Zašto C. Ronaldo (CR7) zarađuje 1.6 milijuna dolara po Instagram objavi, a ti ništa?!

Originalna objava: Zašto C. Ronaldo (CR7) zarađuje 1.6 milijuna dolara po Instagram objavi, a ti ništa?!

Koja je tajna ultra uspješnih influencera na Instagramu i ostalim društvenim mrežama? Zašto Cristiano Ronaldo može naplaćivati 1.6 milijuna dolara po jednoj Instagram objavi? Kako zapravo stići do velikih brojki i velike zarade putem društvenih mreža? Prema podacima koji se mogu pronaći na internetu, C. Ronaldo (CR7) po jednoj Instagram objavi zarađuje više od 1.6…

Što mislite, vrijedi li jedna Instagram objava tolike novce?

  • Da, isplati se jer je CR7 jedno od najpoznatijih sportskih lica
  • I da i ne, ovisi što kažu prodajne brojke nakon te objave
  • Ne, taj novac je mogao biti bolje utrošen
  • Ne jer obožavam Messija :smiley:

0 glasaći

Bas jučer sam negdje pročitao da Cristiano, Messi, Neymar i još neki zarađuju preko milijun dolara po objavi na Instagramu. Prođe mi kroz glavu…svi se uzjogune kad se spominje koliko godišnje zarađuju od nogometa (koliko milijuna dobiju po ugovoru s klubom godišnje), a to je sitniš u usporedbi sa zaradom od sponzora koja nema puno veze s nogometom.

Da li vrijedi objava preko milijun dolara? Prije bih rekao da se novac može bolje iskoristiti. Sigurno ima neke koristi kad su neki spremni toliko platiti (pogotovo ako ponavljaju takvo plaćanje nakon praćenja rezultata prve narudžbe), ali mislim da se novac za marketing može bolje iskoristiti.

Cristiana prati hrpa žena koje samo sline za njim, a i hrpa klinaca kojima je on Bog. I sad, na koga uspjeriti marketing? Marketinška poruka se rasprši slično kao i TV reklama. Klinca koji voli Cristiana ne zanima nova maskara, žene koje sline za njim ne zanimaju auto gume. Nekad univerzalna Coca Cola vjerojatno isto ne zanima žene jer one sad vole one shakeove i Cola je “otrov”.

Da želim potrošiti preko milijun dolara na marketing, vjerojatno bih prije odabrao AdWords ili nešto slično nego dao Cristianu da objavi nešto čime me reklamira. Eventualno neki strogo tematski influencer koji ima debelo većinsku publiku zainteresiranu isključivo za ono što ja nudim.

S druge strane, da imam 100 milijuna dolara za marketing, onda bih možda ipak dao milijun za neku objavu Cristianu čisto radi jačanja brenda.

Ali vjerojatno je poanta da se danas može stvarno dobro zarađivati kao infliencer i s time se slažem. Ne moraš biti Cristiano, dovoljno je biti popularan u bilo kojoj niši i od sponzora uzimati neki neusporedivo manji iznos, ali dovoljan da ne moraš raditi ništa drugo. Mislim da to i radi dobar dio foruma, ako ne preko direktnih objava, onda barem preko slanja prometa sa društvenih mreža na web stranice i žmikanja AdSesnsea.

Ali neki će i u 2022. za uspješne pitati onu staru glupu “Šta taj proizvodi?!”. Usluge frende, usluge! Tvornice su ostale u prošlom stoljeću.

2 Likeova