Zarada preko interneta je sve manja

Treba se prilagodit. Ja sam kroz 15 godina web karijere prošao prvo sajtove, pa video editing, pa pisanje tekstova, pa krenuo društvene mreže, onda sam pred 8 godina otišao full time samo u web s agencijom za društvene mreže (vođenje/oglašavanje),

Pred 3 godine krenuo i yt kanal koji je kroz manje od godine dana uspio se uzdići na zaradu dobru, iako nema previše pregleda, ali je uska tematika. Ima također tema o mojem kanalu od početka.

Društvene mreže i oglašavanje i dalje idu, ali sam ih suzbio na neki manji volumen posla, jer sam više vremena posvetio nekim novim projektima i planiranju/učenju s kojim se opet spremam za krenuti neki novi Youtube kanal.

Sajtovi su mrtvi, a bit će još gore, jer danas ljudi ne koriste google nego chatgpt. Ono što su sajtovi s fokusom na Google posjete bili pred 10 godina, sad je YT.

Internet evoluira iz godine u godinu, i ostati samo na sajtovima, a ne se prilagođavati tržištu nema smisla. Kao da se od 2015 rade igrice za mobitele na tipkovnice, a danas svi imaju smartphone i bolji sadržaj.

Definitivno ono što sam naučio je pokušavati stalno, jer jedan pokušaj može sve promijeniti. 100 ideja i pokušaja mi nije ništa napravilo, a onda je jedan u tjedan dana sve promijenio.

Također, puno puta je bio rolerkoster, pa od vrhunske zarade i projekta koji donosi dobro, preko noći padnem na nulu, npr. pred 10 godina sam izgubio FB sa 30ak stranica koji mi na sajtovima od Adsense nosio dnevno po 100tinjak e, a onda preko noći mi FB obrisao profil, a ja nisam imao stranice ni na jednom drugom. Moja greška, ali jbg. Idemo dalje…

4 Likeova