Youtube i copyright muzika

Kako ovakvi kanali i dalje prolaze?
Kako su jos uvek monetizovani? Zna li neko kako ovi ljudi izvode ovu magiju? Em je copyright muzika em nije video vec staticna slika koja je protiv pravila.
@c3po ti imas odgovore na ovo 100%, samo ne uvijaj nego daj nesto konkretno :slight_smile:
A mozda bi mogli @Thunder_Wolf ili @Edis da nam odgonetnu kako, posto ste u tim vodama.

Ovaj kao ima nesto i napisano o fair use, sto nema blage veze.
“Copyright Disclaimer Under Section 107 of the
Copyright Act 1976, allowance is made for “fair use”
for purposes such as criticism, comment, news
reporting, teaching, scholarship, and research. Fair
use is a use permitted by copyright statute that
might otherwise be infringing. Non-profit,
educational or personal use tips the balance in favor
of fair use.”

1 Like

I sad skines sve te pjesme, samo promjenis sliku i imas isti takvi video. Mene zanima dlai bi imao barem 50% pregleda ko ovaj i u cemu je tajna?

p.S. dodas umjesto ovog ljepotana neku polugolu babu i da vidis.

Hvala ti Jeronimo, neće biti uvijanja, nema ni mnogo mudrosti. :blush:
Prvo i pravo je pitanje čije su to reklame koje se vrte? Vjerojatnije je da njihova zarada ide pravom autoru glazbe a ne vlasniku ovog kvazi kanala. :-1:

Tu nema govora o fair useu, naravno, mislim da ovakvi kanali ne služe ničemu i kad ih već vlasnik autorskih prava nije srušio (i to je bila opcija), za očekivati je da to učini YouTube. :film_strip:

Nemojte se opterećivati ovim, npr. osobno često postam neku muzičku stvar u topic Šta slušate trenutno, međutim nisam nikada postavio YT link na neku pjesmu gdje je samo slika u pozadini jer, to je manje od pola cijele priče. :blush: :o:

2 Likeova

Tu su AdSense reklame. Znam da neki autori dozvoljavaju koriscenje njihovog sadrzaja (pogotovu muzike) gde se deli zarada 50/50%.

Koliko je ovo provereno? Ne mozemo sa sigurnoscu da tvrdimo ovo.

Mislim da bi tesko imao taj broj pregleda, jer su to ja mislim mreze koje sluze za brzinsko ispumpavanje para i onda kanal nestaje. Ili gubi monetizaciju.

Sve su Adsense, da, ali zarada ide pravom autoru, a ovaj lik ne dobiva nikakav postotak, kojih 50%. :slight_smile: Ne možemo to znati sa sigurnošću, možda bi nešto zaključili da sad idemo gledati koji je Google ID u kodu pa uspoređivati ih, ali ja se sigurno neću time baviti. :smile:
Ono što je sigurno je da taj što koristi tuđu, a pogotovo autoriziranu glazbu neće dospjeti daleko. :blush: :o:

Sasvim je sigurno da glazbenik može sa Youtubeom dogovoriti da se kad se pojavi njegova muzika na drugom kanalu; tamo pojavljuju reklame autora automatski, bez daljnje priče. :blush: To ipak neće svi muzičari dogovoriti, zato sam napisao da ne znamo sa 100% sigurnošću, ali postotak je veliki, ali ako i nemaju takav automatski deal, to mogu napraviti kasnije. :o:

1 Like

Hehehe… da znam, i ja bih napravio jedan takav kanal za sebe… :smile: i čekao lovu da kapa…
Ja vjerojatno da uzmem u videu sample od 5 sec. takve pjesme dobio bih odmah strike… :sweat_smile:

Da, ali ovdje ima više autora za naplatu u kompilaciji… :thinking:
Mislim, čemu onda objavljivanje takvih videa ako on nema zaradu na tome, gubitak vremena ili mu je jednostavno dosadno pa radi kompilacije?!

Mislim da je tu posredi nešto treće, ima na Youtubeu puno takvih nelogičnosti gdje neki prolaze ispod radara… Nešto o čemu se ne piše i ne govori… :shushing_face:

Sve je to jasno :wolf:-e, svaki video ima posebne reklame, posebnog autora. :blush: Reklame idu na video, ne na cijeli kanal.

Jedino ako je htio dospjeti ovdje u Forum? :blush: Nije mu ni to bio dobar shortcut. :o:

To nije protiv pravila jer to nigde ne pise da je protiv pravila,plus ima audio koji mozes proveriti ko zaradjuje tako sto reupload video pa ces videti ko unovcava taj video…

oni na taj način dobiju hrpu subscribera. i to je to.
a kasnije može početi postavljati video zapise na kojima može zaraditi, a i veća vjerojatnost je da će imati više pregleda, nego da ima kanal s malo subscribera.

1 Like

Da ali da bi imao sopstveno unovcavanje sada po ovim novim pravilima ne sme da ima nikakve opomene,tako da mora da obrise sve snimke sa opomenama da bi ga primili za unovcavanje.