Želimo li rasti (privatno i poslovno) moramo prihvatiti činjenicu da smo ponekad u krivu

Originalna objava: Želimo li rasti (privatno i poslovno) moramo prihvatiti činjenicu da smo ponekad u krivu - GeeK.hr

Zašto je važno prihvatiti činjenicu da smo ponekad u krivu? Znači li priznanje našeg krivog puta zapravo priliku za naš razvoj? Kako preuzimanje odgovornosti za krive poteze utječe na naš život i karijeru? Svi smo ponekad u krivu. No, mnogi od nas to sami sebi ne žele priznati. Izostanak priznanja krivice – vodi nas u…

Dobar post, dosta je i motivirajuci. Sami sebi smo najveca prepreka.

Zanimaju me iskustva drugih, kako se natjerate da testirate nove stvari, kako izlazite iz zone komfora?

Ja sam npr. imao veliku tremu sa snimanjem videa. Imao sam bespotrebnu tremu, bolove u zeludcu, nervozu itd. Kada sam poceo raditi u novoj firmi odlucio sam da napravim taj korak. Kakav god da budem ispred kamere, ne moze biti gore od onog sto su ranije imali (nisu imali nista). Na kraju je sve ispalo odlicno.

Onda sam rekao da cu od sada sa svim novim stvarima tako. Porazgovaram sam sa sobom i objasnim sebi, kada dam od sebe najbolje sto mogu, rezultat ce se vidjeti.

Nije vezano za temu, ali poceo sam da citam biografiju Elona Muska. Kroz kakva iskusenja, prepreke
i spletke je prosao, mnogi od nas bi se ubili. Zivio je da ostvari svoj san i u tome je uspio, ali zato je kopao rukama i nogama svaki dan.

Nisam ni znao da je prva Tesla proizvedena 2008. godine. Ekspanziju su vjerovatno dozivjeli prije par godina. To mi je dalo dodatnu motivaciju da izguram projekte na kojima radim i da ne odustajem poslije prvih padova.

1 Like