Ima li tko iskustva s ovim laptopom?
Došlo je vrijeme za nabavku novog laptopa, a ovaj mi je zapeo za oko. Kako vam se čini?
Najviše me brine ako nešto crkne…
Ima li tko iskustva s ovim laptopom?
Došlo je vrijeme za nabavku novog laptopa, a ovaj mi je zapeo za oko. Kako vam se čini?
Najviše me brine ako nešto crkne…
Poenta Xiaomi brenda je sto nije toliko skup kao veliki igraci, a pruza odlicne specifikacije. Za 1200$ sigurno ne bih kupio Xiaomi.
U tome i je stvar. Prvo provjeri ima li Xiaomi servisnu mrežu za laptopove (za mobitele mi se čini da ima) i ako ima, priznaje li se garancija. Ako jednog od to dvoje nema, moje mišljenje je da to ipak nije pametna kupovina.
Naravno, uvijek postoji šansa da će lap raditi besprijekorno cijeli svoj radni vijek, ali Murphy kaže da to ipak nije tako
Moj savjet je da zaobidjes to.
1200 dolara nije mala svota novca, s cinjenicom da je servisiranje pod upitnikom.
Ja bih ipak isao sa nekom pouzdanijom opcijom tipa DELL XPS ili MB Pro - malo skuplji ali opet znas sta kupujes.
Dell mi se sviđa, al oba su mi preskupa.
Ae, to me i brine
Nema graficku. Ovo ostalo je bomba. Moj tip laptopa. To sto na njemu pise Xiaomi, a ne Koncar me uopce ne zabrinjava.
Servisiranje?
Pa sto je to automobil? Svake godine se vozi na servis?
Pogledaj djelove, to su sve standard djelovi, ako sto rikne i u garantnom roku je vjerujem da ce se zamjeniti. E sad nisam u toku ali ovaj processor mi se cini jako skup, preko 2500KN, a cjeli laptop kosta 6000.
Najvaznije ti je da pogledas koliko godina je garancija… usporedis iste laptope sa konkurencijom pa odlucis sam.
Sto se tice xiaomi brenda nema zamjerke, kvaliteta izrade laptopa im nije na razini dell-a, hp-a itd., ali su zato specifikacije super.
Tocno za ovaj model ne znam, ali za modele s kojima sam se susretao nisam bio impresioniran kvalitetom ekrana.
Sto se tice garancije pogledas samo koji servisi u blizini tebe imaju ugovor s xiaomi-om, tj. koji su ovlasteni servisi i rijesio si problem toga. Nije laptop auto, ali ako ukoliko te potrefi nesreca i pocne te laptop zezati, zasto bi placao nekome servis kada imas novi laptop koji je pod garancijom. Osobno uvijek bih da 100 eura vise, a da znam da mi je servis u blizini u slucaju da nesto podje po zlu, a i kad kupujes novi laptop, ne kupujes ga cisto zato da je novi, vec da si siguran s njim barem 2 godine.
Bilo bi lakse kada bi napisao za koje svrhe ti treba laptop pa ti mozda netko preporuci neki drugi laptop.
Pod italy warehouse kosta 999$. Neznam zbog čega ljudi i dalje Xiaomi povezuju s no name kineskim brendovima, po meni su u rangu s poznatim, a proizvodi su im dosta jeftiniji, jer kod samsunga ili della recimo 30% cijene plaćate brend(reklamu za taj proizvod)
Ne znam koji Xiaomi ste vidli, ali kvaliteta im je top, daleko iznad HPa koji je dobar tek iznad 1500€, ovo ispod se pregrije ako ostavis da radi 10ak sati u komadu. Imam 20ak Xiaomi proizvoda i svi rade ko prvog dana, a neki su stari preko 3 godine. Sto se tice kvalitete, tu nemas brige jer su u vrhu, a i po prodaji su trenutno 4 proizvodac mobitela u svijetu, a prvi po rastu prodaje u odnosu na proslu godinu.
Kada smo kod kineske robe, sve se proizvodi u kini, nebitno jel to apple, samsung, hp ili nesto drugo.
Certificirani i7 procesor je isti u xiamoiu i u hp-u, tu nema razlike jer i7 je i7 (dajem samo primjer).
Dosta xiaomi laptopa mi je proslo kroz ruke, te sam vecinu njih otvorio, kad sam spomenuo kvalitetu mislio sam na kvalitetu izrade koja nije na razini kvalitete kao na recimo nekom dell-u od 1000 eura.
Osobe koje paze na laptop i ne koriste ga previse nece imati problema, ali recimo ljudi koji svakodnevno koriste laptop i koji nisu oprezni s njime (citaj da znaju padati cesto), daleko je izdrzljiviji jedan dell od 1000 eura, nego sto ce xiaomi biti.
Naravno da se na svim markama placa ime, ali ipak iza tog imena nesto stoji.
Naravno ja nigdje nisam napisao niti kritiziram xiaomi uredjaje, vec sam iznio neke cinjenice koje sam osobno primjetio.
Onaj tko kupuje kvalitetan laptop, izdvojit ce za brendirani 2000 - 3000 eura i nece se konzultirati ovdje, onaj tko ima odredjena novcana sredstva naravno da ce gledati kako da dobije maksimalno od svojeg novca, a to ce svakako dobiti s manje popularnim brendom.
Osobno da mi treba laptop za svakodnevnu uporabu i tu i tamo pokoju igru, i da je kompaktan posto u 90% slucajeva laptop ide samnom i cesto je izlozen udarcima (voznja avionom, voznja autom) uzeo bih Dell Inspiron 15 7000. (to se odnosi na ovaj cijenovni rang od ~1200 dollara)
Napominjem jos jednom da je ovo samo moje misljenje i moja iskustva i da se nitko drugi ne treba prolaziti u njima.
Ja cu samo reci, da se iza imena krije jako puno para potroseno na marketing pa je normalno da to odna kupac mora i platiti. Kod XIAOMIA to ne placas jer se tvrtka prakticki niti ne reklamira. mi je besplatno reklamiramo. Imam 4 mobitela XIAOMI i mogu samo reci da se LG, SAMSUNG, Nokia mogu sakrit i bacit jos koju kunu vise na marketing jer nikad necu kupit to sranje kada mogu za manje pare kupiti bolje.
E sad jel tako i s ovim laptopm gospodin mora vidjeti sam…
Usporedi 2 ista modela i vidi…
Ne pratim toliko mobilnu tehnologiju, no recimo meni mobitel treba zbog fotografija koristim samsung s9+, kolega ima Xiaomi Mi Mix 2S, i uopce nema logike usporedjivat ta dva telefona, xiaomi je dobar za tu cijenu koju je on platio i to je sve, pocevsi od testova brzine, kvalitete videa i fotografije, testiranja pojedinih zahtjevnih igara, baterije s9+ ga je doslovno pojeo.
Naravno sto se tice brzine nije nista znacajna razlika, ali je ima, vidi se da je kod samsunga sve to izgladjeno.
Kad drzis oba telefona u ruci zna se tko je samsung a tko je xiaomi, kvaliteta ekrana ocigledna pogotovo na suncu.
Ali recimo usporedimo taj xiaomi i neki samsung u tom cijenovnom rangu, samsung se moze pokriti po glavi.
Dakle ne mozemo usporedjivat Ferraria i Fiata… Iako oba imaju ista vlasnika.
Ovime sam samo htio reci da nije u redu da upotrebljavas grube rijeci i siris dezinformacije, jer daleko od toga da nije izasao niti jedan “low end” mobitel koji je pobjedio bilo kojeg giganta u kvaliteti (na gledajuci cijenu).
Ako gledamo po cijeni onda tvoj komentar stoji, jer za 400 eura mozes dobiti bolji “low end” telefon nego neki skuplji brand.
Sve u svemu opet stoji ono sto sam naveo u prijasnjem postu, tko ima viska para i ne gleda na cijenu kupit ce skuplji brend, kome se ne baca i treba mu normalan telefon kupit ce neki manje poznati brand i to je to.
Svejedno ne bi trebali ici van teme i spamat covjeku bezveze topic
Pa naravno da se ta dva modela nemogu usporedjivati buduci je Samsung skoro dva puta skuplji, a mozda je kakvih 10% bolji? mozemo rec da je i 30% bolji, ali nikako nemozemo reci da je dva puta bolji jer nije…
osobno mislim da je bolji u par segmenata koji mnogim ljudima niti ne igraju toliko ulogu, onaj kome treba mobitel nikad nece dat duplo za nista…
S9 ima mozda 10% bolju kameru nego Mix 2S i to samo zbog nocnih fotki i malo bolje selfi kamere, brzinom je samsung nesto sitno brzi, na benchmark testovima je bolji Xiaomi jer ima vise rama, baterijom su tu negdje, nema drasticne razlike. Sto se dizajna tice, osobno mi se Mix2S vise svida, nema zaobljeni ekran ko S9 niti gornji rub.
Sve ovo sto si ti nabrojao nije ni blizu realnog prikaza oba moba, tak da sumnjam da si uopce vidio Mix 2S (ili tvoj frend koristi neki totalno lijevi rom)
Mislim da ne bi trebalo ici u offtopic, ja sam svoje iskustvo napisao i stojim kod njega posto sam se osobno uvjerio.
A bože, ono ka ti bude ža isti momenat šta si išta pita.
@c3po briši sve
Jedini Samsung koji je dobar je ta S serija i Note i to zbog kamere, ovi ispod svi su za ku…c, obično pretplačeno ■■■■■, trajanje baterije jad i bjeda. Imam S8+ i jedino šta na njemu valja je ta famozna kamera, u stvari ta kvaliteta stabilizacije video snimaka… da nema toga, davno bi završio u oglasniku…
Xiaomi je samom kvalitetom izrade daleko ispred Samsunga, počevši od low entry uređaja pa na gore… imao sam ih više kod sebe pa mogu suditi…
Ali samsung baca toliku lovu na reklame i marketing da su jednostavno uvjerili ljude (isprali mozgove) da su najbolji, a to svakako nisu…
Da mi je vidjeti neki samsung za 1500kn kak će raditi nakon 2 godine korištenja kao xiaomi iz redmi serije… na bugu ima par ljudi koji su s samsunga s serije prešli na xiaomi mi note 3 i nisam vidio baš da je netko bil nezadovoljan. Baterija na samsungu bolja nego na xiaomiju?
@aee očito nitko ovdje nema taj laptop, mislim da sam na bugu vidio da ga je neko kupio pa tam pogledaj, imaš temu mi croatia. A kaj se tiče garancije, često je bolja garancija kod kineza nego u hr. Jedino kaj ćeš ga u slučaju kvara morati slati njima, ne možeš ga odnijet u zg kao sa stvarima koje kupiš kod nas. Ako ti se ne žuri, pričekaj koji mjesec da se otvori mi store kod nas pa ćeš vidjeti koja će cijena biti, a možda bi i vrijedila garancija po serijskom broju.
@aee zasto nisi procitao cijelu temu nego par postova na kraju i dao odgovore na pitanja ?
Za sve ostale, kao sto sam i napisao, ali koda zidu pisem, ovo nije tema za mobitele vec laptop.
Odgovor za obojicu, a i ostale je jednostavan i glasi: android ili ios ? windows ili macos ? honda ili mitsubishi ? moj tata je jaci od tvojeg tate, moj tata je advokat…
Imate svoje misljenje i nema razloga pljuvat po tudjem, ukoliko sve znate i znate sto je najbolje svaka cast, sretan sam zbog vas da imate najbolje svjetske uredjaje najbolje kvalitete i da su svi ostali najvece smece, nema svrhe dalje pisati.
Pa ti si gore prvi krenuo usporedbu sa mobitelima, tj. veličanje Samsunga naspram Xiaomija…
A ovdje na forumu smo jaaako osjetljivi na kritike prema Xiaomiju… tako da ajd’ bok… Peace!