Zašto je Braco Gajić ostao bez youtube kanala

Ne bi ni saznao da mi klinci nisu rekli. Oni ga pogledaju s vremena na vrijeme ali i meni se svidjela pjesma “Jurim”
Napravio je novi kanal i tamo je napisao da je stari “hakovan” odnosno da mu je hakiran stari youtube kanal, gdje je imao oko 1 milijun pretplatnika.
Napravio sam brzinsko istraživanje i onda sam u stvari shvatio da je u zadnje vrijeme “palo” jako puno većih kanala. I “lazy” je ostao bez kanala sa pola milijuna pretplatnika.
Braci Gajiću nije hakiran kanal, nego je dobio vjerojatno nekoliko strike-ova ili odjednom 5 njih. Zadnji videozapisi su mu imali u nazivu (vjerojatno i u videu) opasne radnje. Njegovi pratitelji su klinci do 15g i youtube ne želi (a ni sponzori) da klinci imaju “challenge” tko će dulje ostati pod vodom i te neke opasne radnje.
Prije objavljivanja videa te youtube pita, dali se tako nešto pojavljuje u videu ili naslovu. Ti trebaš “poklikati” da se pojavljuje. Ako ih prevariš nekoliko puta, gubiš monetizaciju. Ako postoji mogućnost da tvoji pratitelji naprave nešto opasno i ozlijede se, a maloljetni su, gubiš kanal. YouTube naravno zna koji su statistički tvoji najveći pratitelji i njihovu dob.
Znači Braco Gajić je ostao bez kanala jer prije objavljivanja nije obavijestio youtube kroz “formu” o čemu se radi u videu i naslovu.
Stavio je onu čuvenu kvačicu “ništa od navedenog” i nastavio s objavom videa. Zato je ostao bez kanala. To je upozorenje za postojeće i buduće youtubere da se drže pravila. Isto bi zaradili, samo da su iskreni, pojavljivali bi se prilagođeni oglasi od sponzora koje nije briga gdje im se pokazuju reklame. Neki veliki brend ne želi da mu prije njegovog videa u kojem se skoro udavio pod vodom pojavljuju reklame. Nije baš primjer najmlađima.
Nije neki hejt i slično, žao mi je što je ostao bez kanala ali sigurno nije hakiran kako je rekao.
Neka moderator premjesti ako je potrebno. Klinci dosta guglaju tu informaciju, pa rekoh da napišem svoje mišljenje.

2 Likeova

Mislim da nisi u pravu, (sve sto si napisao stoji, i u pravu si oko dosta toga) ali baš mi je neki dan ili kad već yt izbacio live, a u live-u elon musk priča o bitcoinu kako će se vratiti stara slava bla bla da ne dužim to su prevare indijaca kao pošalji im 0.1 btc oni tebi duplo odmah vracaju, tako se isto desil yt kanalu “adri” Adrijan snima ko auta, vratio ga je poslije mjesec dana, e sad mislim da će i braco uspjeti vratiti 99%

To je onda još gluplji razlog ako je nasjeo na to :sweat_smile:

1 Like

i ove isto treba ukinuti
https://www.youtube.com/channel/UCAaZoaGxnLLXHYv6ft0gc5g

vratite djeci Pokemone i Aje to prije dnevnika i reprizu u podne!

1 Like

@brry izgleda da si u pravu, vratio mu se kanal. Onda stvarno ne znam što se dogodilo i bio sam u krivu. Možda je marketinški potez da se klinci raspišu, a možda je stvarno phishing pa je očito uspio vratiti. Drago mi je jer koji je to trud i angažman bio, pa da je ostao bez svega što je godinama stvarao