Zamjenjivanje sadržaja iz paragraf taga?

Bok svima.
Evo bavim se PHP-om tek negdje 4 mjeseca. Dosta sam naučio iz tutoriala ali neznam neke osnovne stvari. Zanima me kako kako promjeniti sadrzaj iz paragrafa koji je u div tagu. Nekužim po kojem principu da obilježim taj div gdje su npr. vijesti1 i zamijenim sa drugim textom. Znam da ako imam formu onda iz textboxa pod imenom ‘ime’ samo POST-am taj textbox u varijablu a ovo mi nije jasno kako pomoću skripte, koja je na serveru, to bi bio mali CMS, zamijenit text gdje je već postojan. Dal se to tako uopće radi? Layout mi je napravljen iz DIV tagova pomoću CSS-a. Ako mi itko može pomoć puno hvala.
Hvala
Bok

Pa zar nitko nezna? Ako znate neki dobar video tutorial za CMS molim vas recite. Gledo sam na google i nisu baš neki rezultati.
Hvala

Ja sam jednom procitao tvoj prvi post, sad i drugi put i jednostavno mi se neda dešifrirati to ako, možda, što ako. Jednostavnije napiše pa ćeš možda dobiti odgovor.

Evo i ja kao Gosaric čitam ovaj post već par puta i nije mi baš jasno što želiš postići. Možeš li malo razjasniti što zapravo želiš. Možeš li dati PHP kod onoga što trenutno imaš da vidimo u čemu je problem :slight_smile:

Tebi ocigledano treba kao prvo da tekst prebacis u MySQL ili u txt file ili u XML file zatim kada ubacis dati text trebao bi ga negdje i pohraniti, npr u MySQL bazu. Vijest koju objavis ces moci mjenjati tako sto je povuces iz baze podataka. Ako zeslis da oblikujes sadrzaj bold, italic itd tada mozes kotistit tinymce editor koji je besplata, :slight_smile:


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja