Za keyword research experte

Ekipa koji su KW research experti,

recite mi koji su najbolji besplatni alati gdje mogu saznati koji su pojmovi najpretraživaniji u Hrvatskoj za jučerašnji datum (ili primjerice unutar zadnjih 7 dana).

Gdje to najbolje iskoristiti da je pogodno i besplatno ?

To ne postoji koliko ja znam, cak ni placeno. Jer su baze podataka sa keywordima za zemlje poput HR jako siromasne. Imao sam nedavno slucaj da sam sa kwfinderom trazio neke keyworde za jedan web shop i svi pojmovi koji su mi trebali su imali difficulty ispod 10, maksimalno 15. Naravno ja sam smatrao da su to easy keywordi medjutim ispostavilo se da nisu :slight_smile:

Hmm mozda ti Ahrefs moze pomoci, no postoji jako malo informacija o keywordovima s nasih prostora.

da, baš i zato sam pitao to

neil patel recimo gledam za neke KW-e i stalno za neke pojmove za koje piše da je difficulty 10 ispadne da je puno veća konkurencija

Vidi google trends ako to jos fercera. Bilo je po drzavama i datumima da se sortira nekad.

Ja ne znam kako neko od vas moze vjerovat alatima po pitanju teskoce keyworda i jos se cudit kad promase. Zar vam nije logicnije da sami pogledate i procijenite. Mozete uz licno misljenje gledati rangiranje keyworda preko ahrefsa cisto da bude tacnije zbog dodatnih podataka i tacnosti rangiranja jer nece bit personalizovano i lokalizovano kao kad gledate sa svog kompa u hrvatskoj, bih, srbiji…

Ma jasno je to sve, ja uvijek gledam i rucno al eto, nekad se covjek zezne.
Ne znam zasto sam zaboravio na Traffic Travis, on je bio jako tocan po pitanju keyword difficulty, bas cu danas malo probat.

1 Like

ma naravno.

ne čudimo se u nepreciznosti nego čisto komentiramo…a zanimljivo je da taj difficulty promaše i to pošteno :smiley:

evo primjer:

kw - cijene goriva od ponoći - stoji da je 6 kw diff.

a kad ideš se rangirat konkurencija su index, jutarnji, novi list, net hr, telegram…znači 10006, a ne 6 :smiley: