Pozdrav, na faksu nam je ponuđen jedan zadatak kao dodatna mogučnost prolaska predmeta:
Temeljem ručno napravljene konfiguracijske xml datoteke,treba napisati aplikaciju
koja radi slijedeće:
Na strani servera:
- temeljem konfiguracijske datoteke kreira bazu ili xml file za spremanje podataka
- kreira admin aplikaciju za brisanje podataka iz baze
- kreira servis za unos podataka
Na strani konzumenta:
- kreira korisničku aplikaciju za unos podataka u formu i proslijeđivanje na servis
- kreira korisničku aplikaciju za pregled svih prenešenih podataka na servis (operacija na
strani servisa)
ono što mene zanima je koliko je to komplicirano za neko ko je ajmo reć početnik što se tako nečega tiče, je li to izvedivo uz pomoć web tutorijala, materijala na netu i slično? svako mišljenje i prijedlog su dobrodošli
ako sam pogriješio dio foruma neka admin/mod prebaci
Nije tesko ako znas vise toga, premda ne vidim o kakvom tipu aplikacije se radi, jel to web aplikacija?
pretpostavljajuci da je web aplikacija, trebas znati:
-html i css da uredis aplikaciju
-neki programski jezik da napravis skripte(PHP, ASP.NET, Ruby on Rails…)
-SQL(MySQL, SQlite, MSSQL…)
-xml osnove
Sve se moze nauciti iz web tutorijala i trebat ce ti neko vrijeme da to naucis ako ne znas…
Da, web aplikacija
-html i css mislim da znam dovoljno dobro da uredim opcenito aplikaciju(netreba biti neki posebni dizajn)
-planiram raditi u php-u gdje baš i nemam neka iskustva, al to planiram sad krenuti učiti malo više(možda i tečaj neki za certifikat)
-sto se sql-a tice vjerujem također da znam dovoljno za ovaj zadatak
-xml neznam, nemam iskustva, ovaj zadatak je iz predmeta xml programiranje, za oslobađanje od predavanja, vježbi i sl
ako ima netko neke materijale, prijedloge, kako krenuti i otkud, slične primjere i tako nešto slobodno kaže…svaki savjet i informacija su dobrodošli