WP pomoć, očitavanje WP postova izvan WP

Dakle složio sam sajt u kojem je moj index.php glavni fajl umjesto WP index.php a kako bi WP radio stavio sam sadržaj iz WP index u moj index. Pokrećem postove pomoću koda

   <?php // retrieve one post
    query_posts('p=1'); ?>
    <?php while (have_posts()) : the_post(); ?>
    <?php the_content(); ?>
    <?php endwhile;?>

No problem je što jedan plugin točnije WP Google Maps koji ima shortcode [wpgmza id=“1”] i neželi se prikazati u postu, zna li netko zašto i kako riješiti ovo?

Pa nece ti se pokrenuti zato sto nisu ucitane funkcije koje bi s tim shortcodeom znale sto da urade. Na ovaj nacin je to smao obican tekst u postu.

Da tako sam nešto i pretpostavio, nisam dobar s kodom pa neznam ništa oko toga. Sad gledam fajlove od tog plugina i neznam koji kod trebam uključiti u moj index da bi shortcode proradio…

Ne znam uopce zasto radis svoj index. Mozda postoji drugi nacin za odraditi to sto radis. Znam da je prije bila fora sa includanjem wp-header.php filea u vanjske fileove. Mislim da ti tu @apazinjan moze vise pomoci.

Definitivno postoji i lakše riješenje, ali očito moram proći i kroz ovo kako bi neke stvari skužio. Čak mi se shortcode pretvori u width google mape ali ne sama mapa neprikazuje.

Ako nema php errora, onda si dobro includao, mozda je nesto drugo problem (po ovom zadnjem tvom postu zvuci mi kao js error).

Da li je stranica mozda online?

Falio je jquery, te <?php wp_footer(); ?> kad sam dodao sve radi, zahvaljujem na brzoj pomoći! :smiley:

<script type='text/javascript' src='/wp-includes/js/jquery/jquery.js?ver=1.11.1'></script>