Naravno, ja poštujem pravila svake firme i nikada nisam prekršio pravila Adnowa, ali isto tako tražim da se poštuju i naša pravila. Jer kao što oni sebe smatraju ozbiljnom firmom, tako i mi sebe smatramo ozbiljnom firmom.
Kao što rekoh, ne sumnjam da ima brdo slabijih sajtova koji pristaju na njihove neralne ucene, mi kao ozbiljna firma na to ne pristajemo. Da su u pitanju neki realni i razumni zahtevi mogli bismo da pričamo, ali zahtevi tipa: izbrišite sa vašeg sajta članak u kome se pominje slovo “Z” da bi ste mogli na našoj platformi da oglasite članak o životinjama, sa naše strane mogu da rezultiraju samo prekidom poslovne saradnje.
Naravno, mi ovde ništa ne gubimo, mi se već oglašavamo i oglašavaćemo se i dalje na drugim platformama, a oni su svakako izgubili određeni deo prihoda i sada i u budućnosti.
Probao sam AdNow na kratko i evo su moja iskustva.
Naime, dodao sam njihove widgete preko Advanced Ads plugina, imam premium verziju. Najbolji plugin kada zelite da pratite svaki klik na sajtu. Sta se dalje desavalo, plugin je pokazao sledece:
Ja sam napravio dva widgeta, jedan sa desktop verziju a jedan za mobile. Jer uvek volim da pratim statistiku u detalje. AdNow je u istom vremenskom intervalu, za desktop/mobile pokazao sledece:
Pazi… Adnow nije toliko loša publisher mreža. Ja dok sam ga imao na sajtu bio sam prezadovoljan sa njime lepa para je pomalo kapala jel…pre jedno 3-4 godine .
Danas više i sam ne znam šta je dobra a šta loša publisher mreža jel…za ova naša Balkanska područja
Inače neki dan su me i zvanično obavestili iz Adnow da su me šutnuli iz programa jer mi je nalog bio neaktivan 2 godine
@Goci za mene je loša. Jer vidim po statistici da mi kradu klikove koje su bar meni, bedno plaćali.
@simeon ne, ovo je statistika za tačno 10 dana, ovo nije moj glavni site ali takodje domaća publika. Nakon 10 dana sam smotao kablove i onoj Jovani više ne odgovaram na mejl.
Kada sam joj poslao mejl, kaže ona, uključite samo još par dana i onda možemo da fiksiramo cpc za vas. Ma važi.
A šta ćemo sa ovih 700 klikova što fale tu na slici? Pojeo vuk magarca. Pa nisam ovca za šišanje. Ne volim takve stvari, na početku sam čitao komentare ovde na forumu i dosta negativnih ima, ali ti si bio razlog da ih probam. Moram reći da ti, ili i imaš puno sreće, ili si vlasnik Adnow-a
Uvek treba tražiti neku dobru jaku publisher network (mrežu) s više godina iskustva s dobrim preporukama (Review) , sa mnogo sajtova uključenih. Na kraju najbollje je pre ulaženja u neke publisher mreže je da malo istražite tu mrežu preko interneta pa vidite iskustva drugih što može bit od koristi.
Ja eto sad za sad najviše verujem u Adsense što se tiče klikova a mogu reći i (trenutne) zarade .Nikada nisam mnogo nešto mnogo testirao na sajtu ostale strane publisher mreže .(možda ponovo neku probam)
Ne znam…jednostavno mislim da ima par jakih mreža (koje vrede) a ostale su tu da dobiju komadiće zarade od advestera pa tako da se to i odražava na publishere. Naravno svaka advester i publisher mreža krade neki više neki manje da se ne lažemo
Sreća pa se može da bira koju ćeno …šta da ima samo dve
Grozim se oglašivačkih mreža kojima se daje pristup webu i onda oni nafrlje reklame.
Kako ostali razmišljaju, da li je zarada na prvom mjestu ili se ipak pazi i na reputaciju?
jbg stari, gledaj ovako- ako placaju vise od drugih, onda je bolje da ih imas (a imaces okvirno duplo veci rpm od tog na screenshotu)… I meni je kod njih pala zarada jer nema vise onih eksplicitnih reklama, al je jedan period CPM samo od adnow bio oko 2$ na ovu nasu domacu publiku.
Bukvalno zbog adnow sam u julu sa blizu 5m pregleda zaradio dosta vise nego u avgustu sa 9m i u septembru sa oko 9m
Tako da bih ja to radije gledao koliko donose u odnosu na druge, a eto kod mene na sajtu, uprskos tome sto je zarada kod njih dosta pala, idalje donose otprilike 50% vise od svih ostalih (adnow je tipa 20% reklama)
@trnac Potpuno se slažem. Nema potrebe da se daje pristup bilo kakvoj mreži. Tako meni oni iz LuponMedia (naša posla) tražili pristup i ja reko aj dovidjenja.
Što se tvog drugog pitanja tiče, ja sam svoj sajt brendirao. Dakle, jako mi je važno, da kada ljudi dodju na sajt, da sajt bude brz, da ima dosta korisnih informacija, da korisnik ima želju da traži dalje po sajtu slične članke itd. Uglavnom, svi znamo šta sve spada pod brending. Smatram da je brendiranje sajta jako bitno, nešto po čemu se izdvajamo iz mase drugih spam sajtova. Ja imam dosta direkt posete, na šta sam ponosan.
Mislim da kolega @Goci moze sta reći ovde, on je po meni takodje svoj sajt o zanimljivostima brendirao, jako jednostavan logo, dobra i čista thema na sajtu, laka snalažljivost na sajtu, to je ono što se danas traži.
Kolega pablo hvala !
Meni samo jedno ne ide u glavu … kako to da ljudi i dalje jako mnogo klikću na takve i sličnee reklame poput Adnow-a ili drugih mreža za pbulishere?
Ako gledam vaše statistike (jest da imate bruku posetilaca) al ispade svaki 2 posetilac klikne na reklamu tako mi se čini
Kako nije, pa pogledaj na googlu koliko imas po impresiji… znaic ne ctr po 1000 pregleda nego impresija… evoj a sam pogledo zadnjih 30 dana za sve sajtova zajedno, i oko 0.5% je… na adnow obicno izmedju 1-2%, pa je znacajno vise. Kad se dogovori veci CPC onda msm da je i cpc u prosjeku veci (barem za domacu publiku), pa na kraju RPM bude daleko veci (msm da sam ti pricao kako je adnow u julu donjeo vecinu zarade, pored zivog adsensa na prvoj poziciji i ostalih mreza)