Koje su najbolje kineske kopije mobitele?

Valencia ima baš specifične probleme s baterijom. Ne sjećam na kojem forumu sam to čitala ali bila je masa ljudi s tim problemom. Kad sam ga dobila prvih par dana baterija je doslovce naočigled curila,tri sata i gotovo.Onda sam guglala pa se upali battery doctor pa se isključi onaj zadnji touch koji je u biti i nepotreban i stvar je koliko toliko riješena.
A naravno da wifi gasim kad mi ne treba.
No slijedeći mob biram po bateriji :smiley:

Da, gledaj da ima preko 4maha Ovaj moj elephone ima preko 4maha, wifi prakticki ne gasim. Punim svaki treci dan, ako bi ga gasio onda bi valjda drzao thjedan dana i vise.

Koji model točno imaš?

Da ne tražim sada daj mi reci koje modele imaš? Kako si ih naručio i koliko su te izašli?

http://www.elephonestore.com/elephone-p8000-5-5-inch-octa-core-4g-phone.html

Imam ovaj a kupio sma ga na dealsmachine mi se cini
Oko 1500 ovaj p8000 (bila je i pdv za paltiti 200kuna, to sma uracunao u ovih 1500)

http://www.elephonestore.com/elephone-p6000-pro-4g-phone-white.html
Ovaj je ejftiniji, a nije toliko iza ovog gore. Ima malo manji ekran i malo slabiju bateriju (dobro ajd duplo slabiju)

I imam jos jednog cubota kojeg koristi stari, on je za njega znanstvena fantastika. A najsmijesnije mi je kad mi ovi u TCOMu odnosno njemu u VIPu nude besplatni mobitel ako produzi ugovor, a ti mobiteli su vrijednosti 1000 kuna, a ne vrijede ni 5% njegovog Cubota. A njega je taj Cubot kostao cca 800 kuna.

I sad ti produzi ugovor… Nije ni cudo da prodaja ovih brandiranih mobitela pada.

Sviđa mi se P8000 a posebno činjenica da koristi cleand ROM jer me iskreno od tih kineskih proizvođača najviše odbija njihov iPhone wannabee look

Ja kad sam kupovao nisam bas gledao na izgled, jer iskreno pa svi ti mobiteli isto izgledaju vise manje.

Bitno mi je bilo da je veliki ekran (mozda je malo preveliki, pa pripazite).
Da ima jaku memoriju i da ima jaku bateriju.

No gledao sma po jednoj stranici koja mjeri performance i ovi elephoni oba su u debelom vrhu po cjeni, iznad njih su samo ovi 300$+ mobiteli a to mi je bilo malo previse, no ne svi, nego ovi galaxy, i ovi drugi kinezi koji kostaju 300+, al opet ne svi, dosta tih 300+ mobitela su bili ispod po performansama.

Mislio sam na ovo

Please kindly note that Elephone P8000 come with international firmware

Jeli telefon došao sa Google Android ROM ili imaš one kineske (kopija iPhone) ikonica i navigacije po systemu?

Nemam pojma kak je dosao, ja sam ga flashao vec 2 puta i koristim neki Apsus template, svaki dan mjenjam template, haha, dosadno mi je pa isprobavam.

Da ne otvaram drugu temu bezveze evo ovdje cu napisati.

Neki dan sam dobio na poklon CoolPad Porto vjerujte mi da od posla nisam stigao ni da ga izvadim iz kutije a kamoli upalim :wink:

Zanima me vase misljenje kakav je to telefon i da li ga netko od vas korist, ovako brzinski sam pogledao dvije-tri recenzije i dosta su ga nahvalili.

Zanima me kakav je da ga ja poklonim nekom drugom ili ako je ok da ga dam zeni njoj svakako osaj S4 nešto polako i steka (eh zene i mobiteli)

Evo ovo ce biti jedan od mojih novih ljubimaca. Pogledajte kamere, bateriju i antuntov score, pa onda cjenu. Jedinos e bojim sto mi se cini da ako uzmem ovo decathlona (10 jezgri ako znam brojit) da cu biti pokusni kunic.

Inace Xiaomi Redmi Note 3 mi se cini kao najbolja opcija, ali ovaj Dogee presell mi jako mirise.

Trazio po kimovilu i vidim da su ovi Western mobiteli u ogormnom zaustatku po svemu pa mi i dalje nije jasno cemu kostaju 500 eura i vise, ovi u T-comu mi nude neki mobitel za 3000 kuna na pretplatu, pa to nemogu ni zvat mobitelom kad gledam ove kineze.

Koji bi vi uzei od ovih sto sam comparison?

1 Like

jel moš s tim vatat pokemone

Xiaomi ili LeTv (ali prije Xiaomi), ovi drugi su, bez obzira na specke, garazni brendovi.

Dobri su kinezi nema sta, imao sam jednog bio u vodi, i padao iz ruke ali i dalje radi bez problema, a uz sve to bio je jako jeftin - dao sam ga bratu, jer se ne vracam vise na android :slight_smile:

Meizu?

10 jezgri? Decko, sta radis ti na telefonu? :slight_smile:

@NeedHelp
Da i meni se svidja taj xiaomi

@bobo_1
Iskreno i meni je sve to skupa smijesno. Cini mi se da oni to testiraju koliko jezgri mogu uvalit na tako malu povrsinu. Jer ako se pogleda, neki mobiteli sa 4 jezgre rade bolje nego ovi sa vise jezgri pa je onda taj broj jezgri upitan. A jedno se znade, ako ima vise jezgri vise baterije trosi. Pa onda ako 10 jezgreni procesor ne radi bolje od 4 jezgrenog cemu onda te jezgre ako samo trose bateriju. Ovaj Xiaomi ima 6 jezgri mi se cini i to mi izgleda onak cist OK jer ima i jak score za performance.

Xiaomi, Meizu, Oppo, OnePlusOne, Huawei, Lenovo, ZTE, mozda sam 1-2 propustio, ali to je to, druge nebi gledao.

Ponosni korisnik redmi note 3 pro… A gle, više jezgri, veća potrošnja baterije, a kak će trošit više baterije ak su npr 3 jezgre i dalje u sleep, a ostale na pola brzine…
Jedino kaj nije vrhunski na mobu je kamera koja je prosječna, mogu se napravit dobre fotke, al ak oćeš neš bolje, kupiš fotić a ne mob… Uspio ga natjerat do 9h sot, u dan i pol-2 dana korištenja… 4g nekih 3-4h možda malo više, ostalo 3g/wifi… svjetlina na 50% automatski(na miui biraš kolko svjetline da ti bude za dostupnu jačinu svjetla, znači nit ručno nit potpuno automatski) i na 100% fiksno kad bi bio vani na suncu… mob nisam osjetio da se grije kao što se na reviewovima govori, jedino kad se zagrijal je bilo nakon 1h igranja fife… Ostalo sve radi, fingerprint senzor brz, može se i slikati s njim(za selfije je dobro jer možeš čvrsto držat mob i stisnut senzor bez straha da će se mob rasipat, po meni lakše nego palcem do ekrana, skroz dolje na sredini gdje je gumb na retrici i default aplikaciji, a i ima beauty mod koji dosta dobro obavlja svoj posao…
Aluminijski iza, djeluje jako čvrsto, niš ne škripi… Ima dual led, ali nisu baš neš, u mraku izgleda lagano narančasto i ne vidi se jako, na tclu je led puno jači… IR remote radi, isprobano na lg tvu.

Eh da, i zamjenski dijelovi su jeftini, baterija 10$ a ekran s digitizerom od 20$… Ima hrpa romova za njega, dobra je podrška…

1 Like

Klinki sam kupila Umi Rome X i sa pedeveom me je koštao manje od 600kn a mobitel je zvijer! Ovo treba uzeti uvjetno jer ga koristi dijete za igranje pa tu ocjenu dobija za veliki ekran,kristalno jasnu sliku,solidan vijek baterije i hrpu prostora za nove igrice :slight_smile: