Youtube poziv za suradnju

Meni je taj youtube baš napet … ne samo zbog mogućnosti zarade, nego bi mi stvarno bio gušt praviti neke svoje ludorije, eksperimentirati sa zanimljivim pokusima i sve to okovječiti sa videozapisima. Kad bi to još vraćalo novce, gdje bi bio kraj :smiley:

Jedini mi je problem što ne mogu samo tako napustiti trenutne obaveze od kojih živim da bi se posvetio takvom guštu računajući da će me i taj gušt nagraditi parama. Vjerujem da za očekivati neku zaradu bi trebalo posvetiti i ozbiljno vremena…a ne samo povremeno napraviti neki uradak.

I druga stvar je što nemam nekog smisla za editiranje, niti mi se da to raditi. (I snimanje bi mi bilo već dovoljno velika tlaka)

E sada, razmišljajući kako da u život uvedem hobije …u prvom koraku sam tražio da me na poslu stave na pola radnog vremena. Tako da uz 4h posla, ostat će nešto vremena i za ludorije. :slight_smile:

Pod “ludorije” su u planu svakakvi projekti, a jedno od toga je možda i bavljenje youtube-om.

U youtubeu se vidim jedino kroz neke opcije suradnje.
Razmišljam u smjeru da plaćam nekoga da realizira youtube projekte kakve ja zamislim. Tu bi ja nekada sudjelovao više, nekada manje…

…sebe više vidim kao tehničku podršku koja bi kreirala rekvizite kojima bi bila namjena da u konačnici naprave “ka bum ka bum” …oke, nebi svaki rekvizit u konačnici eksplodirao xd.
Partnera vidim kao podršku koja bi editirala video uratke. Također, zajedno bi se “igrali” sa kreiranim rekvizitima prilikom snimanja tih zezancija.
Od partnera bi očekivao da i samostalno realizira neke ideje, a ja bi uskakao po potrebi.
Znači, on bi takoreć bio zaposlen, plaćen od mene da to radi i da mi pomaže. (Tj. da bude glavni oslonac, a ja pomažem povremeno u izradi i igri)

Ako bi stvorili zaradu kroz kanal, zarada bi također bila podjeljena na obojicu. Kako bi se djelila, sve ovisi o dogovorenim parametrima. Ali više ciljam ka tome da inicijalna plaća ne bude velika, više motivacijska za drugu stranu…a onda da zaradu dijelimo pola-pola. Znači oboje bi trebali biti uglavnom motivirani zaradom od konačnog uspjeha projekta, partner bi više radio, ali za to bi bio plaćen od početka.

Mislim da je to svakako izgledniji put i za drugu stranu, nego kada mora raditi samostalno za ništa para i nadati se da će kanal uspjeti.

Kakve filmiće mislim praviti?
Strategija je otprilike…

  1. Gledati youtube
  2. Pronaći wow filmić koji bi bilo zanimljivo ponoviti
  3. Reproducirati ga u vlastitom dvorištu
  4. Ne napraviti direktnu kopiju, nego unesti u postojeće vlastitu kreativnost…nešto poboljšati, nekim vlastitim eksperimentom nadograditi postojeći. (Stvoriti znači neku dodatnu vrijednost filmiću)

Neznam previše o youtubeu, ali otprilike znam da je jedan od recepata uspjeha se držati neke tematike i tako dopirati do svoje publike. Ova gore strategija se možda čini preopćenitom, ali bi se ipak fokusirala na nekakvu kategoriju:“backyard labaratory” , “DIY science experiments”.

Jedan od filmića će tipa biti: “Što ostane od kokosa kad ga drone ispusti sa 500 metara”.
Dronovi bi bili općenito naši vrlo česti prijatelji prilikom snimanja i ludorija, a kako se u zadnje vrijeme bavim sa izradom i programiranjem pametnih letjelica (mehatronikom općenito) …moglo bi tu biti baš svega. :wink:

Heto, tražim suradnike…tj. nove prijatelje koji bi se samnom upustili u takvu avanturu.
Dobrodošli su skilsi editiranja, mada mislim…tko će se htjeti truditi da može relativno brzo to svladati i ako nema neko predznanje. No cijena koju dogovorimo moguće dosta ovisi o tim skilsima…jer nije isto platiti nekoga tko složi video za par sati i kome treba za isti par dana.

Spreman sam platiti 1000 - 1500 kn / mj suradnika. Nije puno, ali niti ne očekujem da ta osoba radi full time s druge strane. Koliko očekujem da radi…nemam pojma…velim, ovisi o njenim skilsima i volji.
Znam samo da bi toj osobi također trebao prioritet biti da radi za uspjeh kanala…jer u konačnici bi se uspjeh djelio pola-pola…tako da od vas ljudi ovisi koliko je tko spreman raditi i što može ponuditi, a na meni da odaberem. :slight_smile:

Što se tiče opreme, spreman sam nabaviti hebenu opremu za slowmotion snimke i što već zatreba. Uskoro mi stiže i 3D skener i 3D printer za kemijanje oruđa. xd.

Pošto sam ja iz Zg-a (Jarun), za partnera očekujem da je također iz Zg-a da bude izvedivo ovo što gore pišem.

Bilo kakve primjedbe, savjeti su dobrodošli. :wink:

P.S. “okovječiti” , postoji li ta riječ uopće? xd.

1 Like

Lijepo! Nadam se da ćeš naći takvu osobu. Sretno! :slight_smile:

1 Like

biće da misliš ovjekovječiti

(Psalam 46:9). Zašto onda nastojati ovjekovječiti nešto što će Bog uništiti?

@bozoou
Jesi li pronasao partnera?
Ideja nije losa ono sa dronovima.
Evo i ja sam snimio nesto sa mini dronovima,pa vidim da gledaju ljudi.
P.s.
Ako se moderatoru ne dopada video,molim za brisanje istog.

Pa dobro Micos, što si ustvari mislio reći ovim postom? :frowning:
Jeli nudiš suradnju Bozoou? Nisi mu čak ispravno napisao niti poziv u vrhu svog posta, ja sam to editirao. Kao da ni ne želiš da ti odgovori? :blush:
Ovo je drugi put da spamuješ na ovoj temi, na istom mjestu. :frowning: Prvi put sam tvoj post premjestio i otvorio ti novi topic.
Ovaj put i osobno molim @bozoou da ti odgovori. :o:

Da
zato sam i pisao da mozda napravimo neku saradnju.
Neka se javi pa da vidimo sta mozemo zajednickim snagama.

Nisam pronasao…niti sam jos s ovim krenuo. Ali jos planiram! Nije otpalo.

Jedino sto je otpalo da cu nekog placati u startu…ipak cu krenuti sam, snimati s prijateljima…i onda ako bude srece…kasnije po potrebi ubacivati ljude koje bi platio da nesto odraduju.

P.S. sorry na zakasnjelom odgovoru…na odmoru sam pa sam lijen tipkat na mob. Kada se vratim u Zg pogledat cu tvoje uratke pa se mozda i javim jos :wink:

Ok
hvala sto si se javio.
Pozzzzz