Zamjena tipkovnice prijenosnog racunala

Dobar dan,

trebala bi promjeniti tipkovnicu na prijenosnom računalu, pa me zanima dal netko od vas možda zna dobar a ne preskup servis u zagrebu? Možda se netko od vas stim bavi?

Hvala unaprijed

To možeš i sama, ako imaš tipkovnicu. Ako ne onda te ne bi trebalo koštati više od 50 kuna (ruke (10 min. posla)).

Hvala ti, saznala sam da je tipkovnica cca. 250 kn iako ruke neće biti preko 100 kn, radije to dati u stručne ruke… hahahaha Ipak sam je ja sama uspijela strgati :krele:

Na ebay-u su oko 15-25$
A zamjena je jednostavna, ima jedan ili dva šarafa koje se ispod laptopa skinu, i tri/četiri kopčice koje stoje iznad tipki F ( kod mene iznad F1, F7, F12 i u gornjem desnom kutu tipkovnice.)

How to Replace laptop keyboard - YouTube

Ušteda 100-200 kuna :slight_smile:

[quote=“mestro67”]Na ebay-u su oko 15-25$
A zamjena je jednostavna, ima jedan ili dva šarafa koje se ispod laptopa skinu, i tri/četiri kopčice koje stoje iznad tipki F ( kod mene iznad F1, F7, F12 i u gornjem desnom kutu tipkovnice.)

How to Replace laptop keyboard - YouTube

Ušteda 100-200 kuna :)[/quote]

Imas pravo. Ako tipkovnicu za te novce dobijem onda se definitivno isplati sam promjenit… Puno hvala

Ugl.

  1. Ebay keypad for model laptopa (paziti na znakove na tipkovnici)
  2. Youtube - “how to replace keyboard model laptopa

Ništa te ne košta da se raspitaš kod ovih:
MOJ SERVIS informatika, laptop - notebook - PC servisno prodajni centar

Da ne otvaram novu temu, meni se dogodilo da mi je ostala ljeva tipka od touchpada pritisnuta… Kao da je pukao feder. Tipla radi ali se ne vraća… U servisu su mi rekli da je novi touchpad 500 kuna + 150 ruke… Nisu normalni… I ja tražim alternativno rješenje…

Ja nisam siguran da je moguće uopće kupiti, a kamoli realistično zamijeniti samo mehanizam jedne tipke (to je prilijepljeno i zalemljeno na samu ploču, jer se radi o prekidaču). Pa bi savjet, valjda, bio kao i gore - na ebayu naći zamjenski dio, a kroz Google uputu o zamjeni…?

Nije istina.

Obično je touchpad povezan flat kabelom i ako se zamijeni, naravno, sve ovisi o modelu laptopa.
Konkretno za moj laptop izgleda ovako Dell DRHPC 15R N5010 Touchpad Buttons Assembly Only New Pulls | eBay

Ja sam mjenjao neki dan tipkovnicu kupljenu preko eBay-a, tipkovnica me koštala 140kn, zamjenio sam ju sam što je jako jednostavno, raspitivao sam se ranije u servisu gdje bi mi samo tipkovnicu naplatili 500kn + ruke.
dakle nikako se ne isplati davat tolike pare za posao koji je jako jednostavan :slight_smile:

[quote=“mestro67”]Nije istina.

Obično je touchpad povezan flat kabelom i ako se zamijeni, naravno, sve ovisi o modelu laptopa.[/quote]I kako promijeniš samo tipku na touchpadu? Zapravo su tipke jedna komponenta, a touchpad druga - ne radi se cjelini, pa se ne treba mijenjati cijeli touchpad?

hmm, nije baš da sam razumio koji je točno problem?

Kod mene na dell-u je touchpad odvojen od tipki, tako ako trebam mijenjati samo tipke kupim novu komponentu na kojoj su samo lijeva i desna tipka i nju zamijenim.
Kod drugih proizvođača su touchpad i tipke možda zajedno, ali još uvijek fizički odvojeno od matične ploče, povezano samo flat kabelom, baš zbog jednostavnosti zamijene.

Laptop je hp compaq 615… Ni ja ne znam kako je to rijeseno… U servisu kazu da se to ne moze kupiti posebno nego kao cjeli pokrov

Da, za taj model je potrebno uzeti cijeli gornji dio kućišta, ali se opet to može napraviti za manje od 600 kuna.
Kupnjom polovnih dijelova ili sl.

GDJE, pitam gdje kupiti zamjensku tipkovnicu? Da ne narucujem preko neta (ebay) pa ne dobijem ili ne bude dobra mi. Toshiba Satellite L500-1XZ

Nitko ti nemas bas na lageru sve tipkovnice … osim bas ovlastenih velikih servisa (pa cak i oni narucuju 80% toga). Moj savjet ti je da narucis na ebayu i sam promjenis … ili platis nekom da ti naruci i zamjeni.

Pronasao u Centro. Imaju tipkovnice za sve modele :slight_smile: pogeldajte sami, mozda si sta nađete jeftinije

Pa kupis na ebayu. Ako trazis tocno za taj i taj model laptopa,nema zajeba,pa nije to hrelic.