He he, imaš i ti, i više od toga.
Izgleda da mi se ne nudi opcija deinstalacije u Control Panelu za ESET Internet Security. Kako ću to učiniti?
Još bih mogao deinstalirati OBS Studio, on možda opterećuje sistem, ali ako nije pokrenut (a nije), ne bi trebao to raditi + on je još od lani tu, drugo ne znam što…
Jel’ se bojiš hardwera?
Neće te ugrist.
Ja sam tako ta takve stvari koristio CCleaner . Tako da ti može š preko njega eventualno da ukoniš Eset
Dobro je dobro, maknuo sam ga i nisam mu ni mahao.
Klikne se na Change pa se pojavi vodič s onim likom što ima frizuru poput mene (gore je slika), onda se deinstalira jednostavno.
Nakon toga sam dopustio restart da Windowsi prihvate promjenu, i to je prošlo bez problema.
Oni lakovjerniji bi rekli; eto u redu je…
Kako ide C-3PO? Rade li Windowsi dobro? Jesi li rešio problem?
Hvala ti Micose na zanimanju, ne znam ni ja što reći.
Deinstalirao sam ESET u četvrtak i stanje je postalo mnogo bolje, bio je neposredno tad restart kompa i sve 5, prekjučer ujutro i jučer su se uredno digli Windowsi, ali ipak, kad se sve diglo, zamrzlo se računalo. Kažem da je bolje jer je SAMO JEDAN RESTART bio dovoljan za dovođenje kompa u ovakvo kao sad; ispravno stanje.
Znači, ima još nešto što pokušava zapeti nogu, neki file, možda nešto u Registry Editoru treba podesit’ ili, bilo bi bolje, na nekom drugom mjestu. Samo, što i gdje?
Jutros je bilo ipak loše; opet nekoliko restartova bilo je i ‘razgovora’ sa Windowsom preko monitora, daje on meni i opciju da pogasim kompjuter.
‘Kažem ja njemu;’ neee, di ćeš, moramo prije ovo napravit’.
Otada (od jutros oko 10:30) radi uredno, štoviše, čak sam ga i ja restartirao (softwareski) prije oko dva sata, i - sve je prošlo u redu, Windowsi su se digli bez greške.
Dakle, restart prolazi, ali ‘paljenje kompjutera’ zafrkava. Što je to, kako?
Dragi kolege, znam da ima stručnjaka među vama kojima je ovo jasnije nego meni. Vi koji ste već sudjelovali u temi, molim vas za mišljenje.
Sve što ste napisali sam uglavnom probao, još jedino nisam testirao memoriju (‘skidajući’ naizmjenično kartice) kako mi je rekao kolega Trnac, to će bit’ na redu sutra, ako se ne promijene okolnosti.
Napišite ako imate što, hvala svima.
Poigrat se sa memorijom je 10 minuta posla. Al’ zato čačkat po registryju i deinstalirat/instalirat programe možeš cijele dane
Znaci skini memtest, otkopcaj sve osim harda i testiraj keks po keks rama. Memtest ti moze uzet dosta vremena. Takodjer pogledaj da se nesto ne pregrijava tj. proc ili graficka. Ako si siguran da je sve dobro opet moze bit napajanje u kvaru.
Ne znam sto tocno radis kada se pojavi problem, tipa da li je pc u idle ili zbilja tada radis nesto. U slucaju da je ovo drugo mozda mozes pronaci uzorak pa skuziti da se desava samo onda kad radis tocno odredjenu stvar.
To će drugi put. Sutra će opet čačkat po registryju i po 186. put deinstalirat i instalirat ESET
Moze biti,ali ne mora da znaci.
Treba ici deo po deo i mora doci do resenja.
Dogadja se isključivo pri dizanju Windowsa, ujutro (oko 10:30).
Po registryiju nikako ne čačkam, ne diram ga, i samo sam ESET deinstalirao jednom, naravno, to je dovoljno.
A što se tiče RAMA, i stari Windowsi su imali, pa i 10-ka Windows Memory Diagnostic Tool:
To sam startao:
Ovako je ostalo do kraja; No problems have been detected

Vjerojatno Trnac još uvijek misli drugačije.

Ako je u idle zaledi’će se slika ali ne u pravilu (ne uvijek), to znači nije dobro.
Ajd molim te kupi novi HDD
meni je free verzija bitdefendera detektovala nesto sto windows security nije … iste stvari radim na racunaru gdje je windows defender i na drugom gdje je bitdefender … bitdefender detektuje, windows defender ne … a tek placena verzija bitdefendera … pufff
Neću više ništa napisati.
Zar i ti Olafe?
Stvar je u tome da novi HDD nužno ne rješava problem (ali dovodi nove komplikacije), da je tako kako pišeš, bilo bi prejednostavno.
Kad skidaš stvari odakle ne trebaš
Pregrijavanje procesora, memorija ili antivirus koji si skinuo ako si mu dao da ti počisti PC od starih linkova i registry -najčešće izbriše ono što ne treba.