Zarada Adsense Savjeti

Mozete li mi dati neki savjet za adsense.Dansd sam napravio blog na Bloggeru pa ako mi mozete reci sta trebam raditi da bi dobio odobrenje i na sta da pripazim

Radi na blogu 1-2 mjeseca. Imaj nešto organskih posjeta, lijep dizajn i kvalitetne članke. Nakon toga apliciraj za AdSense. Ako ti bude trebalo nekih savjeta pitaj slobodno.

Što više kvalitetnog, unikatnog sadržaja postaviš, lakše i prije će ti odobriti AdSense.

Nemoj kopirati tuđi tekst jer s kopiranim tekstom imaš puno manje šanse da ti odobre oglase, a i teško ćeš se rangirati na tražilicama i dobiti posjetu na blog.

@komentar te je dobro savjetovao - ne žuri, pričekaj najmanje 2 mj. prije nego pošalješ zahtjev.

A koliko postova trebam po danu otprilike objavljivati?

Nemoj više od 100 jer će Google skužiti spammy radnje pa ćeš sa svakom sljedećom objavom popunjavati i recaptcha kod.

Pa ja mislim da bi trebao nastojati objavljivati barem jedan do dva posta dnevno …naravno, možeš i više, samo pazi da “ne izgoriš”.
Pod tim mislim sljedeće: početak je vrlo težak jer se prvih nekoliko mjeseci baš i ne vide neki motivirajući rezultati, a ako radiš dan i noć (bez konkretnih rezultata) može ti se dogoditi da se umoriš, razočaraš i posustaneš.
Dakle budi mudar, a što je još važnije strpljiv jer ovo je igra na duže staze.

Ovako na prvu vidim da ce biti problema. Postavljas totalno kriva pitanja. Ne krece se u biznis tako da postavis pitanje, zarada adsense savjeti i onda u postu kazes otvorio sam jucer blog, sto da radim.

Da bi to imalo smisla tvoj topic je trebao izgledat drugacije.
Naslov moze biti isti.
Ali u postu napises:

Dobar dan ljudi, imam godinu dana star blog o haljinama i svakodnevno mi dolazi 1000 ljudi koje zanimaju haljine i moda, pa mi je sinulo da bi mogao nesto i zaraditi, kako da to uradim?

E onda ti mozemo pomoci

Ovako na ovo sto si napisao samo mogu reci, Bog S Tobom.

2 Likeova

Hm… pod pretpostavkom da već ima blog star godinu dana i da je sve pogrešno radio (čitaj; onako kako google ne voli) onda mu đaba jer možda neće upasti u AdSense.

Bolje da pita (ili čita i proučava) sada nego da godinu dana radi nešto krivo.

Ja njegovo pitanje i nisam shvatila u doslovnom smislu “hoću zarađivati od adsensa odmah i sada” već u smislu što i kako raditi, odnosno kako najbolje razvijati blog za buduće odobrenje Adensa, a to je tako nekako i rekao:

Možda je samo nespretno naslovio topic.

Nemoze krivo raditi ako ima 1000 posjeta na dan samo pisuci na svom blogu.

I bez obzira kakav njegov blog bio i o cemu god pisao samo da je in TOS of adsense (znaci ne pronjava i ilegala) ce ga odobriti. Sa 1000 posjeta na dan on nema nikakvih problema sa odobrenjem adsensa. Drugi dan ce ga odobriti. A ovako kako je on krenuo nece ga nikad odobriti osim ako kupi tu neki site koji se vrti za odobravanje adsensa, a i to je pitanje.

Može.
Ako primjerice krši neki copyright…

Ili ako mu je niša takva pa u postove stavlja ne prikladne slike, npr stavi puno fotki žena kojima se vide atributi (ili muškaraca, nebitno) možda neće moći dobiti adsense :slight_smile:

A ako je početnik, i ako nije čitao google “zakone” tada je možda napravio dvjestotinjak takvih postova koje bi sada kada se je dosjetio adsensa morao mijenjati.

Isto tako mogla bi ta posjeta biti s društvenih mreža… što ne znači da je blog kvalitetan s google-ovog stajališta (a adsense je cilj) odnosno ako prevladava posjeta s društvenih mreža (a ne s googlea) u tom slučaju, u očima googlea on možda ipak radi nešto krivo.

1 Like

Zdravo,
Pokusao sam poslati zahtjev iako nije proslo mnogo vremena ali da vidim sta ce mi odgovoriti zbog cega ne bih dobio odobrenje i izbaci mi ovo:
Nazalost prilikom pokusaja primjene widgeta za AdSense na vas blog doslo je do pogreske.
**Account approval pending. **
Nastavite na stranicu sa zaradom i provjerite postavke za AdSense.

A kada udjem na Google AdSense stranicu i prijavim se na gmail onda pise:
Radimo na povezivanju vaše web-lokacije.
Pregled web-lokacije potrajat će do tri dana. Poslat ćemo vam e-poruku kada završimo.

I ne znam sada je li poslan zahtjev za ad sense ili nije

Pa ako mi neko moze reci u cemu je problem