WU pomoc - isplata

Pozdrav svima,
Imam problem oko isplate preko WU. Maloljetan sam i koristim Adsense preko svog imena te sam prvi put pokusao unovciti zaradu preko WU. U oznacena polja primatelja sam upisao ime roditelja kako bi bio siguran da nece biti problema zbog mojih godina, ali upravo to mi se dogodilo. WU je poslao MTCN kod i ispod njega su podaci s mojim imenom i prezimenom. Kako sada isplatiti novac jer se preko WU ne isplacuje maloljetnima a glasi na moje ime?

Dok sam bio maloljetan sasvim uredno sam uz pratnju roditelja primio novce preko WesternUniona.

Doduše nije mi Google poslao novce nego fizička osoba, ali zar je bitno?

Hvala na informaciji. Pa mislim da je bitno jer ne znam koga točno kontaktirati kod Google-a.

Ja imam također navedenu drugu osobu (i adresu) za primitak novca i MTCN kod dođe sa podacima koje sam naveo za primatelja a ne vlasnika AdSense računa te nema nikakog problema prilikom podizanja love u pošti. Nezz zašto to kod tebe nije slučaj.

Čiji su podaci navedeni u izvješću ispod MTCN koda? Tvoji ili od te osobe?

Od osobe koju sam naveo za primatelja.

Bez ulice, kucnog broja, drzave…?

Opusteno, sa caletom ili kevom odi i digni pare bez problema :smiley: Maloletan sam

Eto i ja sam uspio zaraditi svoje prve Adsense novce i uspio potvrditi svoju adresu. E sada budući da planiram preko WU isplatiti u pošti lovu jedna stvar me zanima.

  • Jel moram sebe navesti za isplatu ili mogu neku drugu osobu.
  • Nemam neki važan razlog, osim što bi mi dugoročno bilo puno lakše da mi netko drugi može podići jer nemam blizu poštu a imam frendove koji svakodnevno prolaze pored pošte pa da na nekoga od njih stavim da ide isplata - jel to moguće?

Gore vidim da je @osamabinmladen napisao da je to moguće, znači Adsense na mene, potvrdio sam svoju adresu i sve, a da kada idem na payment method isplatu da stavim neku drugu osobu koja će meni to dizati na pošti. Jel to još uvijek tako?

Jer vidim da piše ovo kad se ide na ‘‘add payment method’’

‘‘Note, recipient name is independent of the name on the payment account.’’

Inače iz Hrvatske sam. Nebi htio odmah neki ban pokupiti na adsensu a tek sam krenuo.

Da, AdSense može glasiti na jednu osobu a primatelj može biti netko sasvim drugi. 100% provjereno.
odi u “Plaćanja”, Western Union i uredi podatke, tj. postavi primatelja (Ime i prezime). Ta osoba u pošti prilikom podizanja novca mora predočiti svoju osobnu iskaznicu i OIB. Također, pazi da su podaci (ime, prezime, adresa) identični sa osobne iskaznice te osobe i oni koje ćeš ispuniti u WU obrazac.

da, ali meni nigdje ne nudi da stavim drugu adresu i osobne podatke bilo koje druge osim imena i prezimena? Sto da napiše Marko Markić i onda Marko Markić sa svojom osobnom može podići?

U AdSense WU postavkama ide samo ime i prezime a u WU obrazac/tiskanicu koju predaješ u pošti ide kompletna adresa.

Znači ja svejedno moram u poštu? Nisam sada skužio, sorry prvi put ovo radim, pa možda pitanja izgledaju smiješno - ja sam shvatio da meni google pošalje kod ili neku sifru i ja s time samo odem u poštu i dižem novac. Sad ako ja moram u poštu po neku tiskanicu onda svejedno moram ići do pošte i ne mogu nekoga drugoga uputiti.

Ti si bio napisao samo da se navede drugo ime, prezime i adresa. ali meni nudi samo područje ime i prezime (nema adrese).

Ti se sad skroz zbunio :slight_smile:
Ugl., za podizanje novca trebaš ispuniti taj WU obrazac, sad dal’ ćeš uzeti prethodno u pošti više tih obrazaca pa ih ispuniti kod kuće ili ćeš ispunjavati u pošti sasvim je svejedno. Znači, trebaš ispuniti taj obrazac - ti ili netko drugi, opet je svejedno. U njega unosiš kompletnu adresu osobe koja podiže novac. Podaci moraju biti identični podacima sa osobmne iskaznice osobe koja će podići novac. Znači, to je što se tiče obrasca/tiskanice. A što se tiče postavki u AdSensu, pod podaci primatelja za WU upisuješ (samo) ime i prezime osobe koja će podizati novac.

Ja sam bio skuzi da ne treba nista osim tog što se dobije iz googla, neki kod i da je to uz osobnu dovoljno. Znači da zakljucimo ja moram nabaviti te tiskanice, obrasce i onda njih popunjavati? Zašto? Ako je novac poslan meni? Zar ne može to ta osoba na koju stavim kada dođe u banku obaviti sve - ispuni sama obrazac ako sam na nju stavio isplkatu, jer ako ja moram ici uzimati taj obrazac na isto mi dođe mogu i na sebe staviti isplatu. opet moram do pošte. sad ovo mogu više od jedan uzeti obrazac ok, ali ne vidim poantu tog obrasca.

Hajde bye :slight_smile:

Ja kad idem po Adsense uplatu ne popunjavam, nista unaprijed…dođem u poštu i tamo potpišem st treba…uvijek moraš imati svoju osobnu i to je to… sad ovo na drugu osobu nisam siguran baš kako bi išlo… jer nisam nikada na nikoga drugoga stavljao… ne znam jel treba sto dodatno i kako bi Adsense reagirao na to… ali ja nisam nikakve obrasce nosio doma nikada

Cijeli postupak traje koju minutu i vrlo je jednostavan. Najjednostavnije je otici u neki exchangeofice http://exc.hr/hr/search-exchange-offices-hr i trebas samo popuniti ime, prezime, iznos, mtcn broj i upisati google ireland ltd.
Moze potrajati samo ako bas puno para podizes😂 ali to su vec slatke brige…

1 Like

Pozdrav, znate li možda kako funkcionira podizanje veće količine novaca preko WU? Primjerice 10k eura, i gdje je najbolje otići po to, ako do toga uopće dodje… zna li netko?

koliko provizije oderu na 10k € ? :smiley: