WP+WOOcommerce ili Shopify za webshop?

Pozdrav,
pošto se na više foruma raspravlja o tome koji cms odabrati za svoj webshop otvaram ovu temu. Znam, da se sve zavisi od potreba itd.

Ali onako premo nekim shopovima koji su po količini proizvoda ( 20-50 ili max do 100) i načinu rada slični nama imaju ili Wp+woo ili Shopify.

Do sada smo imali iskustvo sa različitim cms-ovima (trenutno imamo nesto na opencart i sada jos nesto na shopify), pa evo za novi projekat biramo izmedju Shopify i WP*Woocommerce jer nam vizualno najbolje pašu na sistem koji želimo.

Sta nam je bitno brzina otvaranja, cijena, jednostavnost upotrebe, mogućnosti pluginova brze radnje, cijena (shopify ima mjesečnu naknadu) itd.

Pa eto vaša mišljenja koji su + ili - za Shopify ili Woocommerce?

Hvala i lijep pozdrav!

Pa realno, krenite sa onim CMS-om koji vam se više sviđa…

Ko radi samo sa Wordpress-om preporučiće njega, ko je na Shopify godinama reći će da je Shopify prava stvar, onaj što radi custom cms reći će da su Shopify i Woocommerce sr*nje itd itd…

Kad je u pitanju cijena, woocommerce je dugoročno malo jeftiniji ako gledamo mjesečnu pretplatu za shopify ($29) vs hosting za woocommerce.

Nad woocommerce-om imate puno veću kontrolu. Dodataka kao što ima za Shopify tako ima i za Woocommerce i besplatnih i premium.

Što se tiče brzine učitavanja mogu se optimizovati i Shopify i Woocommerce da rade odlično.