Pozdrav svima, maloprije dobijem obavijest na mobitelu, Mark Zuckerberg vas dodaje u grupu Meta Channel i pomislim reko sigurno neki fejk profil i te zezancije, udjem unutra i vidim da je fakat pravi profil, Zuckerberg je stvarno, sad kontam da li je još neko sa foruma u grupi ovoj, da li se to još nekom desilo ili wtf, da nije neki bug, što mene pozvao lik, i koliko vidim samo je 508.000 ljudi u grupi, evo par screenshotova
Pitaj ga da nam poveca reach mene nije dodao.
To su oni novi broadcast kanali garant je nesto smislio i da ce dodati milione…
to zato sto ga pratis na fb, tj pratis fb, i dobio si poziv na ovaj kanal… mozes i ti tako na svojim stranicama
Da pratim ga, a to je sad neki novitet na facebooku il šta već, sad kad sam otišao na njegov profil na facebooku vidim ovaj channel u opisu njegovom da ima…hvala na odgovoru, znam da nije Mark mi direkt poslao taj poziv već se vrši po nekom automatizmu al svejedno mi bilo “weird” da vidim tu obavijest
ima to par godina vec
Aha, nisam znao… nisam toliko na fbu više, nego ako možeš pojasniti, kakva je razlika sad između channela i grupe, meni ovo izgleda isto…
pa ovo je grupni chat… i samo on moze objavljivat. ovo je ekstra za stranice ako mzoes skupit ljude
Pa to mi je nešto prošlo kroz glavu , hvala na objašnjenju
Samo treba pripazit ja sam radi toga izgubio 3 stranice. Masovno spamovo za linkovima i ugase ih radi toga…
A i malo broj ljudi se pridruzi tipa stranica 20-30k udje 500-600
ne treba tu spamovat linkove… nego ako imas stranicu od recimo 100k… napravis fb grupu slicnu… stavis da fb automatski poziva clanove… na taj kanal podijelis neki post iz grupe, ili link vezan uz grupu, i onda da se grupa razvija. Kasnije u grupi mozes trpati linkove
Pametno… jbg nisam razmisljao kontao daj udri spam i zajeba se