Treba se prilagodit. Ja sam kroz 15 godina web karijere prošao prvo sajtove, pa video editing, pa pisanje tekstova, pa krenuo društvene mreže, onda sam pred 8 godina otišao full time samo u web s agencijom za društvene mreže (vođenje/oglašavanje),
Pred 3 godine krenuo i yt kanal koji je kroz manje od godine dana uspio se uzdići na zaradu dobru, iako nema previše pregleda, ali je uska tematika. Ima također tema o mojem kanalu od početka.
Društvene mreže i oglašavanje i dalje idu, ali sam ih suzbio na neki manji volumen posla, jer sam više vremena posvetio nekim novim projektima i planiranju/učenju s kojim se opet spremam za krenuti neki novi Youtube kanal.
Sajtovi su mrtvi, a bit će još gore, jer danas ljudi ne koriste google nego chatgpt. Ono što su sajtovi s fokusom na Google posjete bili pred 10 godina, sad je YT.
Internet evoluira iz godine u godinu, i ostati samo na sajtovima, a ne se prilagođavati tržištu nema smisla. Kao da se od 2015 rade igrice za mobitele na tipkovnice, a danas svi imaju smartphone i bolji sadržaj.
Definitivno ono što sam naučio je pokušavati stalno, jer jedan pokušaj može sve promijeniti. 100 ideja i pokušaja mi nije ništa napravilo, a onda je jedan u tjedan dana sve promijenio.
Također, puno puta je bio rolerkoster, pa od vrhunske zarade i projekta koji donosi dobro, preko noći padnem na nulu, npr. pred 10 godina sam izgubio FB sa 30ak stranica koji mi na sajtovima od Adsense nosio dnevno po 100tinjak e, a onda preko noći mi FB obrisao profil, a ja nisam imao stranice ni na jednom drugom. Moja greška, ali jbg. Idemo dalje…