You have ad crawler errors, which can result in lost revenue

Jel ko imao iskustva s ovim, ne znam gdje da nađem grešku, jer je sistem opisuje kao Unknown Error.

You have ad crawler errors, which can result in lost revenue.

Our crawler was unable to access the pages listed in the ’Blocked URLs’ column to determine the content and display ads. Click the ’plus’ icon beside each domain to see an expanded list of affected URLs. When our crawler can’t access your content we won’t show ads, resulting in lower revenue and coverage. Follow the link in the ’Error’ column to learn how to correct these errors.

U listi blokiranih URL-ova je nekada samo root domene sa www, nekada bez www, sa i bez https, ALI bez linkova vijesti npr., i kada skinem kao Excell file, vidim npr. 56 puta izlistan isti link (npr. isti root domene bez www).

Zarada je otprilike oko 40% manja (inače je manja tokom ljeta, ali je ovih 40% isključivo zbog AdSense Crawl bota).

Iskustva?

Sličan problem imam, s tim da sam ja članak izbrisao sa sajta prije par mjeseci, i sada mi je dosao ovaj crawler page not found… kako riješiti problem?

To ti je bilo prije 4god

Svjedno google adsense je isti, problem je sličan, što bi otvarao novu temu, ako već postoji nesto slicno

Nikako…Jednostavno za par sati ili dana verovatno će nestati. Pretpostavljam da je neki bug u samom adsense robotu koji crawla stranice za reklame

1 Like

Opet sličan problem samo što je sada unknown error.
Da li je bug neki do njih ili do mene, s tim da mi se reklame uredno prikazuju.

Ja ovaj problem rješavam preko redirekcije. Kada mi se za neki članak pojavi ta poruka, odem u redirekciju (alatku koju prethodno skinem za wordpress) i onda link tog članka redirektujem na izvorni sajt.

Primjer: Recimo da je članak www. primjer. com/kako-poboljsati-zaradu-na-adsensu, ja taj članak redirektujem na www. primjer. com a kad to uradim, samo ga obrišem sa portala i nakon par dana ta obavijest na adsensu nestane.