AdBlock i AdSense - onemogućiti prikaz korisnicima AdBlocka?

  1. Google me banirao zbog invalid aktivitija. Odbili su mi i žalbu. Najbolje od svega jest što nisam klikao na oglase, (jbg, rekao bih da jesam) niti je bilo ikakvih nepravilnosti u poziciji oglasa i sadržaju. Najbolje od svega je što svoje oglase na stranici nisam ni vidio.

Jedinu oscilaciju koju sam bio primjetio jest CTR koji je bio varirao od 0,2 do jedan posto. Zavisno kako koji dan. Možda sam to trebao prijaviti Googlu?
Možda me netko namjerno sabotirao? :wink: Ako jest, kako prevenirati te neprilike?

Sada na mojim stranicama oglase prikazuje drugi vlasnik AdSesne računa. Odobrili su mu prikaz reklama. Nadam se da neće biti daljnjih problema. Očito nije banirana domena, nego samo moj račun.

  1. Dosta mojih korisnika, njih oko 60 posto, koristi AdBlock. Znači, 60 posto manji prihod. Napominjem, nije meni cilj putem AdSensa ‘mlatit lovu’ već samo pokriti trošak VPS-a. Zanima me u konkretnom slučaju je li protivno pravilima AdSense usluge onemogućiti prikaz sadržaja AdBlock korisnicima uz obavijest da postojanje site-a ovisi o reklamama? Smatra li se to poticajem na klikanje?

  2. Molio bih vaše opće stavove i razmišljanja o blokiranju sadržaja AdBlock korisnicima. Koji su negativni aspekti? Smatrate li to korektnim, itd.

5 posts were merged into an existing topic: Blokiranje posjetitelja sa AdBlockerima - vaš stav

nisi morao oziveti svaku temu gde se pominje adblocker sa istim pitanjem, mogao si samo otvoriti novu temu…lol :smile: