YouTube - put od 0 do 10k subscribera!

Nakon Instagrama i dva uspješna “putovanja”, odlučio sam se na Youtube.

Inače, evo jedna tema od Instagrama sa mnoštvom dobrih savjeta i preko 300 postova:
https://wmforum.geek.hr/t/tutorial-instagram-od-0-do-10k-followera/

  • Sa ovime krećem od sutra, a ovaj današnji post samo je najava svega. Ono što znam je da će kanal biti za ENG tržište, a tematika će vrlo vjerojatno biti blockchain i kriptovalute, jer posljednjih godinu dana to je jedina niša kojom se bavim. :slight_smile:

  • U ovoj temi biti će sve od A do Ž, što i kako radim. Na koji način kreirati video, kako ga promovirati, kako napraviti dobar title i thumbmail i slično.

  • Ovo je prvi puta da dižem YouTube kanal do ove brojke. Imam jedan YT kanal od nešto manje od 20k subscribera, no on je kupljen.

  • Na promociju neću trošiti niti kune, kako bih dokazao onima koji misle da je novac potreban da nije, a pritom i pokazao načine besplatnog marketinga.

  • Ja nisam u ovome majstor, stoga i otvaram temu gdje ću ja totalnim početnicima pomoći, od samog YT do marketinga, a također vjerujem da će se s vremena na vrijeme u temu uključiti i neki vrsni majstor Youtubea i pomoći meni. Skupa smo jači. na greškama se uči, stoga je ova tema tu! :slight_smile:

  • Zamislio sam ovo kao temu za raspravu i komentare, a druga tema gdje ću isključivo ja postati kao tutorijal tema za Youtube.

  • Neka krajnja točka bude 01.01.19. godine za 10k subscribera.

  • Hoću li uspjeti? Hoću. Kako znam? Jer znam da neću odustat! :slight_smile:

6 Likeova

Srecno i da uspes :slight_smile:

Puno uspeha ti zelim!

Kako ide sa subsima?

Tek napravljen kanal i jučer jedan video uploadan, nisam još pokrenuo glavnu twmu jer ne stižem. Danas ću.

Javljaj novosti. Evo ja se pokrenula na youtubeu u pokusavam skupiti neke brojke. Pritom naravno pazim na kvalitetu i objavljujem svaka 2 dana. Voljela bi znati kako za sad napreduješ.

šta objavljuješ na youtube

Koju opremu koristis za snimanje i obradu videa?

Vec 6 godina se bavim fotografijom i unazad 4 godine i snimanjem samo nikad nisam imala hrabrosti stati ispred kamere, uvijek sam snimala druge od promotivnih videozapisa, do raznih eventa, nekih kratkih filmova itd. Onda sam na faksu upoznala decka koji je fanatik za montiranje videozapisa, procitao je nekoliko knjiga od hollywoodskih film editora kako montirati video, na sto obratiti paznju i odlucili smo zajedno pokrenuti kanal. Ja cu govoriti o snimanju/fotografiji/, a on ce govoriti o efikasnom i brzom montiranju te sound mixingu (i zasto je vazan kvalitetan audio za video). Sve sta smo kroz ovih nekoliko godina naucili zelimo podijeliti s ljudima i s obzirom da nemamo top class opremu kako i s takvom opremom mozemo dobiti odlican video. Dakle, koristim Canon 600D (sam DSLR je model iz 2011, nema tu continous autofocusa, full HD rezolucija po meni vise izgleda kao nabrijani 720p), ali cak i s tom opremom video izgleda dobro zato sto kad snimam sebe uvijek imam upaljena svijetla (dva softboxa sa 65 wata zaruljama), zoom h1 snimac zvuka (kljuc kvalitetnog videa je podjednako dobar zvuk kao i video) i 3 objektiva yashica 24mm f/2.8 stara dama kod objektiva, al s adapterom radi odlicno na mom dslru, samyang 14mm f/2.8 odlican za sirokokutne kadrove, i naravno 50mm f/1.8 s njim najvise snimam b-roll, a ponekad koristim i 24mm jer mi je 50mm preusko. Tu su i Sony HDR AS50 akcijska kamera za eventualne vlogove i neke adventure snimke te neki cheap steadicam ako snimam u pokretu (najcesce kad snimamo kratke filmove). Kad snimam sebe koristim hama star stativ (jako jeftin). Od programa koristim nekoliko, Adobe Premiere za obradu, Adobe Audition za micanje šuma iz audio snimaka te ponekad Adobe After Effects za neke zahtjevnije efekete. Te ako sam u zurbi i trebam sve to u jednom programu onda koristim DaVinci Resolve (free program, odlican). I obavezno Photoshop za izradu thumbnailova, u njemu je raden i end screen. I tako svaka dva dana. :slight_smile: Jedan dan snimam i montiram, drugi dan objavljujem video i reklamiram. Nadam se da sam pomogla :slight_smile:

3 Likeova

Kvalitetan audio u pravilu je preduvjet dobrom videu. :blush:
Nina, :blush: već se veselimo ako ćete videe prezentirati i na našem Forumu, zašto ne, što bi bilo korisno vama u promociji videa, a i nama Forumašima, naravno. :+1: :o:

11 posts were split to a new topic: Kako se sačuvati od zli(h) /“h“ dodao moderator/ ljudi koji mogu da ti ugase YT kanal?

@d1namic, update o stanju kanala?

Malo sam zaustio sve i postavlja Instagram accounte. Imam u budućnosti plan za god dana jedan kanal, a do tada ću si na Instagramu graditi publiku. Mislim da ću ovaj journey pustiti sastrane, no možda i nastavim.

Edit: upoznao sam jedan čovjek mi je detaljno pokazao i objasnio neke stvari, te sam zbog toga zapustio yt.
Na ovaj način smatram da bih kroz godinu dana mogao imati respektabilnu publiku s kojom bi mogao dobeo pogurati novi kanal. Nakon 10k followera na profilu dobiva se swipe up na storije. U planu mi je 100tinjak profila držati na botu, 80 pripremati tematikom za taj yt kanal, a 20 za droppshiping s kojim planiram održavati troškove za svih 100 profila, a uz to graditi droppshiping brand.

1 Like

Mnogo bolja ideja nego ovo sa Yt. Samo napred.

Koja je ovo aplikacija, Follow Liker?

Ovo ispod na privatnom kompu sta se vidi u traci je followliker, ovo na vpsu gore sta je otvoreno je jarvee. Puno kvalitetbiji po mwni je jarvee al za follow liker iman licencu pa ovo plqcanje 7 dolara mjesecno mi je okej za zagrijavanje profila

1 Like

Takodje dobra opcija je GMT2. Nije bas kao jarvee, ali za $10/m je bestbuy.