Zaključavaj sve druge teme, ide Svjetsko nogometno prvenstvo ⚽ (Anketa)

Još par sati i zemaljska kugla (za neke ploča) se prestaje okretat na mjesec dana.

Jel ćete pratit? (eh, došlo i do toga da se na mjestu gdje je pretežno muška populacija mora postavljati i takvo pitanje) :wink:

Ja planiram gledat sve utakmice, doslovno sve, ali ću si dati ispričnicu u slučaju da prespavam.

Što se nas tiče, ako ne prođemo skupinu treba najurit sve igrače i odmah počet sastavljat novu repku. Mislim da će ipak pokazati da znaju igrati i glatko uzet barem 6-7 bodova u skupini. Problem je što bi poslije mogli na Francusku, pa Španjolsku, pa Njemačku, i onda na Brazil u finalu, ako se ne varam. Na Euru smo imali najbolji ždrijeb ikad i to nam je bila prilika da barem igramo finale ako ne i da ga osvojimo, ali je nismo iskoristili. Mi smo poznati da volimo težim putem pa onda možda sada osvojimo Svjetsko preko najtežih mogućih protivnika (Argentina u skupini za zagrijavanje, pa Francuska, pa Španjolska, pa Njemačka i onda Brazil kao šećer na kraju). Poslije još odigramo prijateljske s Belgijom i Engleskom da i njih razbijemo i možemo reći da smo pobijedili sve koji danas nešto vrijede. :slight_smile:

A ako ćemo realno, prolazimo skupinu i sve dalje će biti jakooooo teško. Ali ne i nemoguće :slight_smile:

Anketa

Pratite li Svjetsko nogometno prvenstvo, jeli navijate?
  • Naravno, pa to čekam 4 godine, gledat ću sve što stignem. :slight_smile:
  • Jasno, ali gledat ću samo jače utakmice.
  • Gledam isključivo svoju reprezentaciju.
  • Za mene postoji samo IT business i ne zanima me nogomet. :slight_smile:
  • Ne zanima me i jedva čekam da to prođe.
  • Dabogda sve izgubili. :frowning:

0 voters

:soccer:

2 Likeova

Do zlata Bosno! :1st_place_medal:

Ja bih se radovao, ali stvar je tako da je Srbija po nekom realnom gledanju cetvrta u ovoj grupi (brazil i svicarska daleko ispred, pa cak i kosta rika ima bolji rank na fifinoj listi).

Brazil realno mora biti prvi, a mislim da se Kostarika ispucala na prošlom prvenstvu i da će druga biti Švicarska ili Srbija.

Ne znam baš igrače Kostarike i možda mogu iznenaditi, ali prije bih rekao da će ih eventualno Navas morat vadit.

Ranking ne znači ništa. BiH je u 2013. bila na 13. mjestu, pa smo opet ispali u grupnoj fazi :smiley: :nigeria:

Ma ja mislim da je Srbija tu negdje na nivou kostarike… svicarska je ligu ispred a brazil dve lige… Sreca u nesreci sto je zadnja utakmica sa brazilom, oni bi do tad trebali vec imat 6 bodova pa ne bi trebali zapeti ko nenormalni. Ako se ne uzme 3 boda na prvoj utakmici a brazil ne pobjedi svicarsku- sanse za prolaz padaju na nekih 5% :smiley:

Bas mi je drago za ovu temu da odmah napisem da necu gledat nijednu jedinu tekmu. Mozda cu odgledat neku ako se slucajno nadjem u drustvu i ako u tom slucaju bude tekma na TV.

Gledao sam do nedavno sve utakmice i profesionalni sport me zanimao, onako domoljubno i sve. Od kad sam iskljucio TV (negledam ga vec ima nekoliko godina) nemam ni neki domoljubni poriv, niti znam sto se desava u HR niti u svijetu. Do neki dan nisam ni znao da je Svjetsko prvenstvo i jedino sto sam onako nacuo da smo u skupini sa Nigerijom, za ostale 2 ekipe ni neznam koje su.

A zasto necu gledat?
Waste of time. Proci ce to kao i sve drugo. I nije svjetsko sto je nekad bilo, svjetsko je tu da se ta masinerija u koje se ulagalo para pokaze i proda. Na to gledam kao na sajam, ali ne auta nego igraca. Dosli igraci na sajam da se prodaju. Ovi stari automobili nemaju neku vrijednost pa se nisu ni ulastili za sajam, dok ovi mladi grizu iznad ocekivanja samo da se sto bolje prodaju.

P.S. Nemojte misliti da sam neki zadrti nerd koji nevoli sport. Dapace, volim sport, bavim se sportom svakodnevno po vise od sat vremena. Ali preferiram real sport, rekreaciju i radje bi pogledao neki amaterski nogomet gdje se igra sa srcem, a ne profi gdje se igra zbog para.

jel ima jos tko sa foruma da nece gledat?

5 Likeova

Ja necu da gledam, mozda samo kad igra Srbija i to ako mi se namesti. Dvoje male male dece diktiraju moj tempo :smiley:
A realno najgiri fudbal se igra na SP, svi igraju na rezultat, od 100 utakmica budu 3-4 dobre za gledanje. Premijer liga je najbolja za gledanje, najdinamicniji fudbal, prsti na sve strane. SP je uvek dosadno za gledanje.

2 Likeova

Da ‘oćemo li gledat’? Pa to čekamo od… od zadnjeg prvenstva. :blush: He he
Odlično, sve 5, danas počinje TV praznik od 16:00 ide emisija. :soccer:

Kao i svaki put očekujemo mnogo, a što će biti… Gledao sam sinoć emisiju “Vatreni“ na HRT2, i zaključak je da se to iz 1998 jednostavno ne može ponoviti nikad, :frowning: zbog svih drugih okolnosti o kojima ne želim sada, ali neka bude što biti mora. :slight_smile:

Navijači će navijati, suze se liti, tuga ali i veselje šarati svijetom, i neka bude tako.
Evo jedna navijačka, meni omiljena: :soccer:

Ajmo Vatreni! :o:

3 Likeova

Kad se najmanje nadamo onda iznenade tako da možda bude tako ove godine :smiley:

Sve izgubili dabogda.

Definitivno neću gledati.
Ne pamtim kada sam gledao nogometnu utakmicu. Izbjegavam kafiće u kojima se prati nogomet.

2 Likeova

Ima :slight_smile:

Ja cu pratit nekih 40-50% utakmica. Neke bas nemam zelju pogledat, kao ovu danas Rusija - S. Arabija. To ne mogu nikako, dje ce bit smor i rez 1-0 2-0 trece opcije nema.

Sto se tice Srbije ja sam skeptik da mogu izac iz grupe i to ne zbog jacine protivnika ili loseg tima vec zbog Krstajica koji je pocetnik i ne izgleda ko dobar motivator, a ne vjerujem da je i dobar takticar. Moja prognoza Brazil 9 bodova Svajcarska 4 boda, Srbija 3 boda, Kostarika 1

Nije bio offside…

Gledat ću samo okršaje između kandidata za medalje. Ne pada mi na pamet da gledam Maroko-Iran :joy:

A gledate li HRT2 u visokoj rezoluciji? :slight_smile:
Tako će biti cijelo prvenstvo:


Također, na platformi HRTi sa kompjutera ili smart uređaja vidljivo je kvalitetnija slika, međutim ipak je to “samo” 720p, a ne 1080p. Što vam se čini? :o:

Mislim da mi nećemo proći grupu sudeći po zadnje dvije pripremne utakmice. Može možda Nigerija po imenima biti lošija od nas ali oni trče, crnci su to. Protiv Argentine nemamo šanse a Island je uvijek iznenađenje. Daj Bože da se varam pa da prođemo, ali teško.

Mi u BiH gledamo u full 480p rezoluciji :smiley:

1 Like

Samo ako slučajno naletio. Inače, kada TV gledam samo NGC, eventualno nekada CI . Moram priznati da u zadnje vrijeme znam i po sat-dva gledati YouTube , što mi je bilo čudno kada čujem da ljudi gledaju. Još jedna stvar, dobio nedavno Chromecast pa hajde da isprobam Netflix- žešće sranje pa sam isključio. Chromecast stoji od iza, zaboravljen.