YouTube Kanal - Kako iskoristiti potencijal?

Pozdrav svima

Radi se o sljedecem, imam dozvolu za postavljanjem video materijala na svoj kanal od jednog veceg kanala koji postavlja jako duge videozapise (2-3h),a ja zatim pravim isjecke, vadim neke zanimljivosti i postavljam na svoj kanal i od tih mojih klipova ponovo zaradjuje osoba koja je vlasnik samih klipova, znate ono kad se vlasnik slaze da ja koristim dijelove njegovog videa u svom videu ali da njemu ide zarada, sto je sasvim uredu jer klipovi nisu moji.

Imam po satu poprilican broj pregleda, oko 2.000 odnosno nekih 50.000 pregleda po danu. Radi se o jako kvalitetnim pregledima gdje se publika dosta zadrzava na videima i 90% pregleda dolazi iz sljedecih zemalja: USA, Velika Britanija, Kanada, Australija, Irska, Svedska, znaci sve top zemlje.

Mene zanima ima li ko kakav prijedlog kako da iskoistim ovaj potencijal i postoji li nacin da i ja takodjer zaradim koji dolar od ove publike i ovih pregleda :smiley:
Ako ko ima kakvu ideju bio bih mu jako zahvalan da iznese neko svoje misljenje.

Hvala svima :smiley:

Trazi CC video snimke pa ih postavljaj ti i zaradjuj od njih. A u diskripciji video snimaka mozes da stavis link sajta na koji ces da vuces posetu npr.

Ili da stavis u neke dijelove video one link prozore za neki novi video a taj video je tvoj naravno…

Sa 50 000 dnevnih pregleda, taj kanal zarađuje negdje 500kn dnevno?

Ako gledaoci ne prate točno tu osobu čije filmiće obrađuješ, nego ako su tu radi teme koju ta osoba obrađuje…onda fino nađi drugu talentiranu osobu koja bi znala voditi tu temu. Platiš tu osobu koliko treba, a tebi ostaje razlika. Ako osoba dobro radi job, kanal će dalje napredovati…a tebi će rasti razlika. (Nemoj zaboraviti ni na tu osobu, da joj dižeš plaću :slight_smile: )

Jedino ne kužim

…da li je ovo na razini youtube postavki ? …ili osobni dogovor među vama? Jer ako je na razini youtubea, onda pretpostavljam da ne možeš samo tako lagano postojeće subscriberse prebaciti na vlastitu zaradu…

To sam mislio ali moram praviti relevantan sadrzaj na kanalu posto je nisa bas specificna.

Pa rekao bih da posjetioci prate i osobu i tebz u nekom omjeru 50-50 pa ako bih ja mogao da im dostavim relevantan zadrzaj da bi ga gledali. Zanimljiva ideja da nadjem osobu da to radi ali mi se nekako cini tesko ostvariva.

Imam na mailu dozvolu a to je na noviu YT postavki da vlasnik video zapisa moze zaradjivati na istom iako je uploadovan na drugom kanalu.

Trazi od vlasnika videa da ti placa nesto pausalno.

Ako smijem pitati par insight informacija:

-koliko imaš subscribersa?
-koliko je dugo trajao put do istih?

Teško razumjeti zašto to misliš ukoliko nije poznat koji detalj više o tematici kanala. Ako misliš da smiješ podijeliti koji info više, rado bi čuo.

Ima nas jos.

Pa imam oko 17.000 subscribersa i postavljam vec videe oko 4 mjeseca na taj kanal.