Zašto mi nestaje stranica sa Google?

Na googlu stranica se pojavi na 5 strani, pa ne stane, nakon 2-3 dana opet se pojavi. Dali nešto kod mene ne valja na stranici pa google izbacuje…
Prije nekih 2 mj. promijenio sam domenu i sad ponovo indeksira, ali ne znam dali bi zbog toga.
Ovo je stranica, ako se ne smije stavljat obrisati ću, wwww.zdravlje-vitamini.com
Fala :slight_smile:

U dijelu gdje su slova zelene boje, riječ Calivita je bila nekih 5-6 puta, sada je 2 puta s naslovom, možda je to bio problem.?

i meni ista situacija, ili je nema nikako ili je negdje dosta daleko… www.rivendellzagreb.com, radila sam sama i sve mi se čini ću moarti nekog angazirati za CEO…

Google je ovih dana,ajmo rec,malo ‘poludio’. Ne zna vise gdje da smjesti koji sajt i sta da rangira a sta ne,tako da nije cudo da vam se to dogadja.

1 Like

Koliko vidim druge stranice istih proizvoda stoje na svom mjestu, ne znam dali sve, ali tu su…jučer se pojavila na 5 strani googla, navečer opet je nema. Kad upišem u google riječ calivita.!

Koliko je stara stranica, mozda je Google dance, meni se to desavalo, bila je na 25-oj stranici, pa je nije bilo pa opet na 25-oj pa je opet nema, i onda na 10-to posle 2-3 meseca plesa.

Nije to ništa, to je normalno, pogotovo ako si promijenio domenu.
Kod promijene domene pripazi na ove stvari:

  • Napravi 301 na svaki page
  • Nemoj mijenjati CMS, konstrukciju linkova nikako, ako već to trebaš napraviti onda se to napravi na staroj domeni pa za mjesec dana prebaci na novu tako sajt. Ako si sa novom domenom stavio novi CMS, temu… onda je to novi sajt.
  • Pokušaj stare backlinkove preusmjeriti prema novoj domeni
  • Isti sitemap od prije nemoj mijenjati ništa osim adrese domene.
  • Nemoj mijenjati server
  • Na novoj domeni stavi iste whois podatke
  • Čekaj 2 mjeseca i nadaj se da nećeš izgubiti više od 10-20% prometa.
1 Like

Stara je par mj. morao sam promijeniti domenu samo prvo ime u zdravlje, vitamini je ostalo.

Promijenio sam domenu bila je calivita-vitamini, sad zdravlje-vitamini morao sam tako zbog brenda firme. I još nešto, stranica je kopija od frenda, ja mijenjam text od proizvoda i linkove da nisu isti, e sad text još nekako jedino može biti problem linkovi, njih je skoro pa 100, sve je u WP, I da promijenio sam server jer mi je ovaj istekao pa otišao na novi prije 2 mj.

Promijenio sam preko pola linkova cca 50.
Ne razumijem ovo CMS.

Ako ti stari sajt nije bio previše star i imao puno posjeta sa Googla onda to nije toliko bitno, ionako krečeš skoro od početka. Ako je, onda je to druga priča. CMS je WP, pod tim se misli da svi linkovi ostaju isti.

Problem je što ima puno proizvoda skoro 100 toliko i linkova koje trebam promijeniti da nisu isti. Sada mijenjam linkove, seo naslov, meta opis, par tag riječi i kratki opsi, (to je ono što se vidi uz sliku proizvoda). Ostali tekst(opis proizvoda) namjeravam kasnije, koliko teksta moram promijeniti buduči se radi o istim proizvodima, a i još konkurencija ima dosta sajtova…

Isti proizvod npr. Ocean 21 ne može se napraviti toliko različitih opisa istog proizvoda, kako je proizvođač deklarirao. Kako google gleda na to?

Stranica je gore od 10mj. prošle godine, samo je domena starija bila, ona calivita domena je bila stara par god. 3-4.
Ova nova 2mj.

postavio sam prije cca 7 dana https i kada pogledam na google vidim da je pala s s vrha druge strane na 8 stranu. Jel je moguće da zbog toga padne toliko stranica?

Naravno da je moguce. Jos jedna glupost od googlea koju naravno prati i chrome browser pa http stranicu oznacava kao insecure. Po meni https trebaju imati samo online shopovi odnosno stranice na kojima se nesto placa. Inace https nema neku svrhu,barem tako ja mislim. I sam sam iskusio da mi je stranica nestala iz googlea nakon prelaska na https a da ne govorimo da se https stranice daleko sporije ucitavaju

valjda misliš SEO :smiley:

Moza je cirlicom pisao SEO napisao :stuck_out_tongue:

1 Like

Frend je to radio, uzeo paket za više web stranica i sve rade ok osim moje, tako da ne znam zašto je problem samo u mojoj. To je web shop, ali se ne plaća online već pouzećem.

Meni je isto bila pala al su se pozicije većinom vratile za neka 2 tjedna.

1 Like

I kod mene se na svim vratilo u roku od 10-15 dana.

Sto je sa stranicama koje nemaju web shopove ni placanja ali imaju formu za logiranje korisnika. Sad i na operi pise not secure.

Malo se vrati na drugu stranicu, pa opet na 5,6 ili 8 stranicu u tražilici. Valjda će biti ok :slight_smile: znaš dali ima neki topic kako povečati posjet sajtu, sad plaćam oglase na google, ali bi malo i free privukao posjetioce pa i kupce.
https://zdravlje-vitamini.com/