YouTube će od ožujka 2023. imati vlastitu početnu stranicu i račun za plaćanje u AdSenseu

Danas mi je stigla obavijest. YouTube će od ožujka 2023. imati vlastitu početnu stranicu i račun za plaćanje u AdSenseu.
Meni je međutim sve već danas prebačeno i samo sam dobio opciju na Google AdSense – Website monetarisieren und Einnahmen erzielen u rubrici “plaćanja” da mogu switch-ati između jedne (website) i druge (youtube) zarade.
Vjerojatno je to zbog onih koji su izgubili monetizaciju ili kanal na YouTube-u a imaju embed hrpu linkova na svoj YouTube kanal sa svoje web stranice. Vjerojatno će imati i dalje zaradu na web-u ali pitanje je dali će prikazivati video.
P.S. Jedan “frend” više poznanik (sin od jednog lika kojeg poznam) mi se javio i molio za pomoć. Imao je preko 500k followera i dobio je treći strike i ugasili mu kanal. On ne zna zašto kao… i nije čak dobio obavijest (tako kaže) - možda zaista ne zna, nemam pojma. Hoću reći da je on imao svoju stranicu i embed-ane linkove sa svog weba na youtube kanal. Videa nema, ali još ima promet na web stranici… Hoću reći da ima nekog razloga zašto google najedanput odvaja stranicu od kanala za zaradu