Your connection is not private error


#1

U sred pisanja članka kad kliknuh na preview iskoči mi ovo

da ne zna neko šta je u pitanju. Inače na sajtu radi već 2-3 mjeseca https normalno, kod hawkhosta mi je hosting i nikad ovaj problem nisam imao


#2

Let’s Encrypt (ukol’ko se koristi) periodično treba da se produži na svaka tri mjeseca.


#3

Ništa nisam podešavao na hostingu no sam samo stavio da bude https, i valjda to onda automatski ide, nikad na ostalim sajtovima nisam ja radio ništa no valjda ide automatski taj refreš (produženje) ili kako li se zove

i nije mi jasno zašto gore ne piše not secure kad otvori sajt. no ovako ne otvara sajt no mi izbacuje ovo obavještenje


#4

Wordpress url-ove zapisuje u bazu, pa kad se prelazi sa http na https, moraju se i url-ovi u bazi promijeniti, ali za to je najbolje koristiti ili neki plugin ili Interconnectit skriptu jer url-ovi znaju biti serijalizirani, pa s phpmyadmin ne radi uvijek.

Ova skripta nikako ne smije ostati na serveru, dakle, nakon zamijene treba brisati.

Kažeš, samo si stavio https, ali gdje i kako. Trebaš na hostingu omogućiti ssl i onda u bazi zamijeniti url-ove. Prije toga obavezno backup, jer nikad se ne zna.

A što je ovdje u pitanju, teško je reći. Ako je sve ok urađeno ne bi trebalo biti problema. Vidi na frontendu da li konzola baca Mixed content.


#5

https od početka rada sajta radi (dakle 2-3 mjeseca) dakle nije vršeno neko prebacivanje ili nešta dodatno rađeno mjenjano.

Na kontrol panelu sam odabrao da se wordpress instalira na https kao što i uvijek radim i kao što radi bez problema na drugim sajtovima već godinu dvije


#6

evo sad se vrnulo i sve radi normalno, a ovi sa hawkosta mi još ništa odgovorili nisu


#7

Možeš li ovo pojasniti? Pitam jer sam par puta koristio phpMyadmin za grupne ispravke u bazi i uvijek mi je odlično odradio posao. Ne kužim što znači serijalizirani url i zbog čega bi phpMyadmin mogao fulati dosta jednostavnu pretragu + replace ?


#8

http://php.net/manual/en/function.serialize.php

Na drugom linku imaš a:4:{s:2:“os”;s:7:“Windows”;s:9:“webserver”;s:6:“Apache”;s:2:“db”;s:5:“MySQL”;s:4:“lang”;s:3:“PHP”;}, to je to, nekad su url-ovi i tako zapisani u bazi, ovisi o tome kako je programirano, pa se i ovi pripadajući podaci trebaju promijeniti. Zato ono ne radi uvijek, ne da ne radi uvijek, nego tamo gdje je serijalizirano. Glavni url za site na primjer nije serijaliziran.


#9

vjerujem da je bio neki problem sa tim certifikatima, upratio sam još sajtova koji su danas imali isti problem, prije nisu imali a i sada je sve u redu


#10

Opet mi se danas desilo isto


i poslije par trenutaka vrnulo se u normalu.

evo opet… šta je koji ■■■■■ više, može li dva dana proć bez nekih problema


#11

Guglaj https your connection is not private, pa isprobavaj. Probaj razne browsere.


#12

možda je problem do PC-a? Pogledaj da ti se datum na kompu nije shebao možda kada ti se to desi


#13

Da nešta je bilo do mog laptopa, pošto je radio normalno sajt na telefonu preko mobilnog interneta. Sve cache i kukize sam pobrisao, podesio avast da ne skače, datum promjenio pa vratio i još nekih stvari odradio što su sugerisali po netu kao i u ovom članku što ga drago pomenu. uglavnom urodilo je plodom, pa sad trenutno nemam problema, valjda će tako i ostat.


#14

Ako ti se ponovo javi probaj da promenis PHP verziju na serveru…


#15

Nije bilo do sajta no do laptopa ili rutera, normalno je sajt radio preko telefona preko mobilnog interneta


#16

imao slican problem, prilikom pisanja na sajtu ili nekad iz cista mira mi iskoci to, prosle osvezavanja stranice nestane , promenio sam PHP i nisam imao vise tih problema…


#17

da upravo i meni se to dogodi u toku pisanja i iz čista mira, ne znam šta bih ti rekao, valjda se neće više ponavljat. sad promjenit php ja ne da ne znam no nemam ideju kako ide. uglavnom dva puta saport sam kontaktirao i oba puta kažu da oni normalno sve vide i da sajt radi. ako bude problema ja ću se pozvat na tvoje informacije i tražit to da mi urade oni


#18

Ni ja nisam verovao da to ima kakve veze sa tim, ali tako su me savetovali i posle promene na vecu verziju sve je radilo ok…
Inace jos bi dobro bilo da proveris da li nemas neki Spyware, za to ti preporucujem ovaj besplatan mali program, pronalazi i unistava sve poznate


#19

Evo skenirah i ima samo neko govance od banggooda odakle sam poručivao tv box. Skeptičan sam da je do toga. Uglavnom hvala mnogo i tebi i ostalim na predlozima i savjetima. Ako mi se opet desi tražiću od saporta na hawkhostu da instaliraju noviju verziju php. Valjda je to moguće na shared hostingu. Još jedanred hvala.


#20

Trebalo bi da to mozes i sam da promenis u Cpanel…

Nema na čemu tu smo da pomognemo jedni drugima koliko možemo… Poz :slight_smile: