YouTube ili Website?

Ćinjenica je da je dosta lakše imati 1 milion pregleda na YouTube-u, nego 1 milion otvaranja članka. Međutim, kolika je razlika u zaradi između ovoga dvoje? Da li je zarada slična na 1000 pregleda i 1000 otvaranja članaka?

BrightSide je odličan primjer koliko je lakše ostvariti velike brojke na YouTube-u, nego na website-u. Njihova stranica ima oko 20m mjesečnih posjeta, dok na YouTube-u imaju 250m+ pregleda.

Kad već raspolažeš činjenicama (tvrdo č); :blush: koliko je lakše imati milion pregleda na Youtubeu?
Jeli lako? :roll_eyes: Prvo to moramo riješiti, a onda ćemo lako uspoređivati zarade.

Sjećam se Olafe da si ti FB master, i sada vjerojatno kaniš proširiti djelovanje, :+1: dakle, na pitanje iz naslova je odgovor – Youtube i website, jer jedno ne isključuje drugo, dapače, izvanredno se nadopunjuju. Vjerujem da je tako i na tom linku koji si postavio, mada im nisam našao Youtube kanal jer nema linka na naslovnici, niti na prvom članku koji sam otvorio. :o:

Pa mnogo igra ulogu tema. Quora ce uvijek imat vecu posjetu na sajtu nego na yt kanal. Tako da ako ce ti pomoci poslovanju upotpunis se sa kanalom, ako vidis da funkcionise bolje posvetis se njemu. Isto je za instagram i druge mreze, znaci na instagram ako imas neku dobru temu tipa slike vasih kucnih ljubimaca mnogo brze i bolje ces doc do publike i probit nego da imas sajt gdje ces objavljivat te slike. Primjetio sam da ogroman novac zaradjuju po objavi na instagram, koju ces tesko zaradit od reklama. Znam da npr Dnevna doza zena uzima oko 20e za objavu do 30e za story i objavu, tako nesto sam ja placao, sto je ekstra dobro. Neki drugi cak mnogo vise to naplacuju.

1 Like

@c3po - Ovo je link od YT-a. Bilo je potrebno samo ukucati isto ime :stuck_out_tongue:

Iz mog gledišta je dosta lakše, naravno ako to sadržaj dozvoljava, jer nije moguće za svaki web-site napraviti zanimljive/viralne klipove. Da, želim se malo ozbiljnije okušati i na YouTube-u. Do sada sam na YouTube-u bio iz hobija (nekoliko miliona pregleda), dok sada, u planu imam napraviti dodatnu zaradu. Pronašao sam nišu koja ima ogromnu konkurenciju na Google-u, dok na YouTube-u ima tek nekolicina većih kanala, koji nisu nešto specijalno, već sada mogu praviti kvalitetniji sadržaj od njih :blush:

Ipak ću krenuti samo sa YT kanalom, ako se bude vidio potencijal, onda se možda i potučem sa ogromnom konkurencijom na Google-u :smile:

@Sceko - Da, kao što sam napisao gore, zavisi od sadržaja. Što se tiče Instagram, i on mi je jedan od dodatnih prihoda, a tvoje pretpostavke su tačne :wink:

Ja imam website i istoimeni youtube kanal, praktički prenosim tekstove sa sajta u video format na youtubeu, ništa posebno, ubacim tekst i eventualno neku sliku iza radi estetike, i ne ide loše (par puta ulazio u trending čak)…skupio 6,500 subscribera, skoro 3 milijuna pregleda i zarada dosada preko 600$…tako da sam ja za kombinaciju to dvoje a ako znaš kako raditi, imaćeš koristi od oboje, baš kao ja…

Dobar primjer toga ti je i sajt Virealno kao i istoimeni njihov kanal na youtubeu…

2 Likeova

Kad si spomenuo zaradu, da si imao 3 miliona otvaranja članka, da li bi zarada bila slična ili bi preko weba zaradio drastično više?

To su domaći pregledi jel da? Odakle dolazi najviše pregleda, iz kojih zemalja?

Negde oko 0.20$ je prosečno na 1.000 prikaza?

@Olaf: Sve zavisi kakvu monetizaciju imaš na sajtu. Ako je npr 0.20$ na 1.000 domaćih pregleda na youtube, na sajtu za isti broj pregleda uz dobru monetizaciju možeš imati i do 2$. Ipak neki prosek bude oko 1-1.5$.

1 Like

Bravo bravo. A koliko pretplatnika? :blush:

Odlično, 'ajde, to je prava stvar; jer ustvari vrlo često Google = Youtube. Samo naprijed, izvještavaj nas i ovdje. :blush:

Ako ti Youtube kanal bude uspješan, posjetu ćeš dobivati s njega, i ne mora te brinuti ogromna konkurencija na Googleu, to će biti izvor posjete i veliki boost za tvoj web.
Eto, i Muamer tako (ili obrnuto, svejedno) radi, vidiš. :blush: :o:

1 Like

@Olaf , da su mi ta tri milijuna na sajtu imao bih bolju zaradu, to je istina…jer koristim kombinaciju IA i Adsensa, na IA imam otprilike oko 1000-1500$ (prošli mjesec čak skoro 900$ a ljetna sezona :D) dok na Adsensu imam skoro 100€ svaki mjesec, ali ti hoću reći da se na to sve još plus potpomognem youtube kanalom, nekada uzmem taj neki svoj video i stavim ga u članak web sajta i objavim, ekstra prođe i imam korist od reklama na sajtu i od reklama na videu, još plus dobijem subscribere i pregleda na video naravno…

@imemperor1, da domaći su pregledi, kao što mi je i sajt domaći, najviše pregleda je iz BiH, ali zato je odmah iza Njemačka, Austrija, pa Hrvatska, Srbija, Amerika itd…

3 Likeova