Youtube - autorska prava

Pozdrav, imam pitanje vezano uz autorska prava. Napravio bi video proizvoda od jednog obrta. Na tom videu bi bio prikazan proizvod, imao bi uvodnu spicu i sve to i u pozadini bi bilo cca 30-60 sec podloge od neke pjesme, znaci samo instrumental. Zanima me kako mogu rijesiti problem sa autorskim pravima za tu pjesmu, posto nebi zaradivao na tom videu, nego bi samo bio prezentacijski, bila bi samo podloga, tj. manji dio koji bi se eventualno i ponavljao, ali je problem sta bi vlasnik videa bio obrt. Kako rijesit problem? Video bi sam snimio.

Nađi besplatnu muziku, koja je dozvoljena za korištenje.

Evo tu imaš jeftinih stvari, a može se puno toga naći: Royalty Free Music - Sound Effects - Stock Audio | AudioJungle
ili CC Search i odaberi nešto od youtube, soundcloud, jamendo, Europeana, spinxpress

Mogu ti ponuditi glazbu za koju imam autorska prava. :derese:
Gratis. Jedini uvjet će biti da staviš link na prodajanakitawot .com na ovaj Web odakle ide ta glazba. :bljesak:

Muzika je kompjuterska (what’s my name? :)), naslanja se na sampleove, ali možda se može baš zgodno iskoristiti dijelom ili cijela u takvim spotovima. :wink:

Izaberi iz izloga niže
[/B]


[/B]
pa se javi na PP ako te zanima.

Kontaktiraj ZAMP i pitaj ih kakav je princip vezano uz korištenje glazbe u prezentacijama, te postoji li kakav katalog, cjenik.

Također, i možda puno praktičnije, uoči da siteovi za kupovinu fotki, poput istockphoto.com i mase sličnih, zapravo u ponudi imaju multimediju. Tamo ćeš naći stvarno famozne jinglove namijenjene upravo prezentacijama:

(Ideš na Download a Comp.)

Napravi upload videa, odi na glazba i ubacio glazubu preko YT, ima dosta širok izbor pjesama za koje se ne moraš brinut.

Hvala svima, uzet cu ipak free stvari za koja ne trebaju autorska prava posto mi muzika nije toliko bitna u tome :slight_smile:


Copyright © 2022 WM Forum - AboutContact