WP Plugin za bannere

U potrazi sam za nekim Wordpress pluginom preko kojeg bi mogao upravljati bannerima na web stranici. Ono što mi je potrebno je da pomoću plugina mogu odrediti pozicije na webu gdje bi postavio bannere, kroz njega da mogu uploadati bannere, te da po mogućnosti, vidim statistiku klikova na te bannere.

Jel netko nešto koristio slično ili je upoznat s nekim kvalitetnim pluginom?

WP QUADS plugin ima sve što tražiš, preko HTML+css napravi baner, kreiraj oglas unutar plugina, odaberi poziciju, ima i dio za statistiku da pratiš.

Imaš takođe isprobaj jako dobar plugin Ad Inserter free i pro verziju (pro verziju možeš da kupiš za 20 dolara) sličan je ima gotovo slične opcije kao WP QUADS plugin

1 Like

Ja osobno koristim Ad Inserter Pro za Adsense, ali bio sam stavljao i banere sa nekih affiliate programa na njega, sve funkcionira i nije težak za podesiti.

1 Like

da ne otvaram novu temu o banerima. da li neko zna može li ad inserter pro da jedan te isti baner vodi na tri ili više različitih url-ova u zavisnosti od posjetioca odakle dolazi iz koje države. vidim da ad inserter pro ima geotargeting pa me sad zanima, jel to to što meni treba?

edit: AI chatovi razni vele da ne može no da može napravit ovako

Ad Inserter Pro vjerovatno može postići ono što želite sa svojim geotargeting funkcijama.

Dok Ad Inserter Pro direktno ne može prikazati isti banner sa različitim URL-ovima, on može prikazati različite ad blockove (koji mogu sadržavati bannere) u zavisnosti od lokacije posjetitelja.

Evo kako Ad Inserter Pro geotargeting može postići ono što tražite:

Kreirajte Ad Blockeve: Kreirajte tri ili više ad blockova u Ad Inserter Pro pluginu. Svaki ad block treba da sadrži banner koji želite da se prikaže i treba da bude povezan sa odgovarajućim URL-om.
Konfigurišite Geotargeting: Za svaki ad block, podesite geotargeting opcije. Možete ciljati na pojedinačne zemlje, grupe zemalja, ili koristiti kombinaciju drugih geolokacijskih kriterijuma.
Prikazivanje Ad Blockova: Ad Inserter Pro prikazuje ad block koji odgovara lokaciji posjetitelja. Na primjer, ako posjetitelj dolazi iz zemlje za koju ste konfigurirali prvi ad block, prikazaće se banner iz tog ad blocka sa povezanim URL-om.
Koristeći ovaj pristup, iako isti banner nije prikazan sa različitim URL-ovima, možete kontrolisati koji ad block se prikazuje na osnovu lokacije posjetitelja, efektivno postižući željeni cilj.

dakle ovim putem ću i ja dakle blokovi novi za različite države, a ne samo mijenjanje url-a

Tako je, svaki blok zasebno napraviš da se prikazuje prema zemlji i to je to. Jedino ne znam onda što će biti ako plugin ne može odrediti zemlju, da se ne bi prikazivalo više njih, ili da ih uopće ne prikazuje, što opet ne valja.

Jedino da iskombiniraš Pretty Links i Ad Inserter, pa napraviš jedan link koji će redirectati ovisno o lokaciji (nezz jel može to free verzija pretty linksa), možda ima i neki free program što to radi. po meni ti je to najbolja opcija.

1 Like