom, a da sajt bude na engleskom?

Vezano uz temu, prvo mali uvod.

Da odmah kažem, instalirao sam ovaj template => Nature Magazine

I za sada sam uspio napravit neke promjene i prilagodit taj template sebi. No ja kad sam ga instalirao, bitno se razlikovao od mog.

Primjerice, ovaj gore show s tri vijesti, uopče nemam. Isto tako, lijevog sidebara uopče nemam. I upravo taj lijevi sidebar je najveći problem koji imam. Naime, baš zbog toga što ovaj template ima lijevu i desnu kolonu, i što mi izgleda template “veselo” sam uzeo, i sada kada ne znam aktivirat taj lijevi sidebar - gubim volju.

Malo sam tražio po googlu, i za sada nikakvo rješenje nisam našao. Ima dosta tutorijala kako dodat još jedan sidebar, ali kada krenem radit po instrukcijama, sve ja to već imam, dakle treba nekako aktivirat taj lijevi sidebar.

Ima li netko ideju kako bih mogao rješit ovaj problem? (nadam se da ima)

PS Na uvid dajem sve potrebne kodove :wink:

  1. Može, ali, mislim da prijevod za zadnju verziju još ne postoji.

http://wordpress.mirtadidara.com/

  1. Pretpostavljam da ‘show’ u biti prikazuje 3 posljednja posta iz neke kategorije. Posto ti tu kategoriju nemas, WP nezna koje postove prikazat.

  2. Za lijevi sidebar nisam siguran. Možda su u pitanju plugini, a možda su u pitanju samo widgeti koje bi onda kroz WP sam mora dodat.

Za dodatnu pomoć - kod! :slight_smile:

Naišao sam na još neke probleme. Pa evo pitanja:

1.) Kako editirat menu? Mislim, ima opcija “Pages”, gdje mogu dodat novu stranicu i napišem sadržaj i on prikaže link u menu-u, i link ga na taj post. Mene konkretno zanima, može li se napravit da umijesto samo tog jednog posta, dodam link u menu prema svim postovima iz jedne kategorije?

2.) Ovi gumbovi “Keep reading” nisu slike. Koji file bi trebao editirat da promjenim sadržaj tog gumba u neki svoj tekst?

3.) Instalirao sam dodatak za wp za kontakt formu? Kako sada upotrijebit taj dodatak? Radi se o ovom dodatku => link. (ja sam instalirao, i sve podesio, no kako sad ubacit link u menu prema toj kontakt formi).

Pitanja su stvarno osnovno poznavanje worpressa, i mislim kako bi mi svatko od vas tko je neko vrijeme koristio wordpress znao odgovore. Ponavljam, ja bi to mogao (možda) i sam nać, ali dok bi ja to sve skonto, previše bi vremena izgubio.

@lista155

Hvala na odgovoru. Rep +

1.) Pošto nema prijevoda za najnoviju verziju, za sada ću radit na engleskom.

2.) A kako bi ja znao koju kategoriju moram napravit? Gdje se to može pročitat?

Koje kodove trebaš, sve ću ih postavit ovdje, nije problem.

Nisam baš sigurna šta pitaš, ALI ja sam imala sličan problem sa lijevim sidebarom, upisivala sam kategorije, i one su kao bile dodane, ali se nisu vidjele na stranici. kad sam dodala sadržaj u svaku od te kategorije, onda su se tek vidjele i na stranici…

možda u vezi toga nešto…

pogledaj pod appereance–widgets— pa probaj tamo podesit…malo se igraj, tako češ najlajše skužit

Mislim kako mi nije pravo vrijeme za proučavanje wordpressa. Previše će mi vremena oduzet, iako mi se neke stvari jako sviđaju kod njega.

Odustajem od wordpressa za sad :slight_smile: , i vraćam se dobroj staroj joomli. :slight_smile:


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja